La uzina BMW Group din Leipzig a început producţia de serie a noului BMW M2 Coupé.Producţia se realizează pe linia principală, într-un mix flexibil cu modelele BMW Seria 2 Coupé şi Cabrio, BMW Seria Active Tourer şi BMW Seria 1 cu cinci uşi.

Productia de serie a modelului BMW M2 Coupe a inceput la uzina din Leipzig
La uzina BMW Group din Leipzig a început producţia de serie a noului BMW M2 Coupé. Producţia se realizează pe linia principală, într-un mix flexibil cu modelele BMW Seria 2 Coupé şi Cabrio, BMW Seria Active Tourer şi BMW Seria 1 cu cinci uşi. Datorită flexibilităţii mari a uzinei, noul M2 Coupé a putut fi integrat ideal în structura existentă a fabricii. Volumul total al producţiei la uzina din Leipzig este în prezent de aproximativ 750 de automobile pe zi - modele ale mărcii principale -, alături de peste 100 BMW i3 şi peste 20 BMW i8.

Prin începerea producţiei BMW M2 Coupé, uzina BMW Group din Leipzig îşi consolidează importanţa deosebită pe care o are în fabricarea flexibilă de automobile exclusive pentru piaţa mondială. Leipzig este singura locaţie de producţie a BMW Group, care fabrică atât automobile ale mărcii principale BMW, cât şi modele BMW i şi BMW M. M2 Coupé este urmaşul modelului BMW Seria 1 M Coupé, care a fost construit tot la Leipzig în anii 2011 şi 2012.

Datorită celei mai moderne tehnologii M TwinPower Turbo, BMW M2 Coupé impresionează prin eficienţa deosebită. Nou dezvoltat, motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, oferă modelului BMW M2 Coupé o putere maximă de 272 kW/370 CP la o turaţie de 6.500 rpm. Modelul sportiv de înaltă performanţă din clasa compactă dispune de un cuplu maxim de 465 Nm, care, pentru o scurtă perioadă, ajunge la 500 Nm datorită funcţiei Overboost. Echipat cu transmisia opţională M cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte, BMW M2 Coupé realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii