Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au terminat cu victorie, în Raliul Perla Harghitei, sezonul din Campionatul Național de Raliuri. Pentru cel mai tânăr campion național din istoria României, sezonul continuă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Raliul Perla Harghitei
Simone Tempestini și NRA au triumfat și în ultima etapă a sezonului.
Vlad Cosma și-a asigurat titlul în Cupa Suzuki.
Napoca Rally Academy merge mai departe în mondialul de raliuri.

Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au terminat cu victorie, în Raliul Perla Harghitei, sezonul din Campionatul Național de Raliuri. Pentru cel mai tânăr campion național din istoria României, sezonul continuă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini/Dorin Pulpea, Marco Tempestini/Toni Avram, Bogdan Marișca/Carmen Poenaru, Vlad Cosma/Diana Hațegan și Florin Tincescu/Sergiu Itu au fost cele cinci echipaje Napoca Rally Academy care au luat startul în Raliul Perla Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au avut o evoluție excelentă și au câștigat opt din cele zece probe speciale, punând capăt sezonului intern cu încă o victorie, a șaptea în total. “Am venit la această etapă cu ideea clară de a sărbători titlul alături de suporteri și de a face spectacol pentru toți cei care ne-au susținut anul acesta. A fost o etapă frumoasă și mă bucur că am terminat cu o victorie. Acum mă pot concentra exclusiv pe ultimele două etape din Junior WRC și voi face tot posibilul pentru a termina pe locul secund în acest clasament”, a spus Simone Tempestini.

Marco Tempestini și Toni Avram au încercat să termine pe o poziție care să le asigure o clasare pe podium în ierarhia generală, dar în final au încheiat etapa a opta din 2015 doar pe poziția a cincea. “Nu a fost suficient pentru a ne atinge obiectivul, dar sunt mulțumit de tot ceea ce am realizat ca echipă anul acesta și de evoluția lui Simone. Am luptat pe trei fronturi, în Campionatul Național, European și Mondial și am reușit să ieșim în evidență în fiecare dintre aceste competiții. A fost un an frumos și sunt mândru de rezulatele obținute și le mulțumim tuturor celor care au fost alături de proiectul NRA”, a spus Marco Tempestini.

Pentru Bogdan Marișca și Carmen Poenaru, Raliul Perla Harghitei s-a încheiat pe speciala a doua cu probleme de transmisie. “La ultima etapă, așa cum era programat, am luat startul cu modelul Subaru Impreza. Din păcate nu am reușit să ne luptăm pentru puncte, dar rămân cu experiența de a fi pilotat un model R5. Este un sezon în care ne-am atins o mare parte din obiective și am confirmat că NRA este cel mai puternic proiect din campionatul intern și nu numai”, a spus Bogdan Marișca.

Vlad Cosma și Diana Hațegan au avut încă un weekend perfect în care s-au impus atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Deja campion la clasa 9, Vlad Cosma a câștigat și Cupa Suzuki, fiind un specialist al cupelor monomarcă, după victoriile din Cupa Dacia și Citroen Racing Trophy. “Totul a funcționat excelent și la ultima etapă și pot spune că ne-am atins obiectivele. A fost primul sezon alături de Diana, primul sezon în Cupa Suzuki și sunt fericit că am contribuit și noi la succesul echipei”, a spus Vlad Cosma.

Pentru Florin Tincescu și Sergiu Itu, ultima etapă a sezonului a fost una de acomodare cu modelul Subaru Impreza și de pregătire pentru sezonul 2016. În final, juniorii NRA, chiar dacă au avut unele probleme, au reușit să termine pe podium la clasa 3 și pe locul șapte în ierarhia generală. “Nu a fost un an ușor, dar am trecut peste toate momentele dificile și sunt optimist în ceea ce privește viitorul nostru. Sunt bucuros că am terminat ultima etapă cu un rezultat bun și acum principalul nostru obiectiv este să ne pregătim pentru anul viitor”, a spus și Florin Tincescu.

Pentru Simone Tempestini și Napoca Rally Academy, sezonul 2015 va continua în mondialul de raliuri unde mai sunt programate două etape, Raliul Spaniei și Raliul Marii Brtianii, iar obiectivul principal este clasarea pe locul secund în clasamentul juniorilor. “Suntem pe locul patru pentru moment în Junior WRC, dar mai avem încă două etape și sunt convins că putem obține rezultate bune. Nu mai pot câștiga titlul, dar voi face totul pentru a obține locul secund și pentru a pregăti sezonul următor”, a mai adăugat Simone Tempestini.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii