După Alex Mirea, în 2013, și Alex Ardelean, în 2014, Vlad Cosma este noul campion în Cupa Suzuki.

Vlad Cosma - Diana Hategan
După Alex Mirea, în 2013, și Alex Ardelean, în 2014, Vlad Cosma este noul campion în Cupa Suzuki.

Cinci echipaje înscrise în Cupa Suzuki au luat startul în Raliul Perla Harghitei, ultima etapă a sezonului din Campionatul Național de Raliuri, etapă decisivă pentru câștigarea titlului în competiția monomarcă în care se concurează cu modelul Swift Sport.

Vlad Cosma/Diana Hațegan, Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Ioan Zarug/Eugen Talpalariu, Andrei Stan/Lucian Bagiag și Markus Ardelean/Robert Maior s-au luptat, pentru ultima oară în acest sezon, pentru puncte și premiile puse în joc în Cupa Suzuki 2015.

Lupta pentru victorie în Raliul Perla Harghitei s-a dat între Alex Ardelean, campionul din 2014, și Vlad Cosma, liderul clasamentului general din Cupa Suzuki înaintea ultimei etape.  Vlad Cosma a câștigat șapte probe speciale și și-a asigurat victoria în ultima etapă a sezonului, iar Alex Ardelean a terminat etapa din Harghita pe locul secund, după ce a câștigat și el trei probe speciale. “Este un sfârșit de sezon cu rezultate excepționale alături de Horațiu Baltador, copilotul meu. Am terminat pe locul 3 la 2WD, pe locul secund la clasa 9 și pe doi în Cupa Suzuki. Am învățat în raliul acesta cât nu am învățat tot anul și abia aștept un nou sezon”, a spus Alex Ardelean.

Astfel, după Alex Mirea, în 2013, și Alex Ardelean, în 2014, Vlad Cosma este noul campion în Cupa Suzuki, cu un total de 208,6 puncte. “A fost un sezon frumos în care am descoperit o mașină extrem de competitivă pe toate suprafețele. Sunt bucuros că am terminat anul cu încă o victorie care ne-a adus titlul și în Cupa Suzuki, după ce ne-am asigurat titlul național la clasa 9 cu o etapă înainte de final”, a spus Vlad Cosma.

Podiumul din Raliul Perla Harghitei a fost completat de Andrei Stan, iar Ioan Zarug și Markus Ardelean s-au clasat pe pozițiile următoare în clasamentul Cupei Suzuki.  La finalul sezonului 2015, Vlad  a adunat 208,6 puncte și este urmat în clasament de Alex Ardelean (185,4 p), Horia Chiriguț (121,4 p), Markus Ardelean (89 p), Ioan Zarug (84,6 p), Andrei Stan (83 p) și Andrei Mușețeanu (32 p). “Este al treilea sezon din Cupa Suzuki și este al treilea an în care niciunul dintre piloții înscriși în această competiție nu a abandonat din cauza unei probleme tehnice. Rezultatele din acest sezon nu demonstrează doar competitivitatea modelului Suzuki Swift Sport, ci și fiabilitatea acestei mașini pe cele mai dificile probe speciale din România. Pentru Suzuki România implicarea în sport reprezintă un vector important de imagine și vom continua să susținem competiții sportive și în sezonul 2016”, a spus Alin Radu, director general Suzuki România.

Piloții din Cupa Suzuki și-au demonstrat anul acesta competivitatea și la clasa 9, dar și în competiția mașinilor cu tracțiune pe două roți. Vlad Cosma și Alex Ardelean, primii doi clasați în Cupa Suzuki, ocupă aceleași poziții și la clasa 9, iar în clasamentul 2WD se află pe pozițiile 3, respectiv 5. “Am avut parte de o luptă frumoasă la toate etapele din acest sezon și le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect. Vom continua dezvoltarea modelului Suzuki Swift Sport pentru sezonul 2016 și sunt sigur că vom aduce un plus de spectacol pentru Campionatul Național de Raliuri”, a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii