Înfiinţată în Japonia în anul 1949, Denso Corporation (cunoscută la acea dată ca şi Nippondenso) a lansat divizia Europeană în Olanda în 1973.

Denso
Înfiinţată în Japonia în anul 1949, Denso Corporation (cunoscută la acea dată ca şi Nippondenso) a lansat divizia Europeană în Olanda în 1973.

În prezent, sediul European al companiei este situat în apropierea oraşului Amsterdam şi operează în ţări precum Olanda, Germania, Italia, Franţa, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Ungaria, România şi Turcia. Denso are peste 146.000 de angajaţi în 38 de ţări.

Cu o experienţă tehnologică de peste 65 de ani, Denso se diferenţiază în lumea automotive printr-o abordare cu adevărat de pionierat, susţinând o serie de premiere la nivel mondial în ceea ce priveşte designul de produs.

Un astfel de exemplu este: odată cu deschiderea sediului din Europa, Denso a lansat prima bujie cu scânteie cu electrod U-groove în 1975, generând un nou nivel al performanţei şi eficienţei în piaţa automotive.

Tehnologia U-groove a reprezentat baza produsului care a evoluat în actual bujie cu scânteie Iridium TT, iar cu introducerea bujiei cu electrodul de 0.4mm diametru din Iridiu, Denso a punctat o nouă premieră în privinţa unei combustii eficiente şi complete.

Recunoaşterea calităţii unor astfel de produse Denso a asigurat creşterea afacerii de-a lungul Europei în anii 1980. În 1984, diviziile Denso din Germania şi Marea Britanie au fost deschise, urmate de inaugurarea operaţiuniilor diviziei de Sisteme Termice Denso din Italia.

Până la finalul decadei, în 1989, creşterea Denso în Europa a fost celebrate prin deschiderea primei unităţi de producţie europene: Denso Barcelona.

Capacitatea de producţie Denso a vizat şi alte ţări, precum Marea Britanie. Prin achiziţia companiei Denso Marston Ltd, s-a demarat producţia de radiatoare în cadrul unei unităţi britanice noi, aceasta fiind urmată de o unitate de inginerie şi testare pentru sistemele de aer condiţionat, deschisă la Munchen, Germania, în 1994.

La doar 11 ani după, în 2005 a fost inaugurată unitatea de inginerie şi testare a componentelor de motoare diesel din Aachen, o premieră a dezvoltării diesel Denso înafara Japoniei. În anul 2011, această unitate a fost premiată pentru expansiunea şi rezultatele sale în cercetare şi dezvoltare.

În 2000, o altă premieră Denso a fost comunicată prin introducerea alternatorului cu înfăşurare duală de tip segment şi redresor, precum şi a unui conductor dreptunghiular pentru bobina statorului. În următorii 10 ani, Denso a realizat mai multe premiere mondiale, printer acestea numărându-se primul sistem de valve variabile acţionat de un motor electric, demaroare funcţionale continuu şi primul sistem de aer condiţionat care foloseşte tehnologia cu ejector.

Înţelegând şi recunoscând importanţa eficienţei, operaţiunile Denso au fost fondate pe baza unei viziuni focusate pe livrarea unor produse excepţionale ce au un impact minim asupra planetei, atât în procesul de producţie, cât şi în utilizarea acestora.

Dedicarea companiei Denso pentru această viziune a fost recunoscută la nivel global. În 1995, Denso a primit o distincţie mondială privind ocrotirea mediului înconjurător iar până în 1998, toate fabricile sub egida Denso Corporation au fost acreditate conform standardului ISO 14001. Denso a devenit totodată şi prima companie automotive recunoscută pentru activităţile de management al mediului din Europa în 2004, primind Premiul Comisiei Europene pentru Mediu.

Denso are o istorie bogată în lumea motorsportului – este sponsor principal al echipei Toyota din Campionatul Mondial de Anduranţă şi a fost prezentă în toate evenimentele majore din Motorsport de-a lungul anilor, de la Formula 1 la Campionatul Mondial de Raliuri.

Acum, în 2016, Denso continuă să dezvolte excelenţa din domeniul automotive, pe baza unei experienţe de aproape 7 decenii, pentru a asigura că noile generaţii de vehicule îndeplinesc nevoile în continua creştere a condiţiilor de drum din viitor.

Sursa: Bogdan Anghelina, Online Marketing Specialist Loopaa
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii