Suzuki Motor Corporation a prezentat primele fotografii oficiale cu modelul IGNIS, un nou tip de mini crossover, ce combină atributele unui model compact cu cele ale unui SUV, și care va fi lansat în Japonia pe 18 februarie.

Suzuki Ignis
Suzuki Motor Corporation a prezentat primele fotografii oficiale cu modelul IGNIS, un nou tip de mini crossover, ce combină atributele unui model compact cu cele ale unui SUV, și care va fi lansat în Japonia pe 18 februarie.

Modelul IGNIS se bazează pe conceptul de “mini crossover funcțional și stilat”, care răspunde atât provocărilor cotidiene, dar se adaptează excelent și ieșirilor de weekend sau activităților în aer liber.

Noul model oferă performanțe excelente, precum și siguranță la volan chiar și în condiții de carosabil înzăpezit sau drum accidentat, datorită caroseriei sale compacte, vizibilității excepționale și poziției înalte de condus, dar și a gărzii la sol înălțate.

Noul IGNIS  beneficiază de un design sofisticat, lăsând o impresie puternică prin liniile și suprafețele sale simple ce se îmbină armonios, interiorul său oferind o senzație puternică de modernitate și calitate superioară.

Toate versiunile modelului sunt echipate cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki – Vehicul Hibrid Inteligent Suzuki) și un motor cu capacitatea de 1,2 litri DUALJET (K12C), care oferă un consum excelent de 3,5 litri/100 km (pentru versiunea HYBRID MG 2WD). Versiunea 4WD beneficiază de asemenea de numeroase funcții de asistență la condus, inclusiv pentru o tracțiune excelentă în condiții de iarnă.

Modelul este caracterizat de o funcționalitate deosebită, datorită banchetei spate culisante, ce permite reconfigurarea spațiului disponibil pentru bagaje, pentru a se adapta necesităților de moment.

În plus, acesta beneficiază de cele mai recente tehnologii, precum sistemul de navigație cu memorie incorporata, compatibil cu Apple CarPlay, dar și dotări de siguranță, printre care se numără sistemul DCBS (Dual Camera Brake Support), aibag-uri frontale, laterale și tip cortină.

IGNIS, noul tip de mini crossover creat în Japonia, va fi de asemenea comercializat în Europa și pe celelalte piețe internaționale.

Caracteristicile principale ale modelului IGNIS

1. Design și caroserie
a. Manevrabilitate deosebită și o poziție înaltă la volan
Modelul demonstrează performanțe excelente chiar și în condiții de iarnă sau teren accidentat, având o manevrabilitate deosebită datorită caroseriei compacte, vizibilitate sporită datorită poziției înalte la volan și o gardă la sol ridicată.

Caroseria compactă, cu o lungime totală de 3.700 mm și o lățime de 1.660 mm, alături de o rază de bracaj de 4,7 m, transforma IGNIS într-o mașină ușor de condus.

Poziția înaltă la volan oferă o vizibilitate excelentă, facilitând de asemenea accesul în vehicul.

Datorită platformei de nouă generație, modelul beneficiază de un interior generos, alături de caroseria compactă.

Bancheta spate culisantă permite reconfigurarea spațiului pentru bagaje în funcție de necesități, oferind un spațiu optim pasagerilor în orice condiții.

b. Design sofisticat
Modelul pornește de la conceptul “Simple Iconic, Simple Standard”. Prin design-ul său, IGNIS face o declarație puternică, combinând elemente simple, precum linii și suprafețe, fără decoruri inutile.

Ținuta impozantă este amplificată de contrastul între partea superioară cu linii accentuate și cea inferioară cu suprafețe plane.

Păstrând liniile clasice de design Suzuki, dar modelându-le într-un stil modern, Ignis crează o conexiune între trecut și viitor.

Asemenea exteriorului, interiorul combină linii și suprafețe simple, îmbinând armonios inovația cu simplitatea.

Elemente funcționale precum ventilațiile cilindrice sunt plasate independent de planșa de bord. Alături de nuanțele puternice și contrastante, aceste elemente creează un spațiu interior unic.

Interiorul beneficiază de materialele de înaltă calitate, cu texturi speciale, creând o senzație premium foarte accentuată.

În ceea ce privește gama de culori ale caroseriei, vor fi adăugate 3 noi nuanțe metalizate - Flame Orange Pearl Metallic, Neon Blue Metallic și Helios Gold Pearl, care să îi accentueze proporțiile.

Modelul va fi disponibil și într-o versiune bi-ton, cu plafonul negru, acesta evidențiindu-i individualitatea.

În total, vor fi disponibile 13 combinații de culori de caroserie, fiecare cu un interior personalizat.

2. Tehnologii eficiente și perfomanțe deosebite
a.  Toate versiunile beneficiază de sistemul SHVS și de motorul de 1,2 litri DUALJET
Toate versiunile beneficiază de motorul de 1,2 litri DUALJET și de sistemul SHVS (un sistem hibrid ce îi alătură motorului termic un motor electric care îl susține la accelerare).

Sistemul hibrid unic SHVS alătură un starter generator integrat (ISG) și o baterie litium-ion.

Datorită scăderii masei vehiculului s-a obținut un consum eficient de carburant, de 3,5 litri/100 km (pentru versiunea HYBRID MG 2WD), și performanțe excelente la accelerare. ISG asistă motorul termic în timpul accelerărilor și permite recuperarea energiei în timpul frânărilor, eliminând astfel consumul de carburant.

Motorul 1,2 DUALJET combină performanţele dinamice cu o eficienţă crescută a folosirii combustibilului. Aceasta provine dintr-o eficienţă termică îmbunătăţită, adică a crescut semnificativ gradul de transformare a energiei termice a combustibilului în energie mecanică.

Platforma de nouă generaţie, cu o rigiditate sporită şi greutate scăzută, contribuie la obţinerea unui consum optim de carburant, la manevrabilitate şi stabilitate, oferind totodată un nivel înalt de siguranţă şi de confort.

Noua platformă Suzuki a fost dezvoltată prin revizuirea structurii de bază, obţinându-se o structură mai uşoară, dar în acelaşi timp mult mai rezistentă. Rezultatul este o creştere cu 10% a rigidităţii, comparativ cu vehiculele convenţionale din aceeaşi clasă, şi o reducere cu aproximativ 15% a greutăţii, comparativ cu platforma pe care o înlocuieşte.

Cadrul cu structură plată a suspensiei ii conferă o rigiditate superioară, fiind totodată și foarte ușoară. Grație noului sistem de suspensie tangajul și ruliul sunt reduse înclusiv pe drumurile accidentate, modelul beneficiind de o stabilitate excelentă.

Prin alegerea unor anvelope cu diametrul mare este asigurată o gardă la sol minimă de 180 mm, acestea desăvârșind totodată aparența de crossover. Rezistența redusă la rulare a pneurilor contribuie la îmbunătăţirea consumului de combustibil, fără a face însă un compromis în ceea ce priveşte stabilitatea, confortul şi performanţa de frânare.

b. Funcție 4WD ce oferă siguranță pe drumuri accidentate
Garda la sol înălțată îi permite accesul pe drumuri accidentate, iar în versiunea cu tracțiune 4WD beneficiază în plus de performanțe deosebite pe orice tip de suprafață și în orice condiții, alături de un consum eficient de combustibil. Versiunea 4WD beneficiază de asemenea și de numeroase funcții de asistență la condus, inclusiv pentru o tracțiune excelentă în condiții de iarnă.

Printre acestea se numără și Sistemul de Asistență la Coborârea în Pantă (Hill Descent Control), care permite controlul vitezei vehiculului și menținerea unei viteze de 7km/hm, fără a acționa pedala de frănă, la coborârea unei pante abrupte, precum și sistemul Grip Control, care permite un demaraj ușor în condiții de aderență scăzută, pe carosabil alunecos, acoperit cu zăpadă sau noroi, controlând cuplul și frânarea pentru o acțiune eficientă.

3. Tehnologii speciale pentru utilitate și siguranță
a. Spațiu pentru bagaje cu multiple configurații
Bancheta spate, fracționată la jumătate pentru a oferi două locuri ajustabile individual, beneficiază de o funcție de culisare, putând fi de asemenea rabatată pentru a elibera spațiu suplimentar pentru bagaje. Bancheta poate fi de asemenea operată din portbagaj pentru reconfigurarea spatiului pentru bagaje conform necesităților.

Noul Ignis dispune de numeroase spații de depozitare. În torpedou, există un spațiu separat pentru actele mașinii, un loc special doar pentru șervețele, iar consola centrală oferă suport pentru două sticle de 600 ml.

b. Sistem de navigație cu memorie incorporată, compatibil cu Apple CarPlay, și sisteme de siguranță avansate
Sistemul de navigație are o memorie încorporată care este compatibilă cu Apple CarPlay. Acest sistem este disponibil în opțiuni în funcție de nivelul de echipare al mașinii. Compatibilitatea cu Apple CarPlay îți permite să te bucuri de funcțiile telefonului tău inteligent în siguranță. Numeroase funcții, precum telefon, muzică și mesagerie pot fi controlate prin intermediul sistemului de navigație, prin touch screen sau comandă vocală.

Modelul dispune de numeroase dotări pentru o plăcere mai mare la volan, printre care:
- geamurile față ce oferă protecție UV și IR, precum și parbrizul cu protecție IR (pentru versiunea HYBRID MZ)
- scaun șofer încălzit în echiparea standard
- scaune încălzite pentru șofer și pasager față în standard pentru versiunea 4WD.
- sistem cruise control cu posibilitate de setare a vitezei între 45km/h și 100km/h. (pentru versiunea HYBRID MZ)
- cutie de viteze în șapte trepte dotată cu schimbător cu padele pe volan (pentru versiunea HYBRID MZ)
 Printre sistemele de siguranță avansate de care beneficiază modelul IGNIS se numără:
- Dual Camera Brake Support (DCBS), un sistem de camere și senzori care cumulează funcții precum controlul vehiculului în pantă, alerta la depășirea involuntară a benzii de rulare, menținerea distanței optime față de vehicului din față și alerta în cazul unei frâne de urgență, care împreună cu sistemul de airbaguri frontale și cortină sunt disponibile în echiparea standard.
- pentru protecția pietonilor în cazul unei coliziuni, a fost concepută o caroserie ce atenueaza impactul, inclusiv o bară față ce protejează picioarele pietonului în caz de impact.
- semnal de alertă pentru cuplarea centurii de siguranță pentru șofer și pasager față.
- lumini de ceată în partea din spate semnalizează prezența vehiculului în trafic în condiții de ceață deasă.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii