BMW va utiliza ediţia din acest an a Salonului Internaţional Auto de la Geneva, care are loc în perioada 3-13 martie, pentru a prezenta premiera mondială a noului BMW M760Li xDrive.

BMW M760Li xDrive
BMW va utiliza ediţia din acest an a Salonului Internaţional Auto de la Geneva, care are loc în perioada 3-13 martie, pentru a prezenta premiera mondială a noului BMW M760Li xDrive. De asemenea, îşi face debutul şi seria de modele iPerformance, care, din iulie 2016, va identifica transferul de tehnologie de la BMW i la marca principală BMW pentru toate automobilele BMW hybrid plug-in. Noile sedanuri hybrid plug-in de lux BMW 740e iPerformance, BMW 740Le iPerformance şi BMW 740Le xDrive iPerformance vor fi prezentate la expoziţia de la Geneva. În plus, noul BMW M2 va urca pe scenă cu o serie de componente M Performance, BMW i va lansa modelul special BMW i8 Protonic Red Edition, iar BMW ConnectedDrive va dezvălui noul serviciu On-Street Parking Information.

Noul BMW M760Li xDrive. Combinaţia de confort suprem şi performanţe superioare
BMW M760Li xDrive va avea premiera mondială la Geneva. Prestigioasa navă-amiral a recent lansatei game BMW Seria 7 îşi evidenţiază statutul de vârf al gamei prin motorul V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Rafinamentul excepţional şi livrarea superioară a puterii sunt atributele sale principale. Noul model dă viaţă imaginii dinamice automobilelor BMW M Performance într-o manieră spectaculoasă şi luxoasă. Motorul V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, dezvoltă 441 kW/600 CP* (consum mediu mixt: 12,6 l/100 km; emisii CO2: 294 g/km)**, acoperă sprintul de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde* şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată) - sau 305 km/h (limitată) în echiparea cu pachet M Driver.

* Date provizorii de performanţă
** Datele de consum sunt provizorii, calculate în conformitate cu ciclul de testare EU, şi pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese

Premieră pentru BMW iPerformance: clienţii pot identifica transferul de tehnologie de la BMW i la BMW prin numele şi elementele de design ale diferitelor modele
Nou desemnare de model iPerformance, care va fi dată tuturor modelelor BMW hybrid plug-in cu începere din luna iulie 2016, oferă un indiciu vizibil al transferului de tehnologie de la BMW i la marca principală BMW. Premiera va avea loc în cadrul gamei de modele BMW Seria 7, prin trei sedanuri hybrid plug-in. Cu variante hybrid plug-in pe patru modele, de la BMW Seria 2 la BMW Seria 7, BMW a făcut disponibilă această tehnologie pe o gamă largă de modele - de la clasa compactă la segmentul de lux. Iar alte modele sunt pregătite să li se alăture. Toate modelele hybrid plug-in de la BMW utilizează deja experienţa BMW i atunci când vine vorba de motoare electrice, celule de acumulatori şi sisteme electronice de control. Pentru ca strategia amplă BMW de electrificare să fie vizibilă din exterior, toate modelele iPerformance vor afişa un logo BMW i pe aripa faţă, elemente albastre specifice BMW i în grila radiatorului şi butucii roţilor, dar şi un logo eDrive pe montantul C.

De asemenea, clienţii pot utiliza gama de produse şi servicii BMW i 360° ELECTRIC. Aceasta include panoul BMW i (Wallbox) pentru încărcare la domiciliu, care este oferit împreună cu serviciul de instalare.

Puterea noilor modele hybrid plug-in BMW Seria 7 provine de la un motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi un electromotor, care împreună generează un maxim de 240 kW/326 CP. Noul BMW 740e iPerformance, cu ampatament standard, şi noul BMW 740Le iPerformance, cu ampatament lung combină dinamica superioară cu un consum mediu măsurat în ciclul de consum UE de doar 2,1 l/100km, un consum de electricitate de 12,5 kWh şi emisii CO2 de 49 g/km*. La noul BMW 740Le xDrive iPerformance (consum mediu mixt: 2,3 l/100 km; emisii CO2: 53 g/km)*, tracţiunea integrală inteligentă distribuie - permanent şi în funcţie de situaţie - puterea combinată a motorului termic şi a electromotorului către roţile faţă şi cele spate. Variantele hybrid plug-in ale noului BMW Seria 7 permit ca cel mai înalt nivel al plăcerii condusului, al confortului pe distanţe lungi şi al luxului să fie experimentat în combinaţie şi cu o mobilitate integral electrică, cu zero emisii locale. Prin aceasta, ele reprezintă cea mai riguroasă implementare de până acum a Efficient Dynamics în automobilele mărcii BMW.

BMW Seria 7 740e iPerformance se remarcă printr-o viteză maximă în modul electric de 140 km/h şi o acceleraţie de 0-100 km/h de 5,6 secunde (5,7 pentru versiunea cu ampatament lung şi 5,5 pentru versiunea xDrive) şi o autonomie în mod electric de 40 km* (37 km pentru versiunea xDrive).

* Datele provizorii calculate în conformitate cu ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese

BMW prezintă o gamă vastă de accesorii BMW M Performance pentru noul BMW M2 Coupé, care îmbunătăţesc dinamica automobilului şi îi personalizează designul
Noul BMW M2 Coupé stabileşte reperele în segmentul automobilelor de înaltă performanţă din clasa compactă în ceea ce priveşte dinamica şi performanţele. Designul său extrovertit scoate şi mai mult în evidenţă latura pronunţată a caracterul sportiv şi a aptitudinilor remarcabile pe circuit. Acum, calităţile dinamice şi apariţia stilistică ale BMW M2 Coupé pot fi accentuate şi mai eficient prin selecţia de accesorii BMW M Performance prezentată în premieră la Geneva. Clienţii pot alege dintr-o serie de componente inspirate din motorsport, care îmbunătăţesc aerodinamica, trenul de rulare, cockpitul şi şasiul automobilului şi îndeplinesc - fără excepţie - cele mai înalte standarde de excelenţă funcţională şi design.

BMW i prezintă modelul special BMW i8 Protonic Red Edition.
Marca BMW i a adoptat o abordare definită în special princ conceptul dezvoltare durabilă. De exemplu, BMW i3 este singurul automobil din lume care are o amprentă de carbon certificată*. BMW i pune un accent deosebit pe mobilitatea inovatoare şi designul progresist.

Anul trecut 5.456 de unităţi BMW i8, model propulsat de combinaţia între un motor termic turbo cu trei cilindri şi un electromotor, au fost vândute în întreaga lume în 2015. Tehnologia hybrid plug-in inovatoare a automobilului furnizează o putere totală de 266 kW/362 CP. BMW i8 va fi o prezenţă pe piaţă şi mai atractivă printr-o serie de modele în ediţie specială, iar primul dintre acestea va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Noile apariţii oferă clienţilor şi mai multe posibilităţi de a deţine un automobil cu adevărat special. Aceste calităţi sunt întruchipate de noul BMW i8 Protonic Red Edition prezentat la Geneva, ale cărui accente şi dotări cu echipamente exclusive oferă un nou nivel de personalitate şi reprezintă începutul unei serii de ediţii speciale ale inovatorului automobil sport hybrid plug-in.

* Certificat de TÜV SÜD

BMW ConnectedDrive. Premieră pentru serviciul On-Street Parking Information
BMW Group îşi subliniază rolul de principal furnizor în domeniul mobilităţii premium cu servicii unice precum funcţia inteligentă de căutare a locului de parcare On-Street Parking Information. În acest caz, compania utilizează potenţialul automobilelor conectate şi un algoritm special pentru a deveni primul constructor auto din lume care oferă un astfel de serviciu. Sistemul monitorizează automobilele care părăsesc şi accesează locurile de parcare şi astfel sunt identificate zone urbane unde există o posibilitate ridicată de a identific locuri de parcare.

Spaţiile disponibile sunt evidenţiate pe displayul central iDrive, astfel încât conducătorul se poate îndrepta direct spre aceste zone ale oraşului unde există o probabilitate mai mare de a găsi un loc liber.

Sistemul va fi oferit în serie până la sfârşitul acestui an şi va fi disponibil mai întâi în Germania şi USA.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii