Dupa podiumul obtinut in prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC) la Monte-Carlo, echipa Hyundai Motorsport va concura pentru prima data in acest sezon cu trei modele din noua generatie i20 WRC, la Raliul Suediei.

New Generation i20 WRC Hyundai Mobis WRT
Hyundai Motorsport va concura cu trei modele din noua generatie i20 WRC la Raliul Suediei, a doua etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
Echipa a inceput cel de-al treilea sezon cu o clasare pe podium, la Raliul Monte-Carlo.

Dupa podiumul obtinut in prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC) la Monte-Carlo, echipa Hyundai Motorsport va concura pentru prima data in acest sezon cu trei modele din noua generatie i20 WRC, la Raliul Suediei. 

Noul i20 WRC a debutat cu succes in Raliul Monte-Carlo, unde echipa a castigat prima speciala, puncte in Power Stage si locul al treilea la final.In etapa a doua, noua generatie va fi testata pe specialele acoperite de zapada din Raliul Suediei, unde Thierry Neuville a incheiat in anul 2015 pe locul al doilea.

Din anul 1973, de la inaugurarea Campionatului Mondial, Suedia a devenit o competitie legendara, fiind singurul eveniment WRC care se desfasoara in conditii de iarna.Peste un sfert dintre specialele acestui sezon vor fi noi, ceea ce reprezinta o provocare suplimentara. In plus, nu va exista service decat la inceputul si finalul zilei, ceea ce inseamna ca pilotii trebuie sa fie si mai prudenti in abordarea probelor. 

“Am acumulat informatii in urma testului pe zapada din decembrie, asa ca avem o baza buna de plecare pentru etapa a doua a sezonului. Echipajele noastre sunt extrem de motivate si sper sa obtinem un rezultat bun in Suedia”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a castigat trei probe speciale la editia din anul 2015 si a incheiat pe locul secund. Belgianul a primit si premiul Colin’s Crest Awardpentru cea mai lunga saritura, 44 de metri, pe speciala Vargåsen.

“Sezonul trecut am avut un rezultat bun, pe care sper sa-l repet anul acesta cu noua masina. Am inceput campionatul cu o clasare pe podium si cred ca avem sanse mari si in Suedia”, a adaugat Thierry Neuville.

Paddon (#4 noua generatie i20 WRC) va debuta in acest sfarsit de saptamana cu noul model, dupa ce la Monte-Carlo a concurat cu vechea generatie.

“Astept cu nerabdare debutul cu noua generatie i20 WRC. Echipa a facut progrese si sper sa contribui la dezvoltarea autovehicului”, a mentionat Hayden Paddon.

Sordo (#20 noua generatie i20 WRC) va lua startul pentru prima data ca pilot Hyundai Motorsport in Raliul Suediei, dupa ce in anul 2015 a ratat evenimentul din cauza unei accidentari.

“Conditiile vor fi destul de dificile, asa ca trebuie sa fim foarte atenti. In plus, este important sa acumulam puncte”, a declarat Dani Sordo.

In programul editiei din acest an au fost incluse 21 de probe speciale cu o lungime de 331,21 km. Raliul va debuta joi seara cu super speciala din Karlstad, iar vineri sunt programate opt probe, pilotii ajungand si in tara vecina, Norvegia.

Sambata sunt programate specialele din zona forestiera Hagfors, cu doua treceri pe clasicele Rämmen (22,76km) si Vargåsen (24,70km). In aceeasi zi este planificata si proba Hagfors Sprint (1,87km), iar seara se va incheia cu super speciala din Karlstad. Duminica vor avea loc doua treceri pe Lesjöfors (15,00km) si Värmullsåsen (15,87km), ultima avand si rol de Power Stage, unde primii trei clasati primesc puncte suplimentare.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii