Raliul Suediei, singura etapă cu adevărat pe zăpadă din Campionatul Mondial de Raliuri, va fi una complet atipică în acest sezon.

Simone Tempestini/Matteo Chiarcossi Ford Fiesta R5 Raliul Suediei 2016
Raliul Suediei, singura etapă cu adevărat pe zăpadă din Campionatul Mondial de Raliuri, va fi una complet atipică în acest sezon. Din cauza temperaturilor ridicate, zăpada s-a topit pe multe din probele speciale incluse în program, organizatorii fiind nevoit să regândească formatul raliului.

După experiența din Raliul Monte-Carlo, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi aveau în program și participarea la Raliul Suediei tot cu modelul Ford Fiesta R5 în WRC 2. “M-am pregătit pentru etapa aceasta și speram să adunăm experiență în condițiile specifice, pe zăpadă, cu pneuri înguste, clutate. Din păcate vremea este complet schimbată aici”, a spus Simone Tempestini, după recunoașterile oficiale.

După ce recunoașterile au fost decalate cu o zi, organizatorii au decis într-un final ca etapa a doua din WRC să se desfășoare, în ciuda condițiilor complet diferite față de cele așteptate de toată lumea. Astfel, startul este programat pentru vineri, 12 februarie, în program fiind incluse doar 13 probe speciale. “Va fi și asta o experiență pentru noi. Nimeni nu a mai mers pe noroi și macadam cu pneuri specifice pentru Suedia. Sper să avem suficient de mult noroc pentru a nu face pană. Trebuie să ne adaptăm la condiții de aderență schimbătoare, ceea ce nu va fi deloc confortabil. Vom analiza situația pe fiecare probă specială și ne vom adapta tactica în funcție de ceea ce găsim pe drum”, a mai spus Simone Tempestini. Organizatorii Raliului Suediei au renunțat la opt probe speciale din program, lungimea totală a raliului fiind acum de doar 241,4 km, față de 331,2 km cât au fost inițial.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii