Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a treia clasare consecutiva pe podium in acest sezon, dupa ce Dani Sordo a terminat pe trei in Raliul Mexicului.

Raliul Mexicului
Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a treia clasare consecutiva pe podium in primele trei etape din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
Dani Sordo a terminat pentru prima oara pe podium in 2016.
Hayden Paddon si-a atins obiectivul si s-a clasat in top cinci cu noua generatie i20 WRC.

Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a treia clasare consecutiva pe podium in acest sezon, dupa ce Dani Sordo a terminat pe trei in Raliul Mexicului.

Duminica, pilotii au avut de parcurs speciala de 80 de kilometri Guanajuato, cea mai lunga din acest sezon, si Agua Zarca Power Stage (16,47 km). Dani Sordo si Hayden Paddon au avut o evolutie fara greseala in ultima zi si au adus puncte importante pentru Hyundai Motorsport in etapa a treia a sezonului 2016 din WRC.

In Mexic, Sordo a fost cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Motorsport si a urcat pentru prima oara in acest sezon pe podium. Acesta este al treilea podium pentru Hyundai Motorsport, dupa cele obtinute de Thierry Neuville la Monte-Carlo si de Paddon in Suedia, ceea ce inseamna ca acum toti cei trei piloti ai echipei au avut cate o clasare in top trei.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a avut o abordare prudenta pe speciala lunga de duminica si in final a terminat pe pozitia a treia. Spaniolul si copilotul sau Marc Marti nu au avut un weekend usor si tocmai de aceea performanta lor este cu atat mai remarcabila.

“Sunt incantat ca am terminat pe podium aici in Mexic. A fost un raliu foarte lung si dificil, dar am incercat sa ne facem treaba cat mai bine si sa imbunatatim performantele noului model i20 WRC. Nu am mai fortat deloc duminica si sunt multumit cu acest podium. Am invatat multe in acest weekend si asteptam acum cu entuziasm etapa din Argentina”, a spus Dani Sordo.

Paddon si John Kennard, copilotul sau, (#20 noua generatie i20 WRC) au incercat sa adune cat mai multe informatii pe ultimele probe de duminica. Neozeelandezul si-a atins obiectivul si a incheiat raliul pe pozitia a cincea, dar a obtinut si un punct suplimentar in Power Stage, ultima speciala a raliului, unde a terminat cu cel de-al treilea timp.

“A fost un raliu plin de evenimente, dar sunt multe lucruri pozitive cu care plecam din Mexic. Sunt multumit ca am terminat pe cinci, iar parcurgerea unei speciale de 80 de kilometri a fost o experienta interesanta. Cred ca puteam ataca mai mult in ultima zi, dar nu am vrut sa risc absolut nimic. Punctul suplimentar in Power Stage este o recompensa placuta si ma bucur ca echipa noastra a obtinut aici inca un podium. Am vazut care este potentialul noului model in conditii atat de dificile precum cele din Mexic si abia astept sa concuram in Argentina”, a spus Hayden Paddon.

La doi ani de la primul podium in WRC, obtinut tot aici in Mexic, Hyundai Motorsport a reusit inca un rezultat de exceptie in cea de-a treia etapa pentru noua generatie i20 WRC.

“Este un sentiment placut sa terminam un raliu cu doua masini in top cinci si sa obtinem al treilea podium consecutiv, ceea ce face ca fecare echipaj sa fi urcat in acest sezon pe podium. Este un rezultat bun, dar care nu spune neaparat povestea unui raliu extrem de dificil. Am invatat multe despre masina in acest weekend si faptul ca a rezistat in aceste conditii ne face sa fim si mai optimisti pentru restul sezonului. Dani si Marc au facut un raliu fantastic, iar Hayden si John au avut o abordare care le-a adus o clasare in top cinci. Imi pare rau pentru ca Thierry a abandonat si sunt sigur ca va reveni in forta la etapa din Argentina. Dupa evolutiile de pana acum ale noii generatii i20 WRC, putem spune ca obiectivul nostru este sa ne clasam pe podium la toate celelalte etape ramase in calendar. Stiu ca este un obiectiv ambitios, dar ne-am demonstrat deja potentialul in trei etape foarte dificile”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) se va desfasura in perioada 21 - 24 aprilie, in Argentina.

Clasament general – Raliul Mexicului 2016
J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 4:25:57.4
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:05.0
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:37.9
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +5:36.4
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +6:22.6
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +9:59.5
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +12:58.5
L. Bertelli / S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +14:09.6
T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +18:01.8
V. Gorban / V. Korsia (MINI Countryman WRC) +32:37.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)
S. Ogier 77 puncte / M. Østberg 39 /  A. Mikkelsen 33 / D. Sordo 33 / H. Paddon 29 / J. M. Latvala 27 / O. Tanak 24  / T. Neuville 15 / S. Lefebvre 10 / H. Solberg 6 / M. Prokop 6 / E. Evans 6 / C. Breen 4 / L. Bertelli 4 / T. Suninen 3 / E. Lappi 2 / A. Kremer 1 / K. Meeke 1 / V. Gorban 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)
Volkswagen Motorsport  97 puncte / Hyundai Motorsport 64 / M-Sport World Rally Team 43  / Volkswagen Motorsport II 30 / DMACK World Rally Team 26 / Hyundai Motorsport N 24 / Jipocar Czech National Team 6

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii