Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy au avut un început perfect de sezon. Campionul en-titre și-a trecut în cont maximum de puncte la Brașov, iar echipa a câștigat primul duel al sezonului.

Simone Tempestini si Marc Banca Tess Rally 2016
Simone Tempestini și Napoca Rally Academy au început sezonul intern cu o victorie în Tess Rally.
Bogdan Marișca a terminat pe podium etapa de la Brașov.
Evoluție spectaculoasă pentru Norbert Maior în Cupa Dacia.
Mihai Manole a terminat pe locul 5 la 2WD, iar Florin Tincescu a fost nevoit să abandoneze.

Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy au avut un început perfect de sezon. Campionul en-titre și-a trecut în cont maximum de puncte la Brașov, iar echipa a câștigat primul duel al sezonului.  

Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a însemnat și prima victorie pentru Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istoria competiției, dar și pentru echipa Napoca Rally Academy, echipă pregătită să-și apare titlul câștigat anul trecut.

Simone Tempestini și Marc Banca au câștigat primele două speciale și s-au instalat la conducerea raliului. A urmat un duel strâns cu Dan Gârtofan pe următoarele probe, iar la finalul zilei echipajul Napoca Rally Academy se afla pe prima poziție cu un avans de doar 1,3 secunde. “Am pierdut mult timp pe Cheia, la întoarcere, din cauza unei probleme la roata față care a afectat și frânarea. Ne-am concentrat la maximum pentru că era important să nu facem nici cea mai mică greșeală și am ajuns cu bine în parcul de service”, a spus Simone Tempestini.

Campionul en-titre a tranșat însă duelul în ultima zi a raliului când a câștigat ambele probe, obținând și punctele bonus din Power Stage. “A fost un raliu intens în care ne-am luptat pentru victorie până la final. Nu am făcut nicio greșeală și asta este cel mai important lucru acum. Ne-am concentrat până la final și am reușit o victorie frumoasă în fața unui public extraordinar”, a spus Simone Tempestini.

Fără un program complet în acest sezon, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au luat startul cu modelul Ford Fiesta R5 și au reușit să se claseze pe poziția a treia în ierarhia generală. Echipajul NRA a fost constant pe poziția a treia și niciun alt echipaj nu a reușit să-i amenințe acest loc. “Știam cât de înșelătoare pot fi probele de la Brașov și nu am riscat absolut nimic. Am avut un ritm constant care ne-a permis să fim mereu în lupta pentru un loc pe podium și mă bucur că am reușit să obținem un rezultat bun în aceste condiții. Nu am vrut să risc absolut nimic și tocmai de aceea acesta este un rezultat foarte bun pentru noi și pentru echipă. Pentru prima oară echipa a folosit benzină OMV MaxxMotion în competiții și asta s-a văzut în evoluția tuturor echipajelor noastre. Informațiile primite de la inginerii noștri după maparea motorului s-au confirmat și în cursă unde NRA a avut două mașini pe podium la general, iar celelalte au fost implicate în lupta pentru podium la fiecare clasă. Am rămas absolut plăcut surprinși de performanțele OMV MaxxMotion, raportat la benzina de competiții folosită până acum”, a spus Bogdan Marișca. 

Norbert Maior și Alina Bianca Pop au avut o evoluție excelentă în Cupa Dacia și au fost pe prima prima poziție până pe speciala a patra când au făcut o pană de cauciuc. “Am mers foarte bine până în acest punct, dar din păcate am pierdut foarte mult timp pe ultimii kilometri ai probei și acum nu ne rămâne decât să ne conservăm poziția a doua”, a spus Norbert Maior. Ceea ce a și făcut. Mezinul echipei a câștigat în total patru din cele opt probe ale raliului și și-a atins obiectivele stabilite. “Sunt mulțumit de ritmul avut și abia aștept următoarea etapă”, a mai adăugat Norbert Maior. 

Două pene de cauciuc făcute în prima zi l-au împiedicat pe Florin Tincescu să obțină un rezultat bun la Tess Rally, prima etapă din sezonul 2016. Împreună cu Sergiu Itu, Florin Tincescu se afla în lupta pentru un loc pe podium la clasa 3, dar a terminat prima zi doar pe locul cinci, iar în final a fost nevoit să abandoneze cu probleme la motor. “Nu este modul perfect de a începe un nou sezon, dar a fost o experiență utilă. Trebuie să învățăm cât mai multe de aici și să ne pregătim cât mai bine pentru etapa de la Sibiu, următoarea din calendar”, a spus Florin Tincescu.

Echipajul Mihai Manole / Florin Dorca pe un Peugeot 208 R2, care reprezintă echipa NRA la clasa 2WD, a avut o evoluție bună și a terminat raliul pe locul cinci. “A fost primul raliu în această formulă și am avut o evoluție mai prudentă. Sunt mulțumit însă de ritmul avut și cred că experiența adunată aici ne va ajuta mult la următoarea etapă”, a spus Mihai Manole.

“După cum s-a văzut aici, Napoca Rally Academy s-a descurcat excelent pe mâna juniorilor. Am început sezonul cu o victorie și toată lumea a avut evoluții foarte bune. Au fost și unele probleme tehnice, dar cu siguranță putem trece peste ele. Cel mai important lucru este că piloții tineri susținuți de noi și-au demonstrat potențialul și că viitorul echipei este pe mâini bune”, a spus și Marco Tempestini.

Pentru Napoca Rally Academy, următoarea provocare din campionatul intern este Raliul Sibiului, etapă programată în perioada 15 – 16 aprilie 2016. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii