În acest weekend, Simone Tempestini și Marc Banca au luat startul la prima etapă din Campionatul Italian de Raliuri (CIR). Echipajul Napoca Rally Academy a terminat Rally il Ciocco pe locul 5.

În acest weekend, Simone Tempestini și Marc Banca au luat startul la prima etapă din Campionatul Italian de Raliuri (CIR). Echipajul Napoca Rally Academy a terminat Rally il Ciocco pe locul 5. 

Chiar dacă a fost supus unei intervenții medicale în urmă cu 10 zile, Simone Tempestini nu a ratat startul în sezonul 2016 din Campionatul Italian de Raliuri.

După programul din mondialul de raliuri și Campionatul Național, juniorul Napoca Rally Academy va pilota un Ford Fiesta R5 și în campionatul italian. “Din cauza intervenției medicale nu am putut participa la nicio sesiune de teste cu pneurile Hankook înaintea acestei etape, dar m-am acomodat imediat cu mașina la shakedown”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini și Marc Banca au lucrat la perfecționarea dictării în zilele de recunoaștere și au încercat să crească ritmul constant pe cele 17 probe speciale ale raliului. Conform regulamentului din Campionatul Italian de Raliuri, la un raliu se acordă jumătate de punte pentru clasamentul din prima etapă și jumătate de puncte pentru a doua etapă, etapă la care pot participa și cei care au abandonat în prima.

Simone Tempestini și Marc Banca au terminat prima etapă pe locul cinci, iar etapa a doua pe locul opt. “Un  șir de greșeli au adus la trei răsuciri pe cea de-a doua trecere pe proba lungă și am pierdut aproape o jumătate de minut. A fost singurul moment dificil pentru noi. Am fost aproape tot timpul pe locul cinci, ceea ce este peste așteptările noastre. A fost o experiență bună și cred că ne va ajuta pentru restul sezonului. M-am acomodat destul de repede cu pneurile Hankook și cu drumurile din Italia. Nu am vrut să îmi asum niciun risc aici și sunt mulțumit de evoluția la capitolul dictare și de ritmul susținut pe probe”, a spus Simone Tempestini.

După prima etapa din Campionatul Italian de Raliuri, Simone Tempestini se află pe locul 5 în clasamentul general și pe locul 2 în Trofeul Raliuri Asfalt la care nu sunt incluși piloții de uzină. “Acum ne concentrăm pe etapa de la Brașov, programată în weekend, iar după voi începe o recuperare fizică pentru a fi în formă maximă înaintea Raliului San Remo, a doua etapă din Campionatul Italian”, a mai adăugat juniorul Napoca Rally Academy.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii