Echipajul Szabo Csongor / Robert Maior a început sezonul 2016 cu o victorie în Cupa Suzuki, dar și la clasa 9, la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Podiumul Cupei Suzuki a fost completat de Radu Necula și Peter Kelemen.

Szabo Csongor s-a impus in primul duel din Cupa Suzuki
Echipajul Szabo Csongor / Robert Maior a început sezonul 2016 cu o victorie în Cupa Suzuki, dar și la clasa 9, la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Podiumul Cupei Suzuki a fost completat de Radu Necula și Peter Kelemen.

Sezonul 2016 din Cupa Suzuki, competiția monomarcă dedicată modelului Swift Sport, a început o dată cu Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Cu cinci echipaje la start, lupta din Cupa Suzuki a fost extrem de disputată pe clasicele probe de la Brașov.

Echipajul Szabo Csongor / Robert Maior a avut un început perfect și a câștigat toate cele opt probe speciale ale raliului, fiind cei mai rapizi și la clasa 9. “A fost un weekend perfect pentru noi. Am ales de fiecare dată cele mai bune gume și ritmul nostru a fost unul foarte bun de la început până la sfârșit. Sunt bucuros că am început sezonul cu o victorie în Cupa Suzuki și la clasa 9 și sper să continuăm în același fel și la Sibiu, în etapa următoare”, a spus Szabo Csongor.

În prima zi a raliului, lupta pentru celelalte două locuri de pe podium s-a dat între Alex Ardelean și Radu Necula. Alex Ardelean și Horațiu Baltador, copilotul său, au fost pe locul secund până pe speciala a cincea, după care alegerea greșită a cauciucurilor i-a retrogradat în final pe poziția a patra. “Pentru mine a fost un raliu dezastruos în special din cauza alegerii greșite a gumelor, dar și din lipsa bugetului pentru teste. A fost însă o pregătire bună  pentru noi și sper ca la Sibiu să recuperăm din punctele pierdute aici”, a spus Alex Ardelean.

Echipajul “Bella Casa”, compus din Radu Necula și Adrian Temeș, a avut o evoluție constantă și la final a terminat pe locul secund. “Aderența pe asfalt rece și ud, cu mixul de anvelope pe care l-am avut în dotare, ne-a dat ceva bătai de cap. În aceste condiții nu am vrut să ne asumăm prea multe riscuri din prima etapă, dar este clar o îmbunătățire mare față de rezultatul de anul trecut. Mergem mai departe la Sibiu și vom crește ritmul pe probele de acolo”, a spus Radu Necula.

Aflat în faza de acomodare cu noua mașină, echipajul Peter Kelemen și Molnar Gyula, copilotul său, a avut o evoluție bună, care în final i-a asigurat prezența pe treapta a treia a podiumului. “A fost un raliu frumos și mă bucur că am terminat pe podium. Nu ne așteptam să obținem atât de repede o clasare în top trei, dar cel mai important pentru noi este experiența acumulată aici”, a spus Peter Kelemen.

Cristi Rus și Laszlo Csegzy au debutat în Cupa Suzuki la Brașov, dar nu au reușit să termine această etapă. “Inițial mi s-a părut destul de grea revenirea și am încercat să mă acomodez cât mai repede cu mașina. Din păcate nu a fost la fel de ușor cu noile cauciucuri. Spatele se încălzea foarte greu din cauza temperaturii scăzute și asta provoca derapaje. La ieșirea în décor am avut ghinionul să rămânem suspendați pe un buștean tăiat și după ce ne-a tras mașina de asistență de acolo am mers cu mașina fără probleme până în parcul de service. A fost un raliu frumos și sper să urmeze și altele pentru că mi-a plăcut foarte mult modelul Suzuki Swift Sport”, a spus Cristi Rus.

După etapa de la Brașov, Szabo Csongor este lider în Cupa Suzuki cu un total de 35 puncte, urmat de Radu Necula (28 puncte), Peter Kelemen (25 puncte), Alex Ardelean (22 puncte) și Cristi Rus (10 puncte). Următoarea etapă din Cupa Suzuki este programată la Sibiu, în perioada 15 – 16 aprilie, în cadrul celei de-a doua etape din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii