În acest weekend, cele cinci echipaje înscrise în Cupa Suzuki vor lua startul în Raliul Sibiului, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Cupa Suzuki
În acest weekend, cele cinci echipaje înscrise în Cupa Suzuki vor lua startul în Raliul Sibiului, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

După Tess Rally, prima etapă din sezonul 2016 în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Cupa Suzuki, Szabo Csongor este lider în clasamentul general al Cupei cu un total de 35 de puncte. La Raliul Sibiului, Radu Necula, Peter Kelemen, Alex Ardelean și Cristi Rus sunt pregătiți să schimbe ierarhiile în competiția monomarcă în care se concurează cu modelul Suzuki Swift Sport.

După începutul perfect de la Brașov, echipajul Szabo Csongor / Robert Maior și-a propus să continue în același ritm și pe probele speciale de la Sibiu. “După victoria din prima etapă a sezonului, mergem la Raliul Sibiului cu același obiectiv, de a ne impune în Cupa Suzuki și la clasa 9. Suntem optimiști, cu moralul ridicat și încrezători că ne vom adapta rapid la noile probe speciale. Formatul raliului este unul interesant și cred că o să fie o plăcere să concurăm la Sibiu. Sper să fie și cât mai mulți spectatori pe marginea probelor”, a spus Szabo Csongor.

Radu Necula și Adrian Temeș se află pe locul secund în clasamentul Cupei Suzuki cu 28 de puncte, iar podiumul de la Brașov este foarte motivant pentru echipajul Bella Casa. "La Brașov am preferat să facem o cursă mai mult sigură, după ce în 2015 nu am avut un rezultat grozav la debutul de sezon. Nu a ajutat nici faptul că nu am reușit să facem teste reale, practic etapa de la Brașov a fost pentru noi “trezirea’ după pauza competițională. Pentru Sibiu, obiectivul este să ne regăsim ritmul normal de mers și să ne luptăm la vârful clasamentului în Cupă și la clasa 9", a declarat Radu Necula.

Aflat în faza de acomodare cu noua mașină, echipajul Peter Kelemen și Molnar Gyula a terminat pe podium la Brașov, iar pentru etapa de la Sibiu obiectivele sunt și mai ambițioase. “Sper să putem crește ritmul pe care l-am avut la Brașov în Raliul Sibiului și abia aștept să luăm startul la o nouă etapă din Cupa Suzuki”, a spus Peter Kelemen.

Alex Ardelean și Horațiu Baltador, locul 4 în clasamentul general al Cupei, vor evolua în acest weekend în fața proprilor suporteri. “Pentru noi este raliul de casă și avem nevoie de cât mai multe puncte posibil. Vom merge tare încă de pe prima specială și vom aborda cu multă atenție probele noi de pe Transalpina”, a spus Alex Ardelean, pilotul echipajului Sibiu Racing Team.

La Sibiu va lua startul și echipajul Cristi Rus / Laszlo Csegzy, echipaj care a debutat în Cupa Suzuki la Brașov. “M-am simțit foarte bine la volanul modelului Suzuki Swift Sport și mă bucur că putem continua acest program și la Sibiu. Îmi doresc foarte mult să termin acest raliu și apoi ne vom concentra pe strângerea de buget pentru următoarele etape din Cupa Suzuki”, a spus Cristi Rus.

Raliul Sibiului se va desfășura în perioada 14 – 16 martie pe probele de asfalt din jurul orașului Sibiu. În toal, echipajele din Cupa Suzuki vor parcurge 107 km împărțiți în 12 probe speciale. Startul festiv este programat în Piața Mare din Sibiu, joi seara de la ora 19:30, vineri startul este programat la ora 16:30, iar sâmbătă prima mașină pleacă la ora 08:25.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii