La prima etapă pe macadam din sezonul 2016 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop vor lua startul 4 echipaje înscrise și în Cupa Suzuki. Călin Bucur este la prima sa cursă în acest sezon, iar alături de el vor fi Szabo Csongor, Peter Kelemen și Radu Necula.

Szabo Csongor
La prima etapă pe macadam din sezonul 2016 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop vor lua startul 4 echipaje înscrise și în Cupa Suzuki. Călin Bucur este la prima sa cursă în acest sezon, iar alături de el vor fi Szabo Csongor, Peter Kelemen și Radu Necula.

Primi trei clasați în ierarhia Cupei Suzuki, Szabo Csongor (70 de puncte), Peter Kelemen și Radu Necula (ambii cu 53 de puncte) vor lua startul în Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. La prima etapă pe macadam din acest sezon se va lupta pentru punctele și premiile puse în joc în Cupa Suzuki și Călin Bucur.

După victoriile de la Brașov și Sibiu pe asfalt, echipajul Szabo Csongor / Robert Maior este pregătit să se lupte din nou pentru prima poziție în cadrul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9, și la Raliul Aradului. “Mergem la Arad cu același obiectiv, să ne impunem pe probele speciale și să obținem, din nou, maximum de puncte. După cele două victorii din acest sezon, suntem foarte optimiști că vom putea să menținem un ritm ridicat, să avem timpi buni pe probele speciale și, în final, să câștigăm o nouă etapă”, a spus Szabo Csongor.

Raliul Aradului este prima etapă pe macadam cu modelul Suzuki Swift Sport pentru echipajul Peter Kelemen și Molnar Gyula. Totuși, după evoluția bună din primele două etape, Peter Kelemen este optimist. “Sper să avem un ritm suficient de bun pentru ca la finalul raliului să fim pe podium atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Va fi cu siguranță o luptă interesantă și abia aștept să luăm startul în acest raliu”, a spus Peter Kelemen.

Cu același obiectiv ia startul, în etapa de la Arad, și echipajul Radu Necula / Adrian Temeș. Aflat la egalitate de puncte în clasamentul Cupei cu Peter Kelemen, Radu Necula este nerăbdător să concureze pe macadam. “A fost un început de sezon foarte disputat atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Sunt curios să văd care este raportul de forțe pe macadam și abia aștept să luăm startul în acest raliu”, a spus Radu Necula, pilotul echipajului Bella Casa.

În lupta pentru punctele și premiile puse în joc în cadrul Cupei Suzuki va intra în această etapă și Călin Bucur. Pilotul echipei Sibiu Racing Team nu a mai concurat pe acest model din 2013, dar speră să adune cât mai multe puncte posibil. “Așteptam cu nerăbdare acest moment. Ultima oară am mers cu modelul Suzuki Swift Sport în 2013 și sunt foarte curios cum se simte mașina cu modificările făcute de atunci. Voi savura fiecare kilometru parcurs și sper să obțin un rezultat cât mai bun”, a spus și Călin Bucur.

Raliul Aradului este programat în perioada 13 – 14 mai pe specialele de macadam din județul Arad. Vineri, în prima zi a raliului, startul se va da la ora 14:00, iar primele cinci speciale au o lungime totală de aproape 50 km. Restul de șase probe speciale (87,4 km) sunt programate sâmbătă începând cu ora 08:30.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii