Noul SUV de talie mare de la ŠKODA se va numi Kodiaq. Denumirea face referire la ursul Kodiak care trăiește pe o insulă omonimă de lângă coasta sudică a Alaskăi; modul de scriere este derivat din limba băștinașilor – populația Alutiiq. Cu acest nou model, ŠKODA va lansa campania pentru noul său automobil din segmentul SUV, modelul fiind prezentat publicului în cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Skoda SUV animal
Denumirea face referire la ursul Kodiak care trăiește pe o insulă lângă Alaska, iar modul de scriere este derivat din limba nativilor.
Design-ul noului SUV de talie mare de la ŠKODA exprimă putere și protecție.
Dimensiuni mari, putere, spirit de familie – ursul și automobilul au puncte forte în comun.
“Discover new grounds”: În cea de-a doua jumătate a anului, va debuta ŠKODA Kodiaq și va introduce la nivel global campania SUV a mărcii cehe.

Noul SUV de talie mare de la ŠKODA se va numi Kodiaq. Denumirea face referire la ursul Kodiak care trăiește pe o insulă omonimă de lângă coasta sudică a Alaskăi; modul de scriere este derivat din limba băștinașilor – populația Alutiiq.  Cu acest nou model, ŠKODA va lansa campania pentru noul său automobil din segmentul SUV, modelul fiind prezentat publicului în cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Alături de o populație de circa 14.000 de oameni, pe insula Kodiak – într-un peisaj sălbatic dar fascinant, localizat pe coasta sudică a Alaskăi (57°N 153°V) – trăiesc și aproximativ 3.500 de urși Kodiak. Populația nativă Alutiiq denumește ursul Taq uka 'aq – litera "q" de la final fiind caracteristică numelor de animale. Prin includerea acestei litere în denumirea noului model SUV de mari dimensiuni, ŠKODA își demonstrează respectul față de limba Alutiiq. În același timp, litera "q" creează un nume deosebit pentru noul și originalul model ŠKODA.

Dimensiuni mari, putere și control asupra elementelor naturii – ursul omonim și modelul ŠKODA Kodiaq împărtășesc aceleași trăsături. Noul SUV de la ŠKODA, cu o lungime de 4,70 metri, oferă spaţiu confortabil pentru până la șapte persoane și se comportă excelent atât pe drumuri nebătute, cât și pe asfalt. Puterea ascunsă a prădătorului poate fi observată în design-ul ŠKODA Kodiaq – liniile sale distinctive şi pronunțate subliniază dinamismul, robustețea și puterea protectoare.

O altă paralelă între ursul Kodiak și noua ŠKODA Kodiaq este spiritul de familie. Cu o statură de trei metri și cântărind în jur de 400 kilograme, masculii Kodiak fac parte dintre cele mai puternice specii de urși. În contrast cu alte specii, ei sunt sociabili și trăiesc în pace: își formează grupuri asemănătoare unei familii, își împărtășesc experiențele și se joacă împreună. Unii urși Kodiak chiar își împart cele mai bune locuri de pescuit somon. Astfel, aceste animale inteligente dezvoltă tehnici și trucuri “Simply Clever”, exact ca multe dintre soluțiile de operare ale automobilelor ŠKODA.

“Discover new grounds” – acesta este motto-ul cu care producătorul auto ceh va lansa ŠKODA Kodiaq. Modelul marchează începutul campaniei SUV a mărcii și va atrage noi categorii de consumatori din segmentul SUV, segment care prezintă o creștere rapidă. ŠKODA Kodiaq îsi va sărbători premiera în cea de-a doua jumătate a anului 2016, lansarea fiind planificată pentru începutul anului 2017.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii