Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), este prima care contează în competiția dedicată juniorilor. Simone Tempestini începe sezonul 2016 împreună cu Giovanni Bernacchini, iar obiectivul său este titlul în Junior WRC.

Simone Tempestini - Giovanni Bernacchini - Citroen DS3 R3-MAX
Simone Tempestini va concura împreună cu Giovanni Bernachini la Raliul Portugaliei, prima etapă din Junior WRC.
11 echipaje în competiția mondială dedicată juniorilor.
Sezonul 2016 din Junior WRC are șase etape, toate în Europa.

Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), este prima care contează în competiția dedicată juniorilor. Simone Tempestini începe sezonul 2016 împreună cu Giovanni Bernacchini, iar obiectivul său este titlul în Junior WRC. 

Campionatul mondial de raliuri dedicat junorilor, Junior WRC, se va desfășura la șase etape europene din WRC: patru pe macadam (Portugalia, Polonia, Finlanda și Marea Britanie) și două pe asfalt (Germania și Franța). Toate rezultatele contează în campionat, iar câștigătorul va primi un program în WRC 2 cu un model DS 3 R5.

Simone Tempestini începe sezonul din Junior WRC alături de Giovanni Bernacchini, iar obiectivul său este titlul mondial. Raliul Portugaliei este prima provocare și nu va fi una ușoară. “Traseul din Portugalia este mai dur decât anul trecut și cu siguranță va fi foarte greu pentru noi cei cu mașini cu tracțiune pe două roți. Va trebui să fim foarte atenți, să protejăm mașină și să ne ferim de pene”, a spus Simone Tempestini, după recunoașterile oficiale.

Juniorul Napoca Rally Academy a avut o sesiune de teste luni, iar la shakedown a avut un ritm foarte bun. “Cred că va fi o luptă foarte strânsă între cinci echipaje. Veiby, Koci, Crugnola și Folb au același obiectiv și va trebui să rămânem concentrați până la final”, a continuat Simone Tempestini.

Raliul Portugaliei a început cu super speciala de pe circuitul de rallycross din Lousada, iar Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut al patrulea timp cu modelul DS3 R3-Max.”A fost un moment emoționant cu un public incredibil. Atmosfera de la acest raliu este pur și simplu fantastică. Piloții din top patru au fost despărțiți de o secundă doar și chiar dacă raliul va începe cu adevărat doar de vineri, este important să avem încă de la început un ritm bun”, a mai spus Simone Tempestini.

Vineri, în ziua a doua a Raliului Portugaliei, sunt programate două bucle identice pe macadam în apropiere de Viana do Castelo, urmate de cele două speciale pe asfalt din centrul orașului Porto. Lungimea totală a probelor de vineri este de 132,04 km.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii