Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au recuperat cele 30 de secunde față de Martin Koci după primele două speciale ale zilei și s-au impus spectaculos la prima etapă din Junior WRC 2016. Echipajul NRA a fost cel mai rapid și la categoria WRC3.

Simone Tempestini - Giovanni Bernacchini - Citroen DS3 R3-MAX
Simone Tempestini a câștigat prima etapă din Junior WRC în 2016.
Juniorul Napoca Rally Academy a câștigat trei din cele patru probe de duminică.
Următoarea etapă din Junior WRC este Raliul Poloniei (1 – 3 iulie).

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au recuperat cele 30 de secunde față de Martin Koci după primele două speciale ale zilei și s-au impus spectaculos la prima etapă din Junior WRC 2016. Echipajul NRA a fost cel mai rapid și la categoria WRC3. 

După ziua de sâmbătă, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini aveau de recuperat peste 30 de secunde față de Martin Koci, și au reușit asta pe primele două speciale ale zilei.

Juniorul NRA a mers la maximum și nu i-a lăsat nicio șansă rivalului său în lupta pentru victorie în Raliul Portugaliei, la prima etapă din Junior WRC în 2016. După speciala a treia de duminică, Simone Tempestini avea un avantaj de aproape 50 de secunde ceea ce i-a permis să abordeze ultima probă mult mai prudent.

În final, juniorul NRA s-a impus cu un avans de peste 36 de secunde și este lider în clasamentul mondial al juniorilor. “Cred că a fost cel mai greu raliu din punct de vedere mental. Am muncit din greu, împreună cu toată echipa, pentru această victorie. Știam că suntem rapizi pe macadam, dar știam și cât de dur este acest raliu. Sunt foarte fericit că am ajuns la sosire fără alte probleme”, a spus Simone Tempestini.

Prima victorie din 2016 a venit după un final spectaculos în care echipajul NRA a câștigat trei din cele patru probe speciale, dar a fost un raliu marcat și de numeroase probleme. “Cred că nu a fost o zi fără să avem probleme tehnice: vineri la servodirecție, sâmbătă cu frânele, iar duminică am avut emoții din cauza unei planetare. Toate acestea ne-au tras înapoi, dar am ramas concentrat și am mers cât am putut de tare pentru a recupera timpul pierdut. Colaborare cu Giovanni, chiar dacă a fost doar al doilea raliu împreuna a fost perfectă și liniștea din mașină m-a ajutat să trec peste momentele tensionate”, a continuat Simone Tempestini. 

După etapa din Portugalia, următoarea etapă din Junior WRC este programată la începutul lunii iulie, în Polonia. “Mă bucur enorm că am început sezonul cu o victorie și că sunt lider în clasament. Este o victorie foarte importantă și aș vrea să mulțumesc întregii echipe și tuturor celor din România și Italia care sunt alături de mine. Sprijinul și susținerea lor sunt foarte importante pentru mine și această victorie este pentru ei”, a mai adăugat Simone Tempestini.

CLASAMENT JUNIOR WRC
Tempestini / Bernacchini 4:30:15.7
Koci / Kostka +36.3
Folb / Le Floch +46.5
Dubert / Coria +10:43.6
Veiby / Skjaermoen +25:09.6
Hauswald / Vilmot +26:19.7
Martel / Lemoine +27:19.8
Al Mutawaa / McAuley +50:44.0
Crugnola / Ferrara +55:32.2
Pieniazek / Mazur +1:38:14.4

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii