Noua ŠKODA KODIAQ va avea premiera mondială în septembrie şi impresionează prin modul în care îmbină designul puternic, cu spaţiul generos.

ŠKODA KODIAQ
Exterior marcat de forţă, cu linii tridimensionale distincte.
Eleganţă, datorită liniilor clare ale interiorului.
Cel mai mare portbagaj din clasă, opţional cu al treilea rând de scaune rabatabile.

Noua ŠKODA KODIAQ va avea premiera mondială în septembrie şi impresionează prin modul în care îmbină designul puternic, cu spaţiul generos. Exteriorul are linii tridimensionale clare, distincte, conferind noului SUV ŠKODA o alură inconfundabilă pe şosea. Şi interiorul se caracterizează prin linii clare şi impresionează cu spaţiul său generos, dar şi cu aspectul elegant.

"ŠKODA KODIAQ este extrem de versatilă," a declarat Jozef Kabaň, designerul-şef al mărcii ŠKODA. "Este un automobil deosebit de spaţios, cu dimensiuni exterioare compacte, oferind unul dintre cele mai bune pachete de ansamblu din clasa sa. Este de asemenea o maşină robustă, potrivită pentru orice tip de teren şi oferă maximum de flexibilitate şi funcţionalitate. Am vrut să ilustrăm toate acestea atât prind designul exterior, cât şi prin cel interior. Forma şi funcţionalitatea se îmbină astfel armonios la noua ŠKODA KODIAQ."

Jozef Kabaň, designerul-şef al mărcii ŠKODA şi echipa sa au optat la ŠKODA KODIAQ pentru un limbaj de design marcant, care transferă noul stil de design al mărcii în segmentul SUV. Aspectele raţionale şi cele estetice se întrepătrund într-o manieră inconfundabilă. După cum s-a văzut deja de la primele schiţe de design, toate liniile sunt clare, precise şi tăioase; linia profundă a "umerilor" subliniază caracterul robust al SUV-ului de la ŠKODA. Farurile aplatizate şi oblice sunt poziţionate în stânga şi în dreapta grilei late a radiatorului. Structura cristalină a acestora aminteşte de arta tradiţională a cristalului cehesc.

Designul sculptural al secţiunii posterioare accentuează de asemenea caracterul sportiv, robust de SUV al modelului ŠKODA KODIAQ. Blocuri optice spate cu LED au forma C, caracteristică mărcii, şi continuă liniile de design ale SUV-ului ŠKODA până în cel mai mic detaliu. Şi profilul este la fel de plin de forţă. Ampatamentul lung şi consolele scurte sugerează interiorul spaţios. SUV-ul poate fi dotat opţional şi cu două scaune suplimentare pe al treilea rând.

Cu designul său clar, interiorul continuă caracterul marcant al exteriorului. Chiar şi aici forma şi funcţionalitatea se îmbină armonios: interiorul transmite protecție şi robusteţe, dar impresionează şi prin caracterul său elegant. Senzaţia creată este cea de caracter atemporal şi funcţional. Fiecare element emană claritate şi calm. Elementele verticale puternice, precum cele patru guri de ventilaţie mari, sunt specifice interiorului. Display-ul de mari dimensiuni împarte planşa de instrumente în două secţiuni egale, una pentru şofer şi una pentru pasager. Partea frontală a planşei de instrumente este tridimensională şi împărţită în două zone.

Interviu cu Jozef Kabaň, designerul-şef al mărcii ŠKODA: "ŠKODA are acum trăsături tot mai emoţionale."

Dle Kabaň, ce semnificaţie are designul modelului ŠKODA KODIAQ pentru marcă?
Jozef Kabaň: ŠKODA KODIAQ este un pionier pentru marca noastră, din două puncte de vedere. Intrăm într-un segment nou, cu primul nostru SUV de talie mare, mai mare decât YETI. Şi totodată, KODIAQ este primul model cu noul limbaj de design dedicat SUV-urilor ŠKODA. Este marcat de forţă, de un puternic caracter emoţional, dar este totuşi atemporal.

Ce este atât de special la limbajul de design al SUV-ului dumneavoastră de talie mare?
Kabaň: ŠKODA KODIAQ este o maşină extrem de versatilă. Este un automobil deosebit de spaţios, cu dimensiuni exterioare compacte, oferind unul dintre cele mai bune pachete de ansamblu din clasa sa. Este de asemenea o maşină robustă, potrivită pentru orice tip de teren şi oferă maximum de flexibilitate şi funcţionalitate. Am vrut să ilustrăm toate acestea atât prin designul exterior, cât şi prin cel interior. Forma şi funcţionalitatea se îmbină astfel armonios la ŠKODA KODIAQ. Designul cristalin, marcant subliniază şi caracterul puternic al modelului ŠKODA KODIAQ.

Cum sunt îmbinate designul şi funcţionalitatea?
Kabaň: Obiectivul nostru este de a îmbina estetica de cel mai înalt nivel, cu funcţionalitatea maximă, astfel încât să nu mai fie criterii diferite. Căutăm frumuseţea în simplitate, fără a face compromisuri în privinţa funcţionalităţii sau a ergonomiei. Un design bun face ca funcţionalitatea să devină atractivă. Echilibrul dintre funcţionalitate şi estetică face ca modelul nostru ŠKODA KODIAQ să fie cu adevărat special.

Ce rol joacă arta cristalului cehesc în toate acestea?
Kabaň: Fiecare detaliu al modelelor noastre are o poveste de spus. Aceasta este forţa emoţională a mărcii noastre. Am fost inspiraţi de arta tradiţională a prelucrării cristalului cehesc în crearea elementelor cristaline ale modelului ŠKODA KODIAQ. Liniile sunt clare, precise şi tăioase. Modul distinctiv în care se întrepătrund lumina şi umbrele pe suprafeţele puternic conturate este cu adevărat special. Structura cristalină este prezentă şi în detalii precum farurile sau bandourile decorative.

Creativitatea şi atenția pentru detaliu sunt vizibile şi la interior. Care consideraţi că este cel mai interesant element de detaliu de la interiorul modelului ŠKODA KODIAQ,?
Kabaň: Am preluat şi la interior liniile generoase şi clare de la exterior. Iar aici accentul este pus pe echilibrul dintre formă şi funcţionalitate, dintre calm şi claritate. Pentru mine, o maşină trebuie să funcţioneze perfect, dar şi să radieze frumuseţe. Interiorul trebuie să emane încredere şi o stare de bine. Pornind de la această filozofie, am creat o atmosferă elegantă, confortabilă şi totodată funcţională.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii