Echipa concureazapentru un loc pe podium in Raliul Sardiniei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).Hyundai Motorsport va alinia la start patru echipaje.

Raliul Sardiniei
Kevin Abbring, pilotul de teste, va participa din nou alaturi de Hayden Paddon, Dani Sordo si Thierry Neuville.
Anul trecut in Sardinia, echipaa incheiat cu doua masini pe podium si a obtinut cel mai bun rezultat din sezonul 2015.

Echipa concureazapentru un loc pe podium in Raliul Sardiniei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).Hyundai Motorsport va alinia la start patru echipaje.

Hayden Paddon si Dani Sordo vor concura in culorile Hyundai Shell World Rally Team, iar Kevin Abbring si Thierry Neuville vor participa pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Dupa accidentul lui Paddon din Portugalia, care s-a soldat cu distrugerea completa a masinii, echipa a reusit sa construiasca un model nou in doar sapte zile. In plus, toti cei patru piloti au participat la o sesiune de teste pe macadam, obiectivul principal fiind acela de a identifica cele mai bune setari pentru etapa din Sardinia.

Cartierul general din Raliul Sardiniei este amplasat la Alghero, locul unde Hyundai Motorsport a incheiat anul trecut cu doua masini pe podium. Temperatura poate depasi 30OC, ceea ce afecteaza toate componentele masinii. La interior, pilotii sunt nevoiti sa suporte peste 50OC.

Pentru editia 2016 au fost introduse doua speciale noi, Sassari-Argentiera si Tula, dar si speciala din apropiere de Alghero. Printre probele ramase in program se numara si cele clasice, care fac parte din Raliul Sardiniei inca din 2004, anul in care etapa a fost inclusa in calendarul mondial.

Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul in primele cinci raliuri ale acestui sezon, obtinand locuri pe podium in Monte-Carlo si in Suedia, la care se adauga si victoria spectaculoasa din Argentina.

“Suntem pregatiti pentru o noua provocare. Avem amintiri frumoase de anul trecut din Sardinia, cand am incheiat cu doua masini pe podiumsi dorim sa repetam aceasta performanta”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Castigatorii din Argentina, Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, (#3 Noua generatie i20 WRC) doresc sa obtina un rezultat bun in etapa a sasea a Campionatului Mondial de Raliuri.

Dupa trei clasari consecutive pe locul patru, obiectivul echipajuluiDani Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, este obtinerea primului podium din sezonul2016.

“Dupa patru clasari in top patru suntem increzatori ca vom putea sa ne demonstram potentialul in lupta pentru un loc pe podium”, a mentionat Sordo.

Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, s-au clasat pe podium in etapa de anul trecut, acesta reprezentand obiectivul si pentru editia din 2016.

“Sardinia este un loc special pentru mine. In cadrul acestui raliu am incheiat de doua ori pe podium cu Hyundai Motorsport. Suntem pregatiti sa obtinem un rezultat bun”, a declarat Neuville.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, vor continua sa acumuleze experienta in mediul competitiv din WRC, aceasta fiind a doua etapa din programul de trei raliuri cu Hyundai Motorsport din acest sezon.

“Am concurat de doua ori in Sardinia. Este un raliu dur comparativ cu cel din Portugalia. Trebuie sa fim atenti si sa incercam sa crestem constant ritmul. Obiectivul este de a fi mai rapizi decat in etapa anterioara si de a acumula cat mai multe informatii”, a mentionat Abbring.

Raliul Sardiniei este una dintre cele mai dure etape din calendar. Super speciala Ittiri Arena Show, amplasata foarte aproape de parcul de service, va deschide raliul joi seara, iar vineri sunt programate opt probe in regiunile Logudoro si Anglona, inclusiv noua speciala Tula.

Sambata sunt planificate sase speciale cu o lungime de 177 km, iar in ultima zise vor desfasura probele de la nord de Alghero, Cala Flumini si Sassari-Argentiera, ultima jucand si rol de Power Stage la cea de-a doua trecere.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii