Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia pe podium in Finlanda, etapa a opta a Campionatului Mondial FIA (WRC), care marcheaza totodata a doua parte a sezonului 2016. In anul 2015, echipa s-a clasat pe pozitia a patra, fiind cel mai bun rezultat obtinut in cadrul acestui raliu.

Hyundai Motorsport Raliul Finlandei
Obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtine un loc pe podium in Raliul Finlandei.
Kevin Abbring (#20) se va alatura pilotilor Thierry Neuville (#3) si Hayden Paddon (#4), participand cu noul model i20 WRC.

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia pe podium in Finlanda, etapa a opta a Campionatului Mondial FIA (WRC), care marcheaza totodata a doua parte a sezonului 2016. In anul 2015, echipa s-a clasat pe pozitia a patra, fiind cel mai bun rezultat obtinut in cadrul acestui raliu.

Pe parcursul a catorva zile, cei trei piloti s-au pregatit pentru a opta competitie a Campionatului Mondial  FIA, in cadrul unor teste care le-au permis sa se familiarizeze cu noua generatie i20 WRC, inainte de specialele rapide din Finlanda. Obiectivul echipei este de a obtine o noua performanta in sezonul 2016, alaturi de cele doua victorii din Argentina si Sardinia si cele trei podiumuri castigate in Monte Carlo, Suedia si Polonia.

“Dorim sa continuam in acelasi mod si in a doua parte a sezonului 2016, prin clasarea pe podium incadrul etapelor care urmeaza. Echipa a inregistrat performante in Finlanda in ultimii doi ani, insa obiectivul pentru anul acesta este clasarea in top trei”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si copilotul sau, Nicolas Gilsoul, au incheiat pe podium in etapa din   Sardinia, ocupand locul al patrulea in Raliul Poloniei. In plus, echipa belgiana a inregistrat cel mai bun rezultat obtinut in Finlanda, fiind clasati pe pozitia a patra in sezonul 2015.

“Finlanda reprezinta unul dintre cele mai dificile raliuri din cadrul competitiei. Specialele sunt foarte rapide, motiv pentru care este necesar sa fim atenti. In plus, setarile masinii pot influenta evolutia noastra”, a mentionat Neuville.

Paddon (#4 noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, si-au propus sa continue reusita  obtinuta in Raliul Poloniei, in cadrul caruia s-au clasat in top trei.

“Podiumul din Polonia reprezinta un rezultat foarte important. Raliul Finlandei este cea mai asteptata etapa, in cadrul careia ne dorim sa obtinem victoria in viitor”, a adaugat Paddon.

Pentru Abbring (#20 noua generatie i20 WRC) si Seb Marshall, Raliul Finlandei reprezinta a treia participare in WRC 2016, dupa etapele din Portugalia si Sardinia si, de asemenea, prima proba in care concureaza cu noua generatie i20 WRC.

“Debutul cu noul model i20 WRC va avea loc in cadrul celui mai dificil eveniment al Campionatului Mondial de Raliuri. Suntem foarte incantati sa participam, insa, totodata, specialele rapide reprezinta o provocare”, a declarat Abbring.

Dani Sordo nu va participa in etapa din Finlanda, din cauza unui eveniment neprevazut, petrecut in cadrul testelor de pregatire. Pilotul va fi inlocuit de Kevin Abbring, care va concura cu noul model i20 WRC, alaturi de Thierry Neuville (#3) si Hayden Paddon (#4).

Cartierul general al Raliului Finlandei va fi in orasul universitar Jyväskylä, iar parcul de service este amplasat in Paviljonki, fiind planificate 24 de probe speciale, pe o distanta de 333,60 km.

Actiunea va demara joi seara cu etapa Harju, in Jyväskylä, continuand pe parcursul urmatoarelor zile cu   probe noi si doua speciale, care s-au desfasurat in anii 1999 si 1994. Traseele de vineri vor avea loc la vest de Keuruu si includ clasiceleMökkiperä si Jukojärvi, sambata fiind programate specialele Ouninpohja, Päijälä (23,5 km) si Saalahti (4,23 km). Probele de duminica vor fi amplasate la sud-est de cartierul general, reprezentand etape noi pentru concurenti.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii