Primele patru echipaje din clasamentul general al Cupei Suzuki vor concura în Raliul Moldovei Moinești, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Diferența între piloții din top 3 este de doar 14 puncte.

Szabo Csongor
Primele patru echipaje din clasamentul general al Cupei Suzuki vor concura în Raliul Moldovei Moinești, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Diferența între piloții din top 3 este de doar 14 puncte.

Szabo Csongor, Radu Necula, Peter Kelemen și Alex Ardelean, primii patru piloți din clasamentul general al Cupei Suzuki, vor lua startul în acest weekend în Raliul Moldovei Moinești, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, etapă care contează și în Cupa Suzuki, competiție dedicată modelului Swift Sport.

După primele patru etape ale sezonului, lupta pentru titlu în Cupa Suzuki este extrem de disputată, diferența între lider și pilotul de pe poziția a treia fiind de doar 14 puncte.

După clasarea pe podium de la Tulcea, Szabo Csongor a devenit lider în clasament cu 105 puncte, fiind urmat de Radu Necula (97 puncte) și Peter Kelemen (91 puncte).

Alex Ardelean, revenit în competiție pentru a-și ajuta echipa Sibiu Racing Team, are 79 de puncte și ocupă poziția a patra. “Acum două luni am luat decizia de a nu mai participa la toate etapele din acest sezon. Parcursul foarte bun al Sibiu Racing Team în campionat ne-a convins să revenim pentru că echipa are nevoie acum și de punctele noastre din Cupa Suzuki în lupta din clasamentul general. Sper să continuăm parcursul din acest sezon cu o nouă victorie, așa cum s-a întâmplat în etapa de la Tulcea”, a spus Alex Ardelean, care va concura împreună cu Horațiu Baltador, copilotul său.

Cu două victorii obținute în prima parte a sezonului, Szabo Csongor și Robert Maior, copilotul său, și-au propus să-și mărească avansul în clasamentul general pe macadamul din Raliul Moldovei Moinești. “Concurența în Cupa Suzuki este mare și avem nevoie de un rezultat bun pentru a ne menține poziția de lideri. Sper să nu mai avem probleme ca în etapa anterioară și să terminăm acest raliu pe prima poziție”, a spus Szabo Csongor.

O ieșire ușoară în decor la Danube Delta Rally, l-a costat pe Radu Necula poziția de lider în clasamentul Cupei Suzuki. Pilotul Bella Casa și Adrian Temeș, copilotul său, sunt însă pregătiți să se lupte din nou pentru victorie. “Am câștigat o etapă în acest sezon și mi-ar plăcea să fim cei mai rapizi pe macadamul din Raliul Moldovei Moinești. Chiar dacă am avut probleme în etapa precedentă, ne-am demonstrat potențialul câștigând patru probe speciale și sper că vom putea recupera din diferența față de prima poziție în clasamentul general”, a spus Radu Necula.

Cu excepția etapei de la Arad, Peter Kelemen și Gyula Molnar au terminat de fiecare dată pe podium și cei doi vor să continue în același fel și în etapa a cincea a sezonului. “Îm plac foarte mult specialele de aici și abia aștept să luăm startul. Este păcat că nu mai suntem la fel de mulți piloți în Cupa Suzuki ca în etapa de la Tulcea, dar cu siguranță lupta va fi la fel de disputată”, a spus și Peter Kelemen.

Raliul Moldovei Moinești va începe joi, 30 iunie, cu startul festiv din Bacău, programat la ora 20:00. Vineri și sâmbătă ( 1 – 2 iulie) sunt programate 15 probe speciale cu o lungime de 127,36 km.

CLASAMENT CUPA SUZUKI 2016
1 Szabo Csongor 105 p
2. Radu Necula 97 p
3. Peter Kelemen 91 p
4. Alex Ardelean 79 p
5. Calin Bucur 25 p
6. Andrei Museteanu 22 p
7. Cristi Rus, Andrei Stan 20 p
9. Gabriel Ene 18 p
10. Ioan Zarug 10 p

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii