Echipajele Napoca Rally Academy concurează în acest weekend atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul Național.

Florin Tincescu - Sergiu Itu
Simone Tempestini ia startul în Raliul Poloniei, etapa a doua din Junior WRC.
Bogdan Marișca, Florin Tincescu, Norbert Maior și Mihai Manole concurează în Raliul Moldovei Moinești.
Szabo Csongor și Robert Maior punctează pentru NRA la clasa 9.

Echipajele Napoca Rally Academy concurează în acest weekend atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul Național. Simone Tempestini participă în Polonia la cea de-a doua etapă din calendarul Junior WRC, iar Bogdan Marișca, Florin Tincescu, Norbert Maior și Mihai Manole vor lua startul în Raliul Moldovei Moinești. 

Napoca Rally Academy va avea un weekend plin atât în Campionatul Mondial de Raliuri, cât și în Campionatul Național.

Lider în clasamentul național, Simone Tempestini a renunțat la competiția națională pentru Raliul Poloniei, etapă în Campionatul Mondial inclusă în calendarul Junior WRC. “Obiectivul meu este să câștig titlul mondial la juniori și nu puteam rata etapa din Polonia, mai ales că este una pe care am câștigat-o anul trecut. Am început acest sezon cu dreptul și trebuie să fim atenți să nu facem aceleași greșeli ca în 2015. Suntem abia la început și fiecare punct contează”, a spus Simone Tempestini.

Pe plan intern, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru vor lua startul în Raliul Moldovei Moinești cu obiectivul clar de a aduna cât mai multe puncte pentru echipă. “Nu suntem implicați în lupta pentru titlu pentru că nu facem un sezon complet. Suntem aici să ajutăm echipa și sper să obținem un rezultat bun”, a spus Bogdan Marișca.

După accidentul de la Tulcea, Florin Tincescu și Sergiu Itu vor lua startul cu un model Subaru Impreza închiriat, iar cel de-al treilea timp din shakedown confirmă forma bună a echipajului NRA. “Nu puteam renunța acum la visele noastre. Avem în spate o echipă puternică și am reușit să fim pregătiți pentru startul în această etapă. A fost o experiență neplăcută, dar avem puterea de a merge mai departe”, a spus Florin Tincescu.

Norbert Maior și Alina Bianca Pop sunt pregătiți să continue și ei parcursul bun din cadrul Cupei Dacia. “Am învățat multe în acest sezon, dar fiecare etapă este o lecție utilă pentru noi. Este important să avem un ritm bun încă de la început și sper să plecăm și de la această etapă cu o clasare pe podium”, a spus Norbert Maior, cel mai tânăr membru al echipei.

La clasa 2WD, Napoca Rally Academy va fi reprezentată de echipajul Mihai Manole și Florin Dorca. “Sunt sigur că și la această etapă va fi o luptă interesantă la categoria mașinilor cu tracțiune pe două roți, iar obiectivul nostru este să ne clasăm pe podium. Suntem aici să ajutăm echipa și sper ca la final să obținem cât mai multe puncte”, a spus Mihai Manole.

Pentru etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Napoca Rally Academy va conta în lupta pe echipe și pe echipajul Szabo Csongor/ Robert Maior (tatăl lui Norbert Maior) care concurează pe un Suzuki Swift Sport la clasa 9 și în Cupa Suzuki.

Raliul Moldovei Moinești este programat în perioada 1 – 2 iulie, iar Raliul Poloniei se desfășoară între 30 iunie – 3 iulie.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii