Transilvania Rally reprezintă, ca în fiecare an, o provocare dublă pentru Napoca Rally Academy, echipa fiind implicată și în organizarea etapei a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Bogdan Marisca - Carmen Poenaru
Transilvania Rally este etapa pe care NRA o organizează, dar vrea să o și câștige.
Simone Tempestini, Bogdan Marișca, Marco Tempestini, Vlad Cosma, Norbert Maior și Mihai Manole vor lua startul în culorile Napoca Rally Academy.
10 probe speciale, dintre care două super speciale, cu o lungime de 106,94 km.

Transilvania Rally reprezintă, ca în fiecare an, o provocare dublă pentru Napoca Rally Academy, echipa fiind implicată și în organizarea etapei a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. 

Șase echipaje vor reprezenta Napoca Rally Academy la Transilvania Rally, cursa de casă pentru echipa clujeană.

Simone Tempestini revine după absența din Raliul Moldovei Moinești, Vlad Cosma va lua startul pentru prima oară în acest sezon cu Mitsubishi Lancer EVO IX, iar Florin Tincescu lipsește motivat pentru susținerea lucrării de diplomă.

Chiar dacă a lipsit o etapă din campionat, Simone Tempestini este în continuare lider la general și vrea să-și consolideze această poziție pe teren propriu. “Este o plăcere extraordinară să concurez acasă, la Cluj, și abia aștept să luăm startul pe probele speciale. Chiar dacă suntem pe teren propriu nu înseamnă că va fi ușor pentru noi să câștigăm așa că trebuie să fim foarte atenți pe probe. Obiectivul nostru este să aducem cât mai multe puncte pentru echipă”, a spus Simone Tempestini, care va concura împreună cu Marc Banca pe un Ford Fiesta R5.

Tot pe Ford Fiesta R5 vor concura și Bogdan Marișca cu Carmen Poenaru. Ținând cont că nu au un program complet anul acesta, atenția lor se concentrează exclusiv pe lupta în clasamentul pe echipe. “Este etapa de casă, cu emoțiile aferente. Vom fi la start cu Fiesta R5 și vom  încerca să obținem un rezultat bun pentru toți cei care într-un fel sau altul ne susțin. Va fi un raliu dificil, dar spectaculos cu siguranță. Super speciala din centrul Clujului este un mare câștig și sperăm să fie atât acolo, cât și pe celelate probe speciale, cât mai mulți fani. Sâmbătă la super speciala de la Polus Center vom afla și cine este câștigătorul”, a spus Bogdan Marișca.

Marco Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul cu un model Subaru Impreza la clasa 3. “Pentru noi Transilvania Rally este etapa în care suntem și organizatori și concurenți. Aici îl înlocuim oficial pe Florin Tincescu și vrem să ne distrăm și să ne măsurăm forțele cu colegii de la clasa 3. Sper ca în final echipa să nu aibă nevoie de punctele noastre și să fim doar opțiunea a doua pentru asta”, a spus Marco Tempestini.

În etapa de la Cluj, în culorile Napoca Rally Academy, revin și Vlad Cosma cu Diana Hațegan. Cei doi vor lua startul cu un Mitsubishi Lancer Evo IX și sunt pregătiți să se lupte pentru un rezultat bun. “Sunt foarte bucuros să mă întorc la volan după o lungă pauză, mai ales că este etapa de casă. Îmi plac mult probele din acest raliu și chiar dacă a fost o pauza lungă sper să obținem un rezultat bun. Vom merge pas cu pas, să ne dezmorțim, să ne simțim bine și să aducem puncte la echipa”, a spus și Vlad Cosma.

Norbert Maior și Alina Bianca Pop vor lua startul cu modelul Sandero în Cupa Dacia și sunt pregătiți să se lupte pentru un loc pe podium. “Îmi plac mult probele de la Transilvania Rally. Sunt multe porțiuni de viteză, dar și cu secțiuni tehnice și foarte antrenante. Ne-am simțit bine cu Sandero pe asfalt în cele două etape desfășurate până acum, iar acest lucru ne dă încredere și ne face să ne gândim la un rezultat bun. Vom evolua în fața propriilor fani, fiind etapa de casă a echipei noastre și cred că va fi un sentiment foarte frumos, mai ales că în acest an o să avem ocazia să concurăm și în centrul Clujului. Vrem să avem un parcurs cât mai bun și să adunăm puncte pentru echipă”, a spus Norbert Maior.

Mihai Manole și Florin Dorca se află pe locul 4 la general în clasamentul 2WD, dar vor să profite și ei de avantajul terenului propriu pentru a mai urca în clasament. “Ne așteaptă o etapă interesantă unde sper să valorificăm cât mai mult avantajul terenului propriu. O evoluție bună pentru noi înseamnă puncte importante pentru echipă așa că vom face totul să terminăm pe podium”, a spus Mihai Manole.

Raliul este constituit dintr-un un total de 378,58 km din care 106,94 km grupați în opt probe speciale și două probe super speciale: SS Cluj-Napoca de vineri, 22 iulie de la ora 20:30 din Piața Unirii și SS Polus Center din parcarea centrului comercial cu același nume de sâmbătă 23 iulie de la ora 16:09.

Competiția se anunță foarte interesantă din punct de vedere sportiv, pe lista de înscrieri fiind 53 de echipaje dintre care 37 în CNRD, cu multe surprize, și un număr de 16 echipaje în CNR2 (Rally 2). Startul oficial se va da joi seara de la ora 20:00 în Piața Unirii Cluj-Napoca și va fi precedat în aceeași după-masă de la ora 16:30 de ”Transilvania Rally Kids” – eveniment conex cu activități dedicate copiilor și părinților lor realizat cu sprijinul autorităților locale și al partenerilor raliului (desene pe asfalt, mascote și baloane, face painting, multe jocuri și concursuri distractive premiate cu înghețată, autografe și fotografii cu sportivii și mașinile lor de competiție), eveniment care va continua în Piața Unirii și vineri de la 16:30.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii