Cea mai recentă generaţie a mărcii britanice MINI oferă plăcerea irezistibilă a condusului atât în clasa mică, cât şi în cea compactă. Gama de automobile John Cooper Works este extinsă pentru includerea unui nou sportiv de top.

MINI John Cooper Works
Cea mai recentă generaţie a mărcii britanice MINI oferă plăcerea irezistibilă a condusului atât în clasa mică, cât şi în cea compactă. Gama de automobile John Cooper Works este extinsă pentru includerea unui nou sportiv de top. Noul MINI John Cooper Works Clubman va avea premiera mondială cu ocazia ediţiei 2016 a Salonului Auto de la Paris. Cel mai nou supersportiv este şi cel mai mare din noul program de modele John Cooper Works.

După lansarea cu succes a noului MINI John Cooper Works în varianta clasică de caroserie cu trei uşi şi a noului MINI John Cooper Works Cabriolet, pentru o plăcere intensă a condusului unei decapotabile, noul MINI John Cooper Works Clubman este prezentat ca un talent multilateral capabil să gestioneze numeroasele cerinţe ale traficului cotidian, precum şi provocările pilotajului pe circuit. Echipat cu cel mai puternic motor existent vreodată la MINI, sistem de tracţiune integrală ALL4 disponibil standard, o tehnologie a suspensiei orientată spre performanţă, precum şi accesorii sau dotări exclusive de design, modelul se distinge clar de celelalte variante ale noului MINI Clubman.

Pe lângă acestea, actuala gamă de modele MINI pentru clasa mică va fi prezentată vizitatorilor expoziţiei din capitala Franţei, care va avea loc în perioada 1-16 octombrie 2016. Alături de noul MINI Cabriolet, un loc important pe scena principală va fi ocupat de noul MINI Seven. Prima ediţie limitată a noii generaţii este disponibilă atât ca MINI Hatch cu trei uşi, cât şi ca MINI Hatch cu cinci uşi, combinând caracteristicile premium moderne cu o imagine clasică şi stil individual.

Talent multilateral cu performanţe palpitante: noul MINI John Cooper Works Clubman
Noul MINI John Cooper Works Clubman interpretează conceptul de automobil cu tradiţie bogată al shooting brake - unic în segmentul premium al clasei compacte - nu doar într-un stil contemporan, ci şi prin calităţi sportive atractive. Patru uşi laterale şi cele două uşi divizate din spate, cinci scaune integrale şi un portbagaj al cărui volum se poate extinde de la 360 la 1.250 de litri - acestea sunt caracteristicile care oferă modelului o apariţie distinctivă şi o versatilitate ridicată. Pe lângă conceptul de spaţiu, motorul noului MINI John Cooper Works Clubman contribuie la flexibilitatea modelului. Cea mai nouă versiune a sistemului de tracţiune integrală ALL4 optimizează aderenţa şi performanţele dinamice.

Cuplul motor este distribuit, variabil, între puntea faţă şi cea spate, în orice situaţie, datorită sistemului ALL4. Performanţele sunt oferite de un motor de 2,0 litri, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo şi modificări specifice modelului derivate din motorsport. Cu o putere maximă de 170 kW/231 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm, acest motor accelerează noul MINI John Cooper Works Clubman (consum mediu mixt: 7,4 l/100 km; emisii CO2 mixte: 168 g/km) de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde - atât cu transmisia manuală cu şase trepte disponibilă standard, cât şi cu versiunea opţională de transmisie, sport Steptronic cu opt trepte. Trenul de rulare cu sistem de frânare sport Brembo şi jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, este orientată perfect spre caracteristicile de performanţă ale motorului. Caroseria optimizată aerodinamic contribuie şi ea la comportamentul permanent controlabil al automobilului. Echiparea standard a noului MINI John Cooper Works Clubman cuprinde nu doar cockpit în design specific modelului, ci şi faruri LED, moduri de condus MINI, Park Distance Control (senzori de parcare), Sistem acces confort ce include deschidere touchless a uşilor divizate, radio MINI Visual Boost cu monitor color de 6,5 ţoli (10,46 cm), butoane multifuncţionale pe volan şi tempomat cu funcţie de frânare.

Plăcere elegantă a condusului cu tradiţie bogată: noul MINI Seven
În clasa mică, MINI Hatch cu trei uşi din cea mai nouă generaţie a modelului stă, în premieră, alături de MINI Hatch cu cinci uşi, extinzând şi mai mult popularitatea mărcii. Ambele modele sunt disponibile acum şi ca ediţie specială MINI Seven. Acest model special evidenţiază în special originile britanice, aspectul extrovertit, plăcerea condusului emblematică şi caracterul premium al noii generaţii MINI. Culoarea contrastantă a acoperişului şi a capacelor de la oglinzile retrovizoare - finisate în Melting Silver -, benzile exclusive pentru capotă şi elementele decorative, precum şi jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor, în design bicolor MINI Seven subliniază stilul individual al modelului la exterior. Accentele exclusive din interior includ, printre altele, scaunele sport tapiţate cu combinaţie de stofă şi piele în culoare Diamond Malt Brown, creată exclusiv pentru modelul special.

Pentru ambele variante de caroserie ale noului MINI Seven sunt disponibile două motoare pe benzină şi tot atâtea diesel. Mai mult, pachetul de echipamente MINI Seven Chili este oferit pentru îmbunătăţirea selectivă a confortului, plăcerii călătoriei şi stilului personal. Numele noului model de design rememorează premiera revoluţionarului automobil britanic de clasă mică, eveniment ce a avut loc acum mai bine de cinci decenii şi jumătate. Primul exemplar al modelului cu patru locuri, cunoscut în prezent drept clasicul Mini, a ieşit de pe linia de producţie sub denumirea Austin Seven.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii