Echipajele Napoca Rally Academy vor maximum de puncte la Cotnari Rally Iași, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, pentru a-și păstra șansele în lupta pentru titlul pe echipe din 2016.

Bogdan Marisca - Carmen Poenaru - Transilvania Rally
Napoca Rally Academy va lua startul cu cinci echipaje la Cotnari Rally Iași.
Obiectivul principal este clasarea pe prima poziție în clasamentul pe echipe.
117,9 km pe macadam împărțiți în 9 probe speciale.

Echipajele Napoca Rally Academy vor maximum de puncte la Cotnari Rally Iași, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, pentru a-și păstra șansele în lupta pentru titlul pe echipe din 2016.

Simone Tempestini / Marc Banca, Bogdan Marișca / Carmen Poenaru, Florin Tincescu / Sergiu Itu, Norbert Maior / Alina Bianca Pop și Mihai Manole / Florin Dorca sunt cele cinci echipaje cu care Napoca Rally Academy va lua startul în etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Rally Iași este ultima etapă pe macadam din acest sezon, iar echipajele NRA și-au propus să adune aici maximum de puncte pentru ca echipă să rămână în lupta pentru titlu.

După evoluția excelentă din Campionatul Mondial de Raliuri în Junior WRC, Simone Tempestini este decis nu numai să ajute echipa NRA să câștige încă un titlu, dar și să-și consolideze poziția în lupta pentru cel de-al doilea titlu de campion național. “Lupta pentru titlul național nu este decisă încă așa că va trebui să facem tot posibilul să câștigăm această etapă. Îmi place mult raliul de la Iași și pentru noi este foarte important să plecăm acasă cu maximum de puncte posibil”, a spus Simone Tempestini.

Fără a avea un program complet anul acesta, Bogdan Marișca va lua startul în etapa de la Iași cu obiectivul clar de a ajuta echipa în lupta pentru titlu. “Vom fi prezenți la start cu un model Ford Fiesta R5 fără a avea o miză deosebită în clasamentul general, dar cu miză în clasamentul pe echipe. Va trebui să mergem cât de bine putem și dacă se poate fără riscuri prea mari. Este un traseu alunecos, înșelător care poate oricând să te surprindă așa că va trebui să fim precauți. Cu convingerea că va fi un spectacol frumos, îi așteptăm pe ieșeni joi la SS Râpa Galbena și vineri și sâmbătă pe celelalte probe speciale”, a spus Bogdan Marișca.

Florin Tincescu revine în campionat după o etapă la care a lipsit motivat. Juniorul Napoca Rally Academy este și el pregătit să dea o mână de ajutor echipei în lupta pentru a-și atinge obiectivul. “Datorită pregătirii mele profesionale în industria automobilelor am ratat etapa de la Cluj, dar suntem foarte motivați să obținem un rezultat bun la Iași, etapă în care am debutat pe o mașină cu tracțiune integrală. Obiectivul nostru este să adunăm cât mai multe puncte pentru echipă și sper să reușim asta”, a spus Florin Tincescu.

După un raliu în care nu a adunat puncte, Norbert Maior merge la Iași pentru a aduna puncte în lupta de la Cupa Dacia și de a reveni pe podiumul competiției monomarcă. “Un rezultat bun în această etapă nu ne ajută doar pe noi ci și echipa așa că suntem și mai motivați să urcăm din nou pe podium în Cupa Dacia. Trebuie să fim mai concentrați la ultima etapă pe macadam din acest sezon și sunt sigur că putem să ne atingem obiectivul”, a spus și Norbert Maior.

Mihai Manole și Florin Dorca sunt și ei implicați în lupta pentru un loc pe podium la categoria 2WD și au nevoie de un rezultat bun în etapa de la Iași. “Concentrare maximă, atac încă de pe prima specială și puțin noroc. Suntem pregătiți pentru acest raliu și sper să urcăm cât mai sus în clasamentul mașinilor cu tracțiune pe două roți”, a spus și Mihai Manole.

Cotnari Rally Iași se desfășoară în perioada 8 – 10 septembrie, în total fiind programate 9 probe speciale cu o lungime de aproape 120 km.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii