Hyundai Motorsport va concura in Turul Corsicii, cea de-a zecea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Echipa va participa cu trei modele i20 WRC 2016, precum si trei autovehicule noua generatie i20 R5.

Tour de Corse Preview
Hyundai Motorsport va participa cu trei autovehicule i20 in cadrul celei de-a zecea etape din WRC.
Kevin Abbring, pilotul de teste, si Seb Marshall vor concura cu noua generatie i20 R5.
Echipa ocupa locul secund in clasamentul constructorilor, cu 201 puncte acumulate.

Hyundai Motorsport va concura in Turul Corsicii, cea de-a zecea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Echipa va participa cu trei modele i20 WRC 2016, precum si trei autovehicule noua generatie i20 R5.

Sezonul 2016 a fost unul competitiv pentru Hyundai Motorsport, cu doua victorii obtinute in Argentina si Sardinia, precum si cinci clasari pe podium, in Monte-Carlo, Suedia, Polonia si Germania, raliu in cadrul caruia doua echipaje au incheiat cursa de casa in top trei.

Pentru editia 2016 a Raliului Frantei cartierul general din Corte a fost inlocuit cu cel din Bastia, startul fiind programat la Ajaccio, in timp ce Porto-Vecchio va avea rol de Power Stage.

In plus, traseul a fost schimbat semnificativ, 70% dintre probe fiind noi, iar distanta marita cu 20%. In ciuda faptului ca detine doar zece speciale – cele mai putine din calendar –Turul Corsicii este clasata drept a doua cursa, dupa Raliul Mexicului, in ceea ce priveste distanta, inregistrand 390.92 km. Cu drumuri inguste de munte si macadam dur, competitia este denumita „raliul celor 10.000 de viraje“.

“Desi pauza dintre competitii a fost extinsa, ne-am concentrat asupra pregatirilor pentru Turul Corsicii, care va reprezenta o ocazie speciala pentru Hyundai Motorsport. In plus, va avea loc si debutul noii generatii i20 R5, un moment important pentru echipa. In cadrul acestui sezon am demonstrat potentialul noului i20 WRC pe diferite tipuri de teren, incheind cu doua echipaje pe podium, in Germania. Corsica este un raliu spectaculos”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Gilsoul au inregistrat un ritm competitiv – au obtinut victoria in Sardinia, in luna iunie, incheind in top patru in cadrul etapelor urmatoare, precum si o clasare pe locul al treilea in Germania. Belgienii ocupa a patra pozitie in clasamentul pilotilor, cu 94 puncte acumulate.

“Obiectivul este obtinerea unor rezultate remarcabile cu noua generatie i20 WRC in Turul Corsicii. Etapa a inregistrat cateva schimbari comparativ cu sezonul trecut. Asteptam cu nerabdare sa concuram aici”, a mentionat Neuville.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Martí au obtinut primul podium din anul 2016 in Germania. Echipajul spaniol va concura in Corsica, etapa care ii va pregati pentru Raliul Spaniei, cursa lor de casa.

„Clasarea in top trei obtinuta in Raliul Germaniei reprezinta un rezultat important pentru mine si Martí. Ne pregatim pentru cursa noastra de casa din Spania, care va avea loc in cateva saptamani. Competitia din Corsica inregistreaza probe si viraje spectaculoase in munti“, a adaugat Sordo.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) s-a clasat pe locul al cincilea in etapa din Corsica, desfasurata in sezonul 2015. Kevin si Kennard, copilotul sau, doresc imbunatatirea performantelor pe asfalt, dupa ce au incheiat pe pozitia a cincea in Raliul Germaniei, luna trecuta.

„Turul Corsicii este denumit «raliul celor 10.000 de viraje», insa in realitate reprezinta mai mult decat atat, fiind un traseu ingust si dificil. Va fi o competitie stransa“, a declarat Paddon.

Programul de vineri acopera 157 km de probe speciale. Sambata este cea mai lunga zi a raliului si include doua treceri pe traseul de 53.72 km, Orezza-La Porta-Valle di Rostino, in a doua parte a zilei urmand sa fie parcursi inca 169 km. Ultima zi cuprinde Antisanti-Poggio di Nazza, de 53.78 km, precum si 10.42km in Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii