Hyundai Motorsport si-a trecut inca un podium pe lista realizarilor din sezonul 2016, dupa ce Thierry Neuville s-a clasat pe trei in Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016.

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport si-a trecut in cont inca o clasare pe podium in Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) 2016.
Thierry Neuville si-a aparat pozitia in fata colegului sau Hayden Paddon si s-a clasat pentru a 6-a oara pe podium in acest sezon si a patra oara consecutiv dupa Germania, Corsica si Spania.
In urma rezultatelor din Raliul Marii Britanii, Hyundai Motorsport si-a asigurat locul secund in clasamentul constructorilor, acesta fiind cel mai bun rezultat al marcii in WRC.

Hyundai Motorsport si-a trecut inca un podium pe lista realizarilor din sezonul 2016, dupa ce Thierry Neuville s-a clasat pe trei in Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016.

Cu punctele din Marea Britanie, Hyundai Motorsport si-a asigurat astfel locul secund in clasamentul constructorilor, in spatele echipei Volkswagen Motorsport, cu o etapa inaintea finalului de sezon. Acesta este cel mai bun rezultat pentru echipa de la debutul acesteia in WRC, in 2014.

Locul trei din acest weekend inseamna si primul podium pentru echipa in Raliul Marii Britanii, dupa ce la editiile anterioare a terminat de doua ori pe locul patru.

Dupa 22 de probe speciale, cu o lungime de peste 330km, Thierry Neuville s-a clasat pe pozitia a treia, fiind urmat de Hayden Paddon, colegul sau de echipa. Belgianul a mai primit un punct suplimentar pentru performanta din Power Stage, unde a avut al treilea timp.

Paddon a terminat raliul pe locul patru, la mai putin de 20 de secunde fata de Neuville, acesta fiind cel mai bun rezultat al sau in etapa din Tara Galilor. Dani Sordo a avut o evolutie constanta si s-a clasat pe pozitia a sasea.

Duminica, in ultima zi a raliului, au fost programate sase probe speciale, iar cele trei echipaje Hyundai Motorsport au ajuns fara probleme in parcul de service.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au terminat pentru a sasea oara pe podium anul acesta si pentru a patra oara consecutiv. Cu punctele de aici, Neuville si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul general avand un avans de 14 puncte fata de Andreas Mikkelsen. 

“A fost un weekend bun pentru noi. Echipa a facut o treaba incredibila si am avut la dispozitie o masina pregatita foarte bine pentru aceste probe dificile. Nu am putut lupta pentru victorie, dar sunt multumit cu acest podium si cu punctul bonus pentru rezultatul din Power Stage. Ma bucur ca am obtinut primul podium pentru echipa aici si ca ne-am asigurat locul secund in clasamentul constructorilor. Obiectivul nostru este sa terminam sezonul cu un rezultat cat mai bun in Australia”, a spus Neuville.

La fel ca in Spania, Paddon (#20 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au terminat pe pozitia a patra. Pentru pilotul neo-zeelandez acesta este cel mai bun rezultat in Raliul Marii Britanii si dupa avest weekend se afla pe locul patru in clasamentul general, la doar trei puncte de pilotul aflat pe 3.

“A fost un weekend greu, dar locul 4 nu e un rezultat rau. Am fost implicati in lupta pentru un loc pe podium, dar Thierry a fost mai rapid. Am invatat multe aici si stim care sunt zonele in care trebuie sa ne mai imbunatatim. Abia astept sa luam startul in Australia unde vom avea o pozitie foarte buna la start”, a spus Paddon.

Dani Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au terminat pe locul sase si si-au consolidat pozitia a cincea in clasamentul pilotilor, la 10 puncte in spatele pilotului de pe pozitia a treia.

“Am avut un weekend pe care vreau sa-l uit cat mai repede. Nu am reusit sa ne intram in ritm pe aceste probe alunecoase si in final am incercat sa adunam cat mai multe puncte. Trebuie sa analizam aceasta situatie si sa incercam sa mergem in acelasi ritm ca la celelalte etape din acest sezon. Aici nu am putut face mai mult, dar sunt pregatit sa dau totul in Australia”, a spus Sordo.

Hyundai Motorsport a avut 11clasari pe podium in acest sezon si si-a asigurat pozitia secunda in clasamentul constructorilor cu un total de 285 de puncte, iar Neuville, Paddon si Sordo sunt si ei in top cinci in clasamentul pilotilor.

“Suntem incantati ca avem asigurata pozitia a doua la constructori dupa rezultatele de azi. Este un moment special pentru noi in istoria echipei si confirmarea ca avem cel mai competitiv sezon din WRC. A fost un weekend bun pentru Thierry si Nicolas, dar mi-ar fi placut sa avem doua masini pe podium. Mai sunt lucruri pe care putem sa le imbunatatim si vom face asta in continuare. Noua generatie i20 WRC si-a dovedit fiabilitatea si pe aceste probe dificile si acum asteptam cu interes testul din Australia”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Australiei, ultima etapa din sezonul 2016 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), se va desfasura in perioada 17 – 20 noiembrie.

Clasament finalRaliul Marii Britanii2016
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:14:30.2
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +10.2
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:35.4
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:54.9
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +2:35.2
D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +4:02.6
J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +4:28.3
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:38.2
S. Lefebvre / G. De Turckheim (Citroën DS3 WRC) +7:12.2
E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +8:19.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016
S. Ogier 247 puncte / T. Neuville 143 / A. Mikkelsen 129 / H. Paddon 126  / D. Sordo 119 / J. M. Latvala 110 / M. Østberg 94 / O. Tanak 82 / K. Meeke 64 / C. Breen 36 / E. Camilli  28 / S. Lefebvre 14 / H. Solberg 14 / E. Lappi 12 / M. Prokop 12 / K. Abbring 10 / T. Suninen 8 / P. Tidemand 8 / J. Kopecky 7 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / L. Bertelli 4 / N. Fuchs 2 / A. Kremer 2 / V. Gorban 1 / K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016
Volkswagen Motorsport 322 puncte / Hyundai Motorsport 285 / M-Sport World Rally Team 154  Volkswagen Motorsport II 138 / Hyundai Motorsport N 136 / DMACK World Rally Team 92 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 4

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii