Echipa Hyundai Motorsport, castigatoarea locului secund in Turul Corsicii, se pregateste pentru suprafetele mixte ale Raliului Spaniei. A unsprezecea etapa a Campionatului Mondial FIA 2016 va avea loc la sfarsitul saptamanii.

Raliul Spaniei
Hyundai Motorsport va participa cu patru autovehicule i20 in cadrul celei de-a unsprezecea etape din WRC.
Thierry Neuville si Dani Sordo vor concura pentru Hyundai Shell World Rally Team, Kevin Abbring alaturandu-se pilotului Hayden Paddon in lupta pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Echipa Hyundai Motorsport, castigatoarea locului secund in Turul Corsicii, se pregateste pentru suprafetele mixte ale Raliului Spaniei. A unsprezecea etapa a Campionatului Mondial FIA 2016 va avea loc la sfarsitul saptamanii.

In cadrul competitiei desfasurate atat pe asfalt, cat si pe macadam, Hyundai Motorsport va participa cu patru autovehicule. Thierry Neuville, Dani Sordo si Hayden Paddon vor concura cu noua generatie i20 WRC, in timp ce Kevin Abbring si Seb Marshall, copilotul sau, cu i20 WRC 2015.

Raliul Spaniei va fi din nou gazduit de orasul Salou. Prima zi se va desfasura, pentru inceput, pe macadam, pe o suprafata de 38,95 km. In plus, speciala Terra Alta include si sectiuni de asfalt, fara a fi disponibil un parc de service la jumatatea zilei.Sambata si duminica competitia va avea loc in intregime pe asfalt.

Pentru a fi pregatitaproba din Spania au fost efectuateverificari pe asfalt, la sfarsitul lunii august, precum si pe macadam, saptamana trecuta. Obiectivul echipei Hyundai Motorsport este de a incheia sezonul 2016 cu rezultate bune. Pana in acest moment au fost inregistrate doua victorii, trei clasari pe locul secund si trei pe pozitia a treia.

Michel Nandan, directorul echipei, a declarat: „Este o perioada dificila. Specialele din Spania, cu suprafete unice, reprezinta o provocare atat pentru echipaje, cat si pentru mecanicii si inginerii Hyundai Motorsport, in special in seara de vineri, cand au la dispozitie 75 de minute pentru a schimba setarile de macadam cu cele de asfalt. Obiectivul este clasarea pe podium cu noua generatie“.

Dupa obtinerea pozitiei a doua in Turul Corsicii, Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) se afla pe locul al treilea in clasamentul pilotilor. Recent, belgianul si-a prelungit contractul cu Hyundai Motorsport pentru o perioada de doi ani.

„Am inregistrat rezultate bune in ultimele etape din WRC, obiectivul fiind acelasi si in Spania“, a adaugat Neuville.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí au incheiat in top trei in cadrul etapei sezonului 2015. „Este un sentiment placut sa concuram in cadrul cursei de casa.Dupa Corsica, obiectivul nostru este de a inregistra rezultate bune in etapa a unsprezecea din WRC“, a mentionat Sordo.

Pentru Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) Raliul Spaniei reprezinta prima victorie obtinuta pe o proba speciala in WRC, alaturi de John Kennard, in urma cu doi ani. Echipa doreste sa isi consolideze pozitia a patra in clasamentul pilotilor. Paddon a declarat: „Raliul Spaniei este una dintre competitiile mele preferate, avand suprafete mixte, care necesita abordari diferite. Dorim obtinerea unui loc cat mai bun in clasament“.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Marshall au concurat in cateva etape din WRC 2016, participand in acelasi timp la dezvoltarea modelului WRC 2017. In plus, echipa a debutat cu noul R5 in Turul Corsicii.

Abbring a adaugat: „Sunt recunoscator pentru oportunitatea de a concura in Raliul Spaniei, care reprezintaa patra prezenta in WRC in acest sezon, dupa Portugalia, Sardinia si Finlanda. Suprafetele mixte ne vor ajuta sa acumulam experienta in cadrul competitiilor“.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii