Solicitarea FRAS pentru Simone Tempestini de a deveni cetățean român a primit miercuri, 26 octombrie, raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, iar în acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârea pentru acordarea cetăţeniei române.

Simone Tempestini si Giovanni Bernacchini - Turul Corsicii - JUNIOR WRC
Solicitarea FRAS pentru Simone Tempestini de a deveni cetățean român a primit raport favorabil, iar Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârea pentru acordarea cetăţeniei române.
Juniorul Napoca Rally Academy are șanse și la titlul din WRC3.
Raliul Marii Britanii este ultima sa participare din mondialul de raliuri în 2016.

Solicitarea FRAS pentru Simone Tempestini de a deveni cetățean român a primit miercuri, 26 octombrie, raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, iar în acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârea pentru acordarea cetăţeniei române.

Simone Tempestini va ataca ultima etapă din Junior WRC ca cetățean român după ce miercuri, 26 octombrie, solicitarea sa a primit raport favorabil în ședința de guvern.

Astfel, pilotul echipei Napoca Rally Academy va reprezenta oficial România în sezonul 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri când va concura la minimum 6 etape din WRC2.

“Mă bucur foarte mult că s-a luat această decizie și că de acum încolo pot reprezenta România și la etapele din Campionatul Mondial. Chiar dacă procedurile de abia au început, pentru mine este foarte important să știu că voi evolua pentru România de acum încolo”, a spus Simone Tempestini.

În acest weekend, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini vor lua startul în Raliul Marii Brtianii, ultima etapă inclus în calendarul Junior WRC și penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri.

După ce a devenit campion mondial la juniori după rezultatele din Turul Corsicii, juniorul Napoca Rally Academy are șanse și la câștigarea unui al doilea titlu mondial, în WRC3. Cu un avans de 14 puncte față de Michel Fabre și Fabio Andolfi în WRC3, Simone Tempestini are nevoie de un avans de 26 de puncte pentru a fi sigur de câștigarea titlului în WRC3, înaintea ultimei etape a sezonului din Australia, etapă în care nu va lua startul însă.

“Acest titlu ar fi un bonus pentru un sezon care este deja fantastic. Ne-am atins obiectivele principale și acum ne pregătim pentru sezonul din WRC2. Etapa din Țara Galilor este una extrem de dificilă, dar voi încerca să obțin și aici un rezultat cât mai bun. Vom avea trei zile în care nu este programat parc de service și nu ne putem permite nici cea mai mică greșeală”, a continuat Simone Tempestini.

Raliul Marii Britanii se desfășoară în perioada 27 – 30 octombrie și este una dintre cele mai dificle etape pe macadam din calendar. În total sunt programate 22 de probe speciale cu o lungime de 330,21 km, iar Simone Tempestini va concura pentru ultima oară cu modelul DS3 R3 Max, urmând ca în 2017 să concureze la cel puțin 6 etape cu modelul DS3 R5 în WRC2.

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 2016
Simone Tempestini 105 puncte
Ole Christian Veiby 62 p
Terry Folb 58 p
Martin Koci 57 p
Vincent Dubert 52 p
Romain Martel 40 p
Mohamed Al Mutawaa 26 p
Laurent Pellier 25 p
Yohan Rossel 18 p
Juuso Nordgren 15 p
Lukas Pieniazek 9 p
Frédéric Hauswald 8 p
Andrea Crugnola 2 p

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii