Obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtine cel de-al cincilea podium consecutiv din Campionatul Mondial FIA 2016, odata cu Raliul Australiei, ultima etapa din WRC. Dupa competitia din Marea Britanie, echipa se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor.

Rally Australia Preview
Raliul Australiei, etapa a treisprezecea a Campionatului Mondial FIA (WRC), se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani.
Echipa se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor dupa competitia din Marea Britanie, unde a incheiat pe podium pentru a patra oara consecutiv.

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtine cel de-al cincilea podium consecutiv din Campionatul Mondial FIA 2016, odata cu Raliul Australiei, ultima etapa din WRC. Dupa competitia din Marea Britanie, echipa se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor.

Anul 2016 a reprezentat cel mai de succes sezon din campionat, Hyundai Motorsport inregistrand doua victorii, in Argentina si Sardinia, precum si noua clasari pe podium. Obiectivul pentru etapa din Australia este de a incheia in top trei.

Trei autovehicule noua generatie i20 WRC vor concura pe suprafetele din Australia, desfasurate pe macadam. Thierry Neuville si Hayden Paddon vor participa pentru Hyundai Shell World Rally Team, in timp ce Dani Sordo pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Coffs Harbour va gazdui din nou etapa din Australia, formata din probe extrem de dificile, cu 23 de speciale si 312,98 kilometri.

Dupa obtinerea a patru clasari consecutive pe podium alaturi de Nicolas Gilsoul, copilotul sau, Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) se afla pe locul secund in clasamentul pilotilor. Cu 143 de puncte acumulate, Neuville este aproape de obtinerea celui mai bun rezultat din campionat si cel mai de succes de cand s-a alaturat echipei Hyundai Motorsport.

„Comparativ cu probele din Marea Britanie, specialele din Australia se desfasoara in conditii diferite. Suprafetele pe macadam pot fi mai abrazive, iar temperaturile ridicate, reprezentand o provocare atat pentru noi, cat si pentru masina. Obiectivul este clasarea pe locul secund“, a declarat Neuville.

Paddon(#4 noua generatie i20 WRC) si John Kennard au incheiat Raliul Marii Britanii la doar doisprezece secunde in spatele colegilor din Belgia.

„Australia reprezinta un raliu special pentru noi, fiind foarte aproape de casa. Ocupam o pozitie buna in clasament si vom concura pentru a obtine un rezultat cat mai bun“, a mentionat Paddon.

Sordo (#20 noua generatie i20 WRC) si copilotul sau Marc Martí se vor lupta, de asemenea, pentru un loc pe podium.

„Sunt foarte incantat sa particip din nou in Raliul Australiei, o etapa foarte interesanta si un loc extraordinar pentru a incheia campionatul. Obiectivul este de a obtine un rezultat cat mai bun“, a adaugat Sordo.

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium in majoritatea etapelor desfasurate in acest sezon, asigurand in acest fel locul secund in clasamentul constructorilor - cel mai bun rezultat de pana acum. Australia reprezinta competitia finala pentru noua generatie i20 WRC, echipa concurand in anul 2017 cu un nou model.

„Este greu sa ne imaginam ca suntem deja la finalul sezonului 2016 al Campionatului Mondial. Suntem incantati ca am reusit sa asiguram locul secund in clasamentul constructorilor dupa etapa din Marea Britanie, acum fiind necesar sa ne concentram atentia asupra topului realizat pentru piloti. Echipa Hyundai Motorsport va concura pentru podium in Australia, iar datoria noastra este de a oferi cele mai bune masini pentru a obtine rezultatele cele mai bune“, a declarat Michel Nandan.

Raliul Australiei va demara vineri cu probele Utungun (7,88 km), Bakers Creek (16,75 km) si Newry (25,30 km). Specialele de sambata vor inregistra 135,19 km, fiind incluse doua treceri pe Nambucca (50,80 km), una dintre cele mai lungi probe ale sezonului. Duminica echipajele vor concura pe Coffs Harbour, care va cuprinde doua treceri pe Wedding Bells (6,44 km), cea de-a doua avand si rol de Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii