Odată cu premiera noului MINI John Cooper Works Clubman, marca britanică premium sărbătoreşte lansarea primului model John Cooper Works din segmentul compact premium.

Noul MINI John Cooper Works Clubman
Odată cu premiera noului MINI John Cooper Works Clubman, marca britanică premium sărbătoreşte lansarea primului model John Cooper Works din segmentul compact premium. Noul MINI John Cooper Works Clubman combină sportivitatea extrovertită cu cel mai înalt nivel de spaţiu, caracter practic cotidian şi potrivire pentru călătorii lungi existent vreodată la un model al mărcii. Noul model beneficiază de tehnologie a suspensiei ce a fost dezvoltată pe baza experienţei în motorsport acumulată de-a lungul anilor, de sistem de tracţiune integrală ALL4 în echiparea standard şi de un interior versatil - toate acestea permit o flexibilitate unică în ceea ce priveşte proprietăţile de condus şi funcţionalitatea.

MINI John Cooper Works Clubman, modelul care și-a făcut debutul internațional la Salonul Auto de la Paris, poate deja să fie comandat în toate piețele din Europa. Prețul de început al noului model este de 30700 Euro fără TVA. Alături de performanțe de top, noul model vine și cu o gamă largă de dotări standard care include faruri LED, MINI Driving Modes (moduri de condus MINI), Park Distance Control (controlul distanţei de parcare), Comfort Access, Radio MINI Visual Boost, butoane multifuncţionale pe volan şi tempomat cu funcţie de frânare.

Noul model aduce şi prima combinaţie între actualul motor de 2,0 litri, pe benzină, ce a fost dezvoltat pentru modelele John Cooper Works cu noua generaţie a sistemului de tracţiune integrală ALL4. Motorul cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo Technology, dezvoltă o putere maximă de 170 kW/231 CP, ceea ce face ca nivelul puterii să fie mai mare cu 29 kW/39 CP decât cel oferit de MINI Cooper S Clubman. Noua versiune a sistemului ALL4 beneficiază de o optimizare a masei şi a eficienţei graţie reglării electrohidraulice. Noul MINI John Cooper Works Clubman dispune în echiparea standard de transmisie manuală cu şase trepte, dar opţional poate fi comandată şi transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Prin urmare, consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 7,4 l/100 km (cu transmisie automată: 6,8 l/100 km), în timp ce emisiile CO2 combinate sunt de 168 g/km (154 g/km).

Noul MINI John Cooper Works Clubman se distinge prin performanţele unice, caracteristicile fascinante şi dezvoltarea puternic emoţională a acusticii. Prin transmisia puterii, optimizată din punct de vedere al tracţiunii, către cele patru roţi, automobilul reuşeşte un sprint de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde (cu transmisie automată: 6,3 secunde). Modelul din segmentul compact premium beneficiază, în echiparea standardm de sistem sport de evacuare, sistem sport de frânare Brembo, jante John Cooper Works din aliaj uşor, de 18 ţoli, cu design Black Grip Spoke, dar şi de Dynamic Stability Control DSC (control dinamic al stabilităţii) ce include Dynamic Traction Control DTC (control dinamic al tracţiunii), EDLC (Electronic Differential Lock Control / control electronic al diferenţialului) şi Performance Control. Pe lista de opţionale se regăsesc Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) şi jantele din aliaj uşor, de 19 ţoli.

Conceptul shooting brake inovator este unic în segmentul compact şi beneficiază de o interpretare într-un stil sportiv, provocator. La aceasta contribuie şi silueta extinsă dinamic, cu linia lungă a acoperişului, cele patru uşi laterale, precum şi spatele vertical, cu tradiţionalele uşi divizate. Îmbunătăţirea la nivelul proprietăţilor aerodinamice este adusă de Air Curtains şi Air Breathers, dar şi de alte particularităţi de design specifice pentru modelele John Cooper Works. Secţiunea frontală se distinge prin prizele de aer foarte mari, dispuse la spre exterior, care au luat locul luminilor de parcare şi al proiectoarelor de ceaţă. Sportivitatea automobilului este evidentă şi datorită pragurilor laterale, specifice modelului. Spatele lat atrage prin sistemul de evacuare sport, care se termină cu ţevile de eşapament duble, de formă conică, integrate, dar şi prin spoilerul John Cooper Works. Grila hexagonală a radiatorului are un model în structură de fagure şi un element transversal în nuanţă Chili Red, la care se adaugă logo-ul John Cooper Works, pe care îl regăsim şi pe hublouri sau în spate. Caroseria este finisată în nuanţa Rebel Green, cu finisaje contrastante de culoare roşie - acoperişul şi capacele oglinzilor retrovizoare. Designul poate fi accentuat prin benzile sport de culoare roşie sau neagră, care sunt disponibile opţional, exclusiv pentru modelele John Cooper Works.

La interior, noul MINI John Cooper Works Clubman îşi răsfaţă ocupanţii cu cinci locuri integrale, în timp ce spaţiul portbagajului este de 360 de litri. În cazul în care este nevoie de mai mult spaţiu, rabatarea spătarului banchetei - facilitate disponibilă opţional în raport 40:20:40, extinde volumului portbagajului până la un maximum de 1.250 de litri. În echiparea standard, uşile divizate din spate se pot deschide touchless, în timp ce lista de opţiuni include pachetul de stocare, şinele pentru acoperiş şi cârligul de remorcare cu cap detaşabil.

Conceptul high-end de afişare şi operare include panou de instrumente pe coloana de direcţie, tradiţionalul instrument centra cu monitor color de 6,5 ţoli (16,51 cm) care este disponibil, dar şi cu o variantă opţională de 8,8 ţoli (22,35 cm). Seria de comutatoare includ un buton start/stop pentru pornirea/oprirea fără cheie a motorului. Pe consola centrală se regăsesc cotiera, controlerul MINI, butonul pentru frâna electrică de parcare, facilităţile de depozitare şi două suporturi pentru pahare. Pe lista de dotări opţionale se regăseşte şi MINI Head-Up-Display cu afişare de conţinut specific John Cooper Works.

Designul interior caracteristic aminteşte de stilul unei maşini sport şi include scaune sport John Cooper Works acoperite cu stofă/Dinamica şi Carbon Black, cu tetiere integrate, dar şi finisaje John Cooper Works pentru pragurile uşilor sau tapiţerie a acoperişului în nuanţă antracit. Volan John Cooper Works îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale, oferă clapete de schimbare a vitezelor atunci când automobilul este comandat cu transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Lista dotărilor este completată de schimbătorul sau selectorul de viteze, afişajul de cockpit cu design specific modelului, dar şi pedale şi sprijin pentru picior din oţel inoxidabil.

Structura caroseriei a fost optimizată în ceea ce priveşte masa şi reacţia la impact. Măsurile standarde de siguranţă includ airbaguri frontale şi laterale, airbaguri laterale tip cortină, sistem de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii în spate - opţional şi pentru locul pasagerului din faţă -, afişarea a presiunii anvelopelor, precum şi Intelligent Emergency Call (apel inteligent de urgenţă) şi avertizare de coliziune cu funcţie de frânare în oraş. Când vorbim de iluminare, noul MINI John Cooper Works Clubman dispune de faruri LED cu lumini de zi LED, semnalizatoare şi stopuri LED de culoare albă, în timp ce dotările opţionale includ distribuţie adaptivă a luminii şi lumini unghiulare.

În ceea ce priveşte sistemele de asistare a conducătorului, toate care sunt disponibile pentru noul MINI Clubman sunt acum disponibile şi pentru modelul John Cooper Works: senzor de ploaie cu activare automată a fazei de întâlnire, Parking Assistant (asistent la parcare), cameră pentru mers înapoi şi Driving Assistant ce include tempomat activ bazat pe cameră video, avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare iniţială, asistent al fazei lungi şi detectare a indicatoarelor rutiere.

Pentru confort, dotările standard includ aer condiţionat şi Radio MINI Visual Boost cu monitor color de 6,5 ţoli (16,51 cm), conexiune USB, conexiune AUX-IN şi facilitate hands-free cu interfaţă Bluetooth. Pentru un plus de plăcere a condusului şi confort, lista vastă de opţiuni include aer condiţionat automat cu reglare pe două zone, acoperiş panoramic din sticlă, suprafaţă a scaunelor acoperită cu Dinamica/piele, încălzire a scaunelor, pachetul MINI Excitement (cuprinde inel LED pentru instrumentul central, lumini ambientale cu ajustarea culorilor şi proiecţie a logo-ului MINI din oglinda retrovizoare de pe partea conducătorului la deschiderea şi închiderea uşii), oglinzi retrovizoare încălzite şi rabatabile, funcţie automată de antiorbire pentru oglinzile retrovizoare, parbriz încălzit, sistem de sonorizare Harmon Kardon, sistem de alarmă ce include indicator LED de stare, de culoare roşie, în antena de pe acoperiş, sistem de navigaţie MINI şi pachet de echipamente Wired (include sistem de navigaţie Professional, operare prin MINI Touch Controller şi monitor de 8,8 ţoli/22,35 cm cu funcţie tactilă).

Pe lângă echiparea standard, noul sportiv al gamei MINI Clubman oferă opţiuni suplimentare de personalizare pentru exterior şi interior în stilul distinctiv al MINI şi John Cooper Works: benzi sport, capace cromate pentru oglinzile retrovizoare, interior Chrome Line, pachet de lumini, volan sport MINI Yours îmbrăcat în piele şi stiluri de interior MINI Yours în trei variante.

Când vine vorba de funcţiile MINI Connected pentru infotainment în automobil, MINI John Cooper Works Clubman este mai mult decât ofertant. Intelligent Emergency Call (apel inteligent de urgenţă) şi MINI TeleServices pot fi utilizate cu ajutorul unui card SIM instalat permanent. Mai mult, gama de aplicaţii pentru integrare în automobil prin intermediul unui smartphone este actualizată constant. Ca asistent personal de mobilitate, MINI Connected App oferă o multitudine de funcţii în automobil prin intermediul smartphone-ului: memento pentru întâlniri, calcularea timpului de călătorie pe baza actualelor date de trafic, navigaţie pietonală spre parcare, orientare pe traseu, căutarea staţiilor de alimentare şi a parcărilor, navigaţie "last mile" spre punctul de întâlnire, servicii bazate pe internet pentru utilizarea ofertelor de entertainment precum Stitcher, Amazon Music, Deezer, Audiobooks de la Audible, , TuneIn, Glympse şi Life360. Modelul este compatibil și cu aplicații precum Napster/Rhapsody sau Spotify, dar acestea nu sunt disponibile în App Store și Google Play în România.

Motoare, date de performanţă, consum şi emisii:
MINI John Cooper Works Clubman: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injecţie directă, control complet variabil al supapelor, control variabil al arborelui cu came), capacitate: 1.998 cmc, putere: 170 kW/231 CP între 5.000 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 350 Nm între 1.450 şi 4.800 rpm, acceleraţie (0-100 km/h): 6,3 secunde (transmisie automată: 6,3 secunde), viteză maximă: 238 km/h (238 km/h), consum mediu de combustibil: 7,4 l/100 km (6,8 l/100 km), emisii CO2: 168 g/km (154 g/km), standard de emisii: EU6.

Dimensiuni exterioare:
Lungime:              4.253 milimetri
Lăţime:                 1.800 milimetri
Înălţime:               1.441 milimetri
Ampatament:        2.670 milimetri

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii