Kevin Abbring si Seb Marshall au obtinut prima victorie importanta pentru noua generatie i20 R5 in Rallye du Var, ultima etapa din Campionatul de Raliuri al Frantei.

Hyundai Motorsport a obtinut primul succes pentru noua generatie i20 R5 in cadrul Rallye du Var
Echipajul Hyundai Motorsport a reusit sa castige si doua probe speciale in fata unor modele din categoria WRC.
Comenzile pentru noua generatie i20 R5 au inregistrat o crestere pentru anul 2017, primele masini fiind confirmate deja pentru Tarile Nordice si cele din Orientul Mijlociu.

Kevin Abbring si Seb Marshall au obtinut prima victorie importanta pentru noua generatie i20 R5 in Rallye du Var, ultima etapa din Campionatul de Raliuri al Frantei.

Echipajul Hyundai Motorsport a ajuns in clasamentul general al raliului cu un avans de aproximativ un minut. Abbring si Marshall au tinut pasul cu echipajele care au concurat pe modele in specificatie WRC, dar au reusit sa castige si doua probe speciale, obtinand astfel prima victorie pentru noua generatie i20 R5. Pentru a doua oara in istoria competitiei un echipaj non-francez s-a impus in clasament, fiind totodata primul care a castigat etapa din sudul Frantei cu un model R5.

Performantele noii generatii i20 R5 au fost evidentiate inca de pe prima proba, echipajul Hyundai Motorsportfiind cel mai rapid dintre cele care au luat startul cu modele R5. In plus, la finalul primei zile, Kevin Abbring a reusit sa urce pana pe locul al treilea in clasamentul general.Abbring si Marshal au identificat setarile perfecte pentru probele tehnice si inguste din sudul Frantei, preluand conducerea dupa victoria de pe speciala a sasea.

Cu o evolutie prudenta pe probele din zona Sainte-Maxime, echipajul Hyundai Motorsport a retrogradat pe pozitia secunda, fiind din nou la conducere inaintea ultimei speciale a raliului, cu un avans de 16 secunde. Abbring si Marshal nu au inregistrat nicio eroare pe urmatoarele probe si au obtinut o victorie istorica pentru noua generatie i20 R5.

“Noua generatie i20 R5 s-a comportat excelent. Am avut o sesiune de teste eficiente inaintea acestei etape si nu a fost necesar sa modificam foarte mult setarile. Pentru probele de sambata am ales pneuri mai dure si am pierdut timp, dar nu am vrut sa riscam absolut nimic. Specialele sunt foarte inguste si nu ne puteam permite nicio greseala. Stiam deja ca noua masina este foarte competitiva”, a declarat Kevin Abbring.

Victoria din Franta are loc la doar doua luni de la debutul noii generatii i20 R5 in Turul Corsicii, Hyundai Motorsport dezvoltand permanent noul model in cadrul evenimentelor la care a participat in Europa.

Comenzile pentru noua generatie i20 R5 sunt in crestere, Hyundai Finlandaconfirmand vanzarea primului exemplar in Tarile Scandinave, urmand ca o serie de echipe private din Orientul Mijlociu sa concureze cu noua generatie i20 R5 in sezonul 2017.

“Victoria la general in Rallye du Var reprezinta un moment important in dezvoltarea proiectului noii generatii i20 R5. Etapa a fost foarte solicitanta, cu probe speciale dificile, iar Kevin a reusit sa demonstreze potentialul masinii.Impreuna cu Departamentul de Curse pentru Clientivom face tot posibilul pentru ca aceasta sa fie doar prima victorie pentru noua generatie i20 R5”, a mentionat Andrea Adamo, directorul Departamentului de Curse pentru Clienti al Hyundai Motorsport.

In urmatoarea perioada Departamentul de Curse pentru Clientise va concentra pe livrarea modelelor catre noii clienti, dar si pe pregatirea sezonului 2017 impreuna cu cei care au achizitionat autovehicule noua generatie i20 R5.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii