Cu 2016 la final, BMW poate să privească retrospectiv la un an în care a cucerit peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale.

The New BMWli-xd
Cu 2016 la final, BMW poate să privească retrospectiv la un an în care a cucerit peste 50 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale. Ca şi în trecut, automobilele mărcii au fost foarte apreciate de juriile ce au analizat diferite categorii şi teme, încheind frecvent pe prima treaptă a podiumului. Premiile reflectă nu doar calitatea remarcabilă a produselor, ci şi designul, inovaţia tehnică, conectivitatea inteligentă şi dezvoltarea durabilă. Membrii juriilor au inclus jurnalişti auto şi cititori ai revistelor auto, precum şi specialişti din domeniile IT, afacerilor, mediului şi designului. BMW a reuşit să câştige unele dintre cele mai apreciate distincţii din lume, inclusiv "World Car Award" şi titlul "Best Car" pentru BMW Seria 7, precum şi "Volanul de Aur" pentru BMW i3. Mai mult, BMW M2 Coupé, precum şi noul BMW Seria 5 Sedan au urcat direct pe primul loc, chiar dacă au fost modele nou apărute.

BMW Seria 7 şi BMW i8 au fost lideri la nivel mondial
Noul BMW Seria 7 a putut să continue succesul remarcabil şi 2016. După ce a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale în cursul anului trecut, vârful portofoliului de modele BMW a fost desemnat "World Luxury Car" în cadrul World Car Awards. Specialiştii independenţi au confirmat şi puterea inovatoare a BMW într-o serie de distincţii. CarIT - o revistă de informare pentru cei care iau decizii în domeniul mobilităţii conectate -, în colaborare cu Centrul de Gestiune Auto (CAM), a desemnat funcţia de parcare de la distanţă disponibilă la BMW Seria 7 ca fiind principalul avanpost tehnologic din categoria "Connected Car". În plus, sedanul premium a câştigat două distincţii în cadrul "Premiilor de Inovaţie Auto", conferite de CAM şi compania de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC). În acest caz, BMW Seria 7 şi-a asigurat titlul "Cel mai inovator model din 2016", în timp ce motoarele modelelor BMW au primit trofeul pentru cele mai inovatoare propulsoare convenţionale.

În Austria, sedanul a primit premiul "Marcus" din partea clubului auto ÖAMTC pentru cel mai sigur automobil din segmentul de lux, în timp ce, n Germania, BMW Seria 7 a fost votat automobilul de companie al anului (atât în viziunea Company Car/Dekra, cât şi în cea a Handelsblatt), "Top Performer" (Autoflotte) şi "Best Car" în segmentul de lux (auto motor und sport). În competiţia "Car Connectivity Award", premiu acordat de Motorpresse Stuttgart şi revista de computere CHIP, cititorii au desemnat BMW Seria 7 ca fiind cel mai bine conectat automobil.

După victoria în clasamentul general şi cele două succese de clasă de anul trecut, motorul BMW i8 a câştigat "Premiul Motorul Internaţional al Anului" pentru a doua oară, asigurându-şi şi victoria de clasă în categoria motoarelor cu capacitatea cuprinsă între 1,4 şi 1,8 litri. Times of India a acordat automobilul sport hybrid titlul "Technology of the Year", în timp ce, în Germania, BMW i8 a fost votat încă o dată cel mai bun automobil cu tracţiune integrală în categoria "All-Wheel Drive Hybrid Cars" de către cititorii revistei Auto Bild Allrad.

BMW M2 Coupé: nou venitul a urcat direct pe podiumul învingătorilor
Votul cititorilor revistei auto Auto Bild Sportscars a oferit o dovadă impresionantă a conceputului de succes întruchipat de noul BMW M2 Coupé. În categoria "Automobile compacte de serie", automobilul sport de înaltă performanţă echipat cu motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care oferă 272 kW/370 CP la o capacitate de 3.0 litri, şi-a asigurat imediat premiul "Sports Car of the Year". Iar în votul lor pentru cele mai sportive automobile din 2016, cititorii revistei auto Sport Auto au preferat tot noua creaţie a BMW M GmbH. Pe lângă BMW M2 Coupé, BMW M3, BMW M235i Coupé, BMW M235i Cabriolet şi BMW 340i Sedan s-au clasat pe primul loc în alte patru categorii. Aceasta înseamnă că, dintre toţi constructorii, BMW a cucerit cele mai multe titluri la ediţia din acest an a "Sport Auto Award". Iar aceasta nu este totul: noul BMW M2 Coupé a fost votat "Maşina Anului" în Japonia, dar a câştigat şi alte trei distincţii prestigioase de design - "iF Design Award", "Good Design Award" şi "Autonis".

Rezultate excelente acasă, în Germania
BMW a obţinut un impresionant succes triplu în sondajul realizat printre cititorii "auto motor und sport". BMW Seria 7 (categoria Luxury Performance), BMW Seria 5 (clasa superioară) şi BMW X1 (SUV-uri compacte) au fost votate "BEST CARS 2016". O realizare notabilă a fost că, cu puţin înainte lansării noii generaţii a modelului, BMW Seria 5 a ocupat primul loc pentru al şaselea an consecutiv. Chiar dacă succesorul va fi lansat abia în primăvara anului 2017, cititorii revistelor Auto Bild şi Computer Bild sunt deja convinşi de calităţile noului BMW Seria 5 Sedan. Prin urmare, automobilul a fost deja desemnat "Connected Car 2016". Cititorii Handelsblatt au ales BMW X5 drept "Automobilul de companie al anului" în categoria "Automobile Off-Road". Aceeaşi revistă de business a solicitat unui număr de 250 de directori de flotă să realizeze un test comparativ practic pentru a-şi alege favoritele. În rândul vârfurilor de gamă, noul BMW 730d a reuşit să impresioneze majoritatea specialiştilor în flote.

Locuri fruntaşe şi pentru păstrarea valorii şi dezvoltare durabilă
Punctele forte ale automobilelor BMW în ceea ce priveşte păstrarea valorii au fost reflectate de primirea distincţiei "Value Master 2016", acordată de revista Auto Bild împreună cu institutul de cercetări de piaţă Schwacke. BMW Seria Series Gran Tourer a ocupat primul loc în categoria "Vanuri compacte", în timp BMW X1 s-a impus în clasa "SUV-urilor mici". În acelaşi timp, BMW i3 s-a impus, pentru al doilea an consecutiv, în competiţia automobilelor electrice. Modelul premium cu propulsie exclusiv electrică a avut acelaşi succes şi în competiţia "Volanul de Aur" organizată în comun de Auto Bild şi Bild am Sonntag. Şi aici, câştigătorul categoriei "Propulsii Alternative" a fost BMW i3. O altă distincţie evidenţiază în mod cu totul impresionant angajamentul BMW faţă de tehnologiile ce protejează mediul şi care sunt sustenabile: în cadrul premiilor "Auto Trophy" organizate de revista Auto Zeitung, premiul "Premium Pioneer Electromobility" acordat de editorii internaţionali a revenit BMW i.

Iată un rezumat al principalelor premii câştigate de BMW în 2016:

Distincţie acordată de World Car Awards:
"World Luxury Car" pentru BMW Seria 7

Distincţii acordate de "auto motor und sport":
"Best Cars":
BMW X1 (categoria SUV-uri compacte)
BMW Seria 5 (categoria superioară)
BMW Seria 7 (categoria Luxury Performance)

"Autonis":
BMW M2 Coupé (categoria: cel mai bun design nou în clasa compactă)

Distincţie acordată de "Auto Bild" şi "Bild am Sonntag":
"Golden Steering Wheel":
BMW i3 (categoria Propulsie Alternativă)

Distincţie acordată de "Engine Technology International":
"International Engine of the Year":
BMW i8 (categoria: capacitate 1,4-1,8 litri)

Distincţie acordată de "auto motor und sport" şi "CHIP":
"Car Connectivity Award"
BMW Seria 7 (categoria: Connected Car)

Distincţii acordate de "Auto Bild" şi "Computer Bild":
"Connected Car Award":
BMW Seria 5 (Connected Car 2016)
BMW Connected (categoria: Aplicaţii Auto)
BMW actualizări Over the Air (categoria: Servicii Conectate)
BMW Active Lane Keeping Assistant / asistentul activ de menţinere a benzii (categoria: Asistenţă a Conducătorului)

Distincţii acordate de "Auto Bild" şi Schwacke:
"Value Master 2016":
BMW i3 (categoria: Automobile Electrice)
BMW X1 (categoria: SUV-uri mici)
BMW Seria 2 Gran Tourer (categoria: Vanuri Compacte)

Distincţie acordată de "Auto Bild Sportscars":
"Sports Cars of the Year":
BMW M2 Coupé (categoria: Automobile Mici/Compacte)

Distincţie acordată de "Auto Bild Allrad":
"All-Wheel Drive Car of the Year":
BMW i8 (categoria: Hybrid cu tracţiune integrală)

Distincţie acordată de "Auto Zeitung":
"Auto Trophy":
Premiul "Electromobilitate premium cu caracter de pionierat" al editorilor internaţionali a revenit BMW i

Distincţii acordate de "Sport Auto":
"Sport Auto Awards":
BMW M235i Coupé (categoria: Coupé-uri sub 50.000 de euro)
BMW M235i Cabriolet (categoria: Cabriolete/Roadstere sub 50.000 de euro)
BMW M2 Coupé (categoria: Coupé-uri sub 100.000 de euro)
BMW M3 (categoria: Sedanuri/Breakuri sub 100.000 de euro)
BMW 340i (categoria: Sedanuri/Breakuri sub 50.000 de euro)

Distincţii acordate de "Motor Klassik":
"Motor Klassik Award":
BMW 507 (categoria: An de construcţie 1947-1961)
BMW M1 (categoria: An de construcţie 1970-1979)

Distincţii acordate de "Auto Bild Klassik":
"Golden Classic Steering Wheel":
BMW 02 (categoria: Sedan)
BMW Seria 6 Coupé (categoria: Automobile Sport şi Coupé-uri)

Distincţie acordată de "J-COTY”:
"Car of the Year 2015":
BMW M2 Coupé

Distincţie acordată de Centrul de Gestiune Auto:
"CarIT Award":
BMW Seria 7 cu funcţie Remote Control Parking / parcare de la distanţă (categoria: Tehnologie de vârf)

Distincţii acordate de PwC /Centrul de Gestiune Auto:
"Premiul pentru Inovaţie Auto":
BMW Seria 7 pentru cel mai inovator model
Motoarele BMW pentru cele mai inovatoare motoare convenţionale

Distincţie acordată de "Auto Test":
"Auto Test Winner":
BMW i Vision Future Interaction (categoria: Conectivitate)

Distincţii acordate de "Handelsblatt”:
"Company Vehicle of the Year":
BMW X5 (alegerea cititorilor, categoria: Automobile Off-Road)
BMW 730d (test practic efectuat de managerii de flote, categoria: Vârf de gamă)

Distincţie acordată de "Firmenauto" / DEKRA:
"Company Car of the Year":
BMW Seria 7 (categoria: Vârf de gamă)

Distincţie acordată de "Autoflotte":
"Top Performer":
BMW Seria 7 (categoria: Luxury Performance)

Distincţie acordată de Guvernul landului Bavaria:
"eCar-Tec Award":
BMW 225xe iPerformance Active Tourer (motor electric)

Distincţii acordate de International Forum Design:
"iF Design Award":
BMW 3.0 CSL Homage
BMW X1
BMW M2 Coupé
BMW M6 GT3
BMW Seria 7

Distincţii acordate de Consiliul German pentru Design:
"Competiţia mărcilor auto":
BMW (marca anului)
BMW Seria 7 (design premium exterior)
BMW X1 (design premium exterior şi design premium interior)
BMW M2 Coupé (design premium exterior şi design premium interior)

Distincţie acordată de Spark Design:
"Spark Design Award":
BMW VISION NEXT 100 (categoria: Transport)

Distincţii acordate de Muzeul de Design din Chicago:
"Good Design Award":
BMW 3.0 CSL Homage (categoria: Transport)
BMW X4 (categoria: Transport)
BMW X6 (categoria: Transport)

Distincţie acordată de "AutoVolt Magazine" (Marea Britanie):
"AutoVolt Awards":
BMW 330e (câştigător în clasamentul general 2016)

Distincţie acordată de “Global Auto Media” (China):
"Car of the Year":
BMW Seria 7

Distincţie acordată de "The Times of India":
"Times Auto Awards":
BMW i8 (tehnologia anului)

Distincţie acordată de “Royal Auto National” (Australia):
"Australia’s Best Car":
BMW Seria 1 (categoria: automobile mici de peste 35.000 de dolari australieni)

Distincţie acordată de ÖAMTC (Austria):
"Marcus":
BMW Seria 7 (cel mai sigur automobil din segmentul de lux)

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii