Asigurarea RCA este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, fara de care nu se poate circula in legalitate pe drumurile publice din Romania, prin care tertii prejudiciati in urma unor accidente auto sunt despagubiti, fie ca vorbim de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor.

RCA IEFTIN
Asigurarea RCA este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, fara de care nu se poate circula in legalitate pe drumurile publice din Romania, prin care tertii prejudiciati in urma unor accidente auto sunt despagubiti, fie ca vorbim de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. Aceasta asigurare obligatorie se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Polita de asigurare RCA este de fapt un contract incheiat intre posesorul unui automobil, fie ca acesta este o persoana fizica sau o persoana juridica, si o companie de asigurare autorizata in acest sens, ce are drept scop unic despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma accidentelor de circulatie. Cu alte cuvinte, asigurarea RCA acopera pagubele produse tertilor, din vina proprietarului autovehiculului si implicit al asigurarii acestuia in urma unui accident auto.

Pentru a nu se intelege gresit, asigurarea RCA nu se adreseaza titularului sau, ci doar tertelor persoane care au fost pagubite din vina titularului politei RCA. Pentru asigurarea propriului automobil impotriva furturilor sau a altor daune ce pot surveni la un automobil, este necesara contractarea unei polite de tip CASCO, care este o asigurare auto facultativa, o asigurare de bunuri, pe baza careia asiguratorul care a emis polita de asigurare pentru un autovehicul plateste despagubiri persoanelor pagubite, de data aceasta doar a celui care a incheiat o asigurare CASCO.

Si daca acum cativa ani in urma mergeam direct la asiguratorii auto pentru a incheia o asigurare RCA, lucru care prezinta dezavantajul major ca nu puteam face o comparatie de preturi inainte de a semna o astfel de asigurare, de ceva timp incoace au aparut brokerii de asigurari care incheie RCA-uri la mai multi asiguratori auto, ce pot prezenta clientului final si o simulare de preturi inainte de semnatura, iar mai nou a aparut RCA-ul online, care tinde sa devina principala modalitate de a incheia o polita RCA, mai ales ca este un rca ieftin!

Dar de ce sa iti faci asigurarea RCA online? 
Asigurarea RCA online, in comparatie cu celelalte modalitati de a incheia un RCA, prezinta foarte multe avantaje:
  • ai la dispozitie ofertele mai multor asiguratori auto;
  • nu mai stresezi pe nimeni pana sa te decizi asupra asiguratorului agreat;
  • asigurarea se face simplu si rapid;
  • primesti polita gratuit prin curier;
  • asigurarea este mai ieftina.
Cu alte cuvinte, rca ieftin inseamna RCA online!
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii