Modificările de care beneficiază ŠKODA OCTAVIA şi ŠKODA OCTAVIA COMBI atrag atenţia de la prima privire.

Skoda Octavia
Secţiune frontală cu design nou, bazat pe linii orizontale mai pronunţate.
Faruri full-LED, disponibile ca dotare opţională.
Blocurile optice spate cu LED sunt o dotare standard pentru toate versiunile şi au un design bidimensional în forma literei C.
Lungime uşor crescută, ecartament mult mai lat.
Linii şi suprafeţe "curate" la interior, planşa de instrumente retuşată.
Interior cu materiale şi culori noi, iluminare ambientală opţională.

Modificările de care beneficiază ŠKODA OCTAVIA şi ŠKODA OCTAVIA COMBI atrag atenţia de la prima privire. Alura este marcată de mai multă forţă, mai proeminentă şi mai plină de emoţie decât până acum, mai ales în partea din faţă. Maşina pare mai lată, iar farurile luminează cu tehnologie full-LED, dacă clientul optează pentru această dotare. La interior găsim culori şi materiale noi pentru diferitele variante de tapiţerie, elemente decorative noi şi unităţile opţionale de iluminare din portiere. Planşa de instrumente şi unităţile de comandă pentru sistemul de aer condiționat au fost de asemenea uşor modificate.

Designul exterior
Cu grila radiatorului mai lată (impresie accentuată şi de farurile cu design cristalin) şi prizele de aer şi mai late, cu grila în formă de fagure integrată în bara de protecţie cu design nou, secţiunea frontală pare mai masculină şi mai dinamică. Elementele îngust de design şi nivelul ridicat de precizie amintesc de arta prelucrării sticlei de Boemia. Forma seamănă cu cea a noului SUV de talie mare, ŠKODA KODIAQ, dar are o orientare orizontală: blocurile optice exterioare asigură luminile de întâlnire, iar cele interioare sunt destinate luminilor de drum. Alăturarea directă a grilei radiatorului şi a unităţilor de iluminare desenează o unitate grafică prin care ŠKODA OCTAVIA devine imediat recognoscibilă.

Compacta de talie mare din Mladá Boleslav are faruri cu halogen în echiparea standard, completate de luminile de zi cu LED. Începând cu linia de echipare Style, proiectoarele de ceaţă sunt integrate în priza de aer lată (opțional pentru liniile de echipare Active şi Ambition, standard pentru Style şi L&K). La cerere, începând cu linia de echipare Ambition, ŠKODA va furniza şi farurile full-LED noi. Sub marginea inferioară se află un bandou luminos care asigură luminile de semnalizare şi pe cele de zi. Pe suprafaţa farurilor sunt desenate linii de lumină longitudinale fine. Proiectoarele de ceaţă pot fi completate cu funcţia adaptivă.

Funcţia de reglare adaptivă a farurilor AFS (engl. AFS = adaptive front headlights) este inclusă în echiparea standard a farurilor full-LED. Aceasta generează fascicule de lumină configurate special pentru condusul în mediul rural, mediul urban, autostradă şi pe ploaie. Începând cu linia de echipare Ambition, funcţia Light Assist este o dotare opţională. Folosind camera video frontală, aceasta recunoaşte alte vehicule sau străzile urbane iluminate. Dacă este necesar, funcţia porneşte sau opreşte automat luminile de drum.

Noile faruri şi mai ales unităţile care generează luminile de întâlnire reprezintă doar unul dintre elementele care contribuie la crearea unei impresii de lăţime şi sculpturalitate a secţiunii frontale a modelelor ŠKODA OCTAVIA şi ŠKODA OCTAVIA COMBI. Şi barele sunt concepute cu orientare pronunţată pe orizontală. La versiunile de echipare Style şi L&K, priza mare de aer are un bandou cromat. Grila radiatorului cu finisaj negru gloss (la Style şi L&K), capota motorului şi aripile au acum un design şi mai clar şi mai marcant, iar emblema mărcii a devenit de asemenea mai proeminentă.

Liniile tăioase, modelate cu precizie se continuă şi pe profil şi în spate, jocul de lumini şi umbre creând efecte puternice pe suprafeţele caroseriei. Cu forma sa nouă, bara de protecţie din spate emană forţă şi eleganţă, graţie contururilor subtile.

Blocurile optice spate sunt integrate în caroserie precum pietrele preţioase,  iar ŠKODA le oferă în două versiuni care diferă ca design şi tehnologie. Cele standard dispun de LED-uri care generează lumina pentru stopurile de frână şi cele de poziţie, iar la versiunea de top, aproape toate funcţiile sunt asigurate de LED-uri. În această versiune superioară, luminile din spate în forma literei C sunt vizibile ca o suprafață omogenă de lumină. Linia neiluminată care separă liniile din colţul superior conturează un design şi mai marcant. Contururile suprafeței carcaselor optimizează separarea fluxului de aer contribuind la caracteristicile aerodinamice excelente ale modelului.

Datorită noilor soluţii de design, cele două versiuni ŠKODA OCTAVIA au crescut în lungime cu 11 şi respectiv 8 mm.  Limuzina are acum o lungime de 4.670 mm, iar variante Combi de 4.667 mm. În funcţie de motor şi de puntea spate corespunzătoare, ecartamentul este acum mai lat cu 20 sau 30 mm, iar roțile din spate au suprafaţa laterală la nivel cu caroseria. Sunt disponibile 13 culori pentru exterior, 4 dintre acestea fiind uni, iar 9 metalizate.

Designul interior
Interiorul modelelor revizuite ŠKODA OCTAVIA şi ŠKODA OCTAVIA COMBI este un loc în care oricine se simte bine, având trăsături clare, calme şi concentrate asupra esenţialului. Designul interiorului reprezintă o continuare coerentă a celui exterior: se pune accent pe liniile orizontale, care subliniază impresia de spaţiu deschis, aerisit. Suprafeţele şi formele sunt clare din punct de vedere geometric şi au linii tensionate. Instrumentele rotunde sunt mari şi pot fi citite cu uşurinţă, iar noul lor design este mai atractiv.

ŠKODA prezintă mai multe noutăţi în privinţa materialelor şi culorilor de la interior. La linia de echipare Ambition, combinaţia anterioară negru/gri pentru tapiţerie (cu panoul de instrumente negru/gri) este înlocuită cu o nouă combinaţie negru/maro (cu panoul de instrumente negru/negru). La celelalte variante de echipare sunt oferite noi materiale pentru tapiţerie, culoarea rămânând aceeaşi.

La liniile de echipare Ambition şi Style au fost actualizate şi elementele decorative. ŠKODA include în echiparea standard a versiunii L&K şi iluminarea ambientală pentru panourile ușilor, aceasta fiind opţională pentru versiunea Style. Elementele suple de iluminare din partea superioară a bandourilor decorative generează o lumină discretă, a cărei culoare poate fi selectată din 10 variante diferite.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii