Începând din primăvaraanului 2017, ŠKODA CITIGO facelift va fi prezentată cu un design exterior complet nou şi cu schimbări la interior.

ŠKODA CITIGO
Design nou: capotă, grilă radiator, bare de protecţie şi faruri de ceaţă.
Funcţie opţională Cornering pentru proiectoarele de ceaţă.
Design nou al planşei de bord şi un nou volan multifuncţional îmbrăcat în piele.
Noi dotări „Simply Clever”, precum umbrela de sub scaunul pasagerului.
Două motoare pe benzină cu trei cilindri, cu puteri de 44 kW (60 CP) şi 55 kW (75 CP).
Variantă alimentată cu gaz natural, cu o putere de 50 kW (68 CP) şi emisii de CO2de 82 g/kilometru.
Premiera va avea loc la Salonul Auto Internaţional de la Geneva.

Începând din primăvara anului 2017, ŠKODA CITIGO facelift va fi prezentată cu un design exterior complet nou şi cu schimbări la interior. Capota, grila radiatorului, barele de protecţie şi proiectoarele de ceaţă cu funcţie Cornering opţională de iluminare în viraje au acum o formă nouă. Jantele de 15 inchi cu design special, disponibile opţional pentru linia de echipare Style, completează noul aspect. Maşina de oraş a mărcii ŠKODA impresionează prin spaţiul generos şi ergonomia sa excelentă, nivelul înalt de siguranţă, o ţinută de drum exemplară, motoare eficiente şi numeroase dotări „Simply Clever”. Raportul excelent calitate/preţ – tipic acestei mărci – completează oferta micii citadine. ŠKODA CITIGO îşi va celebra premiera la Salonul Auto Internaţional de la Geneva (7-19 martie 2017).

În urma modificărilor, lungimea ŠKODA CITIGO a crescut cu 34 mm, la 3.597 mm. Lăţimea şi înălţimea versiunii cu cinci uşi rămân la 1.645 mm, respectiv 1.478 mm. Datorită ampatamentului generos de 2.420 mm, inginerii ŠKODA au reuşit să creeze un interior care oferă suficient spaţiu şi pentru pasagerii din spate. ŠKODA CITIGO este dovada că şi o maşină de oraş poate avea un interior spaţios. Capacitatea de 251 de litri a portbagajului, care creşte la 951 l cu bancheta spate rabatată, se situează între cele mai bune valori din clasă.

ŠKODA CITIGO este maşina perfectă pentru mobilitate urbană: compactă, dar spaţioasă, economică şi agilă, dar în acelaşi timp atractivă, sigură şi echipată cu mai multe dotări practice „Simply Clever”. 

ŠKODA CITIGO este disponibilă în versiunile de echipare Easy, Active, Ambition şi Style. Puteţi alege, de asemenea, între două ediţii speciale – ŠKODA CITIGO Monte Carlo şi ŠKODA CITIGO Fun – caracterizate de numeroase dotări suplimentare.

Design caracteristic mărcii şi o nouă secţiune frontală
Secţiunea frontală a modelului ŠKODA CITIGO a fost radicalrevizuită: noua capotă, grila radiatorului redesenată cu formă tipică pentru ŠKODA, barele de protecţie modificate şi luminile de ceaţă redesenate creează un aspect proaspăt şi tineresc. Stopurile spate cu aspect fumuriu sunt disponibile acum şi la versiunea Ambition. Pachetul Colour exterior cu plafon şi oglinzi retrovizoare în culorile alb sau negru este disponibil pentru versiunile Style şi Ambition.

Farurile faţă sunt dotate cu lumini de zi cu tehnologie LED, iar proiectoarele de ceaţă oferă o funcţie Cornering opţională de iluminare în viraje, care orientează farurile spre direcţia de mers pentru a lumina intersecţiile cu vizibilitate redusă pe timpul nopţii. Funcţia de iluminare în viraje aprinde automat proiectorul de ceaţă din dreapta sau stânga în virajele parcurse cu o viteză de maximum 40 km/h.

Noile jante de aliaj de 15 inchi în culorile gri şi antracit pentru versiunea Style şi caroseria în noua culoare Kiwi Green completează gama de opţiuni pentru crearea unui exterior personalizat.

Maşina mică – siguranţă mare
Una dintre numeroasele funcţii de siguranţă activă care asigură nivelul înalt de siguranţă este funcţia de frânare automată City Safe Drive. Funcţia de frânare de urgenţă, disponibilă opţional, ajută la prevenirea coliziunilor în traficul urban. Acest sistem de asistenţă se activează automat la viteze între 5 şi 30 km/h. Un senzor laser integrat în parbriz scanează o zonă de 10 metri în faţa maşinii. În cazul unei coliziuni iminente – şi dacă şoferul nu reacţionează – sistemul de frânare se amorsează, iar funcţia de frânare hidraulică Brake Assist este pregătită să intervină. Dacă este necesar, sistemul acţionează frânele cu putere maximă pentru a opri maşina complet sau, dacă şoferul nu frânează suficient de tare, intervine pentru a suplimenta forţa de frânare până la nivelul maxim. În funcţie de viteză şi situaţie, funcţia City Safe Drive poate preveni aşadar o coliziune sau cel puţin reduce considerabil consecinţele grave ale unui accident.

Dotările ŠKODA CITIGO
ŠKODA CITIGO uimeşte datorită unei forme curate şi a dispuneri ordonate a comenzilor la interior, dar şi cu o planşă de bord în două culori la versiunile de dotare superioare. După facelift, interiorul ŠKODA CITIGO este chiar şi mai rafinat şi mai funcţional. Panoul de bord cu vitezometru, turometru şi indicatorul de combustibil au o formă nouă şi sunt disponibile în două versiuni diferite. Scaunele cu tetiere integrate oferă un bun sprijin lateral, radio-ul şi telefonul mobil pot fi operate de la volanul multifuncţional din piele fără ca şoferul să-şi ridice mâinile de pe acesta. Climatizarea automată asigură temperaturi plăcute în orice moment. Ecranul Maxi-DOTde înaltă rezoluţie şi senzorii de lumină şi de ploaie sunt disponibili opţional.

Sistemele radio Blues and Swing de ultimă generaţie oferă multiple opţiuni de conectivitate, de la mufa aux-inpână la slotul de card SD şi un port USB. Versiunea Swing oferă în plus un ecran color, şase difuzoare şi o conexiune Bluetooth pentru conectarea la smartphone-ul şoferului, care poate fi plasat într-un suport dedicat de pe bord. Astfel, pot fi folosite aplicaţii pentru sistemele de operare iOS şi Android precum programe de navigaţie, un ecran cu date despre rută, apeluri handsfree şi sugestii de condus economic, dar şi aplicaţii de muzică şi radio.

Mai multe dotări practice interioare subliniază funcţionalitatea micii citadine. Compartimentele de depozitare de pe consola centrală şi din torpedou, suporturile pentru sticle (de până la un litru) şi suporturile pentru pahare sunt la fel de practice ca spaţiul pentru conexiuni multimedia din consola centrală. Plasele practice din portbagaj şi de pe scaunele faţă oferă diverse opţiuni pentru depozitarea în siguranţă a obiectelor mici.

Move&Fun: aplicaţia pentru informaţii şi entertainment
Aplicaţia Move&Fun oferă informaţii şi entertainment şi este disponibilă pentru telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android. Mai întâi, telefonul este introdus în suportul dedicat şi este conectat la sistem prin Bluetooth. Numerele din agenda telefonică şi listele audio pot fi accesate acum cu ajutorul comenzilor maşinii. De la computerul de bord sunt preluate consumul de combustibil şi alte informaţii utile. Funcţia DriveGreen a aplicaţiei Move&Fun permite şoferului să îşi optimizeze stilul de condus.

Dotări inteligente
Numeroasele dotări „Simply Clever” includ o umbrelă sub scaunul şoferului, mai multe compartimente de stocare, suporturi pentru pahare şi sticle, un cârlig pentru genţi în torpedou şi plase practice pentru portbagaj.

Gama de motoare
ŠKODA CITIGO este oferită cu trei motoare moderne cu trei cilindri – două versiuni pe benzină şi una cu gaz natural. Motoarele de 1 litru montate transversal îşi transmit puterea către roţile din faţă. În ciuda capacităţii cilindrice mici, motoarele se disting prin cuplul înalt şi nivelul redus de zgomot.

Motorul de bază este 1.0 MPI cu 44 kW (60 CP) şi un cuplu de 95 Nm la 3.000 rpm. ŠKODA CITIGO cu acest motor accelerează de la 0 la 100 km/h în 14,4 secunde, atinge o viteză maximă de 162 km/h şi consumă în medie 4,1 litri de benzină la 100 de kilometri.

La motorul 1.0 MPI de 55 kW (75 CP), 90% din acelaşi cuplu de 95 Nm este disponibil constant între 3.000 şi 6.000 rpm, oferind astfel o înaltă agilitate la practic orice turaţie. Puterea suplimentară se datorează noului sistem de management al motorului cu trei cilindri. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 13,5 secunde, atinge o viteză maximă de 173 km/h şi consumă în medie 4,1 litri de combustibil la 100 de kilometri.

A treia opţiune este motorul 1.0 G-TEC alimentat cu gaz natural comprimat. De asemenea în trei cilindri, acest propulsor este optimizat pentru a funcţiona cu gaz natural şi produce 50 kW (68 CP). Această variantă a ŠKODA CITIGO accelerează de la 0 la 100 km/h în 16,3 secunde, are o viteză maximă de 165 km/h şi consumă doar 4,5 m3de gaz natural la 100 de kilometri. Emisiile de CO2sunt de doar 82 g pe kilometru.

Toate valorile sunt valabile pentru varianta cu cutie manuală cu 5 trepte, sistem Start-Stop şi funcţie de recuperare a energiei de frânare.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii