Noul Suzuki Ignis, un crossover compact cu un design exterior stilat, un interior funcțional și versatil, ușor de condus și confortabil, este disponibil în România cu prețuri începând de la 9.450 Euro (TVA inclus).

Noul Suzuki Ignis
Noul Suzuki Ignis, un crossover compact cu un design exterior stilat, un interior funcțional și versatil, ușor de condus și confortabil, este disponibil în România cu prețuri începând de la 9.450 Euro (TVA inclus).

Prezentat la Salonul Auto de la Paris, Noul Suzuki IGNIS este acum disponibil la cei 22 dealeri Suzuki din România cu prețuri începând de la 9.450 Euro, cu TVA inclus. Noul model beneficiază de detalii de design moderne, care îi evidențiază caracterul, dar păstrează și elemente tradiționale ale mărcii Suzuki.

Modelul beneficiază de ADN-ul Suzuki, prezentând însă un design complet nou și un caracter unic. Alături de stilul său minimalist, acest SUV compact oferă o funcționalitate și performanțe variate, adaptându-se astfel în orice condiții.

Alături de designul exterior stilat, Ignis oferă o vizibilitate excelentă, o poziție ideală la volan, interior și portbagaj spațioase, precum și stabilitate deosebită, chiar și pe teren mai accidentat. Obiectivul a fost obținerea unui crossover cu design unic, dar care să își exprime clar apartenența la familia Suzuki.

În România, vor fi disponibile 4 variante, două dintre ele cu sistemul de tracțiune integrală ALLGRIP AUTO, în trei niveluri de echipare: GL, GL + si GLX. Suzuki IGNIS este echipat cu motorul pe benzină 1,2 DUALJET (K12C) ce oferă concomitent performanțe rutiere excelente și un consum economic de carburant.

Modelul Ignis atrage atenția în primul rând prin designul părții sale frontale, care integrează farurile remarcabile cu LED și grila frontală cu linii puternice. Flancurile robuste sugerează forță și expresivitate.

Alături de designul simplu, dar totodată unic, Ignis se remarcă și prin caracteristicile interiorului său. Forma rotunjită a fantelor de ventilație și designul special al instrumentarului de bord ii conferă cabinei un aspect futurist.

Planșa de bord beneficiază de materiale cu o textură premium, ce oferă impresia de spațiu aerisit. Accentele Orange și Titanium adaugă un plus de calitate interiorului și completează imaginea de crossover a modelului Ignis.

Noul Ignis propune o gamă bogată de nuanțe de caroserie, fiind disponibil în 14 variante, dintre care 3 nuanțe noi și 5 versiuni two-tone. Alegerea culorii exterioare influențează și accentele de culoare din interior. Prețul pentru vopsea metalizata este 250 Euro,  iar pentru vopsea metalizată two-tone prețul este 650 Euro.

În ciuda dimensiunilor compacte, noul Ignis oferă un interior spațios și confortabil, pentru toți ocupanții vehiculului, cu un spațiu la cap și picioare generoase ce contribuie la crearea unei atmosfere relaxante.

O altă caracteristică importantă este spațiul generos pentru bagaje de 267 litri, (227 litri pentru modelul ALLGRIP). În partea din spate, acesta beneficiază de scaune glisante, al căror spătar poate fi pliat perfect la orizontal, fiind astfel posibil transportul oricărui tip de bagaj.

Noul Ignis este disponibil fie în versiunea cu 5 locuri, fie în versiunea cu patru locuri datorită banchetei culisante, care are un raport de rabatare de 50/50.

Cu o gardă la sol minimă de 180 mm, noul Ignis oferă performanțe excelente pe drumuri accidentate, propunând o poziție înaltă la volan ce oferă o vizibilitate perfectă. Poziția înaltă a scaunului șoferului oferă de asemenea un acces facil în interior.

Sistemul audio include un ecran tactil cu funcții intuitive, asemenea unui smartphone. Un smartphone poate fi de asemenea conectat  via Bluetooth® sau prin intermediul unui cablu USB pentru a utiliza aplicațiile compatibile pe acesta prin intermediul ecranului sistemului audio. Prin intermediul acestui ecran pot fi controlate și alte funcții, precum radioul, camera pentru marșarier și navigația. Noul Ignis dispune atât de sistemul Android Auto, cât și Apple CarPlay, iar sistemul MirrorLink permite afișarea diferitelor aplicații din smartphone-ul utilizatorului pe ecranul tactil al vehiculului, oferind astfel posibilitatea de a le accesa în voie.  

Noul Ignis beneficiază de conceptul Suzuki Total Effective Control Technology (TECT) ce oferă un grad sporit de siguranță în cazul unei coliziuni. Printre componentele sale se numără și structuri detașabile care absorb energia impactului în momentul unei coliziuni, o structură a caroseriei care dispersează eficient energia impactului și o structură regidă a cabinei.

Printre echipamentele de sigurantă se numără sistemul ESP (Electronic Stability Program), care asigură stabilitatea la rulare, care în situația unui impact frontal sau lateral, alături de airbagurile frontale, laterale și cortină, contribuie la protecția ocupanților vehiculului, dar și sistemul de asistență la frânare cu cameră video dublă (DCBS Dual Camera Brake Support).

Camerele stereo montate pe vehicul ca echipament suplimentar de siguranță funcționează asemenea ochiului uman, detectând linia de demarcare a benzilor de rulare, precum și prezența unor obstacole în fața vehiculului. Detectând dimensiunea și forma, camerele pot determina dacă obstacolul este un pieton sau un alt vehicul.

De aici decurg trei caracteristici și funcții avansate de siguranță: asistență la frânarea de urgență, în momentul detectării unui obstacol, avertizarea în momentul schimbării involuntare a benzii de rulare și avertizarea în momentul părăsirii traiectoriei vehiculului, la viteze de 60km/h. Toate aceste sisteme iau adus modelului Suzuki Ignis un număr de 5 stele la testele Euro NCAP.

Noul Ignis este disponibil din această lună la toți dealerii Suzuki din România.

PREȚURI VERSIUNI DISPONIBILE
Ignis 1.2 GL Dualjet 2WD - 9.450 EURO (TVA inclus)
Ignis 1.2 GL+ Dualjet 2WD - 10.350 EURO (TVA inclus)
Ignis 1.2 GL+ Dualjet ALLGRIP - 11.900 EURO (TVA inclus)
Ignis 1.2 GLX Dualjet ALLGRIP - 13.350 EURO (TVA inclus)

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii