Hyundai Motorsport a castigat prima cursa din sezonul 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Thierry Neuville asigurandu-si victoria in Turul Corsicii la volanul modelului Hyundai i20 Coupe WRC.

Thierry Neuville
Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie din sezonul 2017 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC in Turul Corsicii.
Thierry Neuville si-a trecut in cont a treia victorie din cariera cu Hyundai Motorsport, belgianul castigand cu un avans de 55 de secunde fata de Sebastien Ogier.
Dani Sordo a terminat pe pozitia a treia, la doar 1,3 secunde fata de Ogier, iar Hayden Paddon s-a clasat pe locul sase.

Hyundai Motorsport a castigat prima cursa din sezonul 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Thierry Neuville asigurandu-si victoria in Turul Corsicii la volanul modelului Hyundai i20 Coupe WRC.

Si Dani Sordo a terminat pentru prima oara pe podium in acest an, spaniolul clasandu-se pe locul al treilea, la doar 1,3 secunde in spatele ocupantului pozitiei secunde. Pentru Hyundai Motorsport aceasta a fost a patra victorie in WRC si pentru a cincea oara cand a avut doua echipaje pe podium la finalul unui raliu.

Hayden Paddon s-a clasat pe pozitia a sasea, toate cele trei echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team reusind sa termine etapa pe asfalt din Corsica.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au inceput ziua de duminica cu un avans de 39 de secunde, obiectivul fiind sa-si consolideze pozitia de lideri in duelul cu Sébastien Ogier. Echipajul belgian a inceput cu o victorie pe speciala Antisanti-Poggio di Nazza, cea mai lunga a raliului cu 53,78 km de parcurs, si si-a marit avansul in ierarhia generala.

Ogier a avut probleme pe PS9, iar Dani Sordo si Marc Marti, copilotul sau au urcat pe pozitia a doua inaintea ultimei speciale, cu un avans de doar 2,5 secunde. Ogier a revenit in Power Stage si s-a clasat pe locul secund, cu 1,3 secunde avans fata de echipajul Hyundai Motorsport. Sordo a mai castigat doua puncte suplimentare in Power Stage, iar Neuville inca unul.

In urma rezultatelor din Corsica, Hyundai Motorsport a urcat pe locul secund in clasamentul constructorilor, la 24 de puncte in spatele liderului. Cu cele 26 de puncte adunate in weekend, Neuville este acum pe locul 3 in clasamentul pilotilor.

“Este o senzatie incredibila sa castigi in Corsica. Sunt sigur ca sunt multi care se bucura alaturi de noi si nu doar cei din echipa Hyundai Motorsport. Am primit numeroase mesaje de sustinere dupa etapele din Monte-Carlo si Suedia si sunt foarte fericit ca am castigat. Este victoria noastra si chiar daca am avut un inceput mai dificil, pana la urma am reusit sa obtinem prima victorie din acest an. Cu Dani clasat pe trei, echipa a adunat puncte importante si la constructori si am revenit in lupta pentru titlurile mondiale”, a declarat Neuville, dupa victoria din Corsica.

Sordo si Martíau urcat in premiera pe podium, chiar daca si ei s-au confruntat cu diverse probleme in weekend. Pentru echipajul spaniol acesta este al cincilea podium cu Hyundai Motorsport.

“Stiam ca va fi greu sa ramanem pe locul secund, dar am mers cat am putut de tare. Sunt foarte fericit ca am terminat pe podium si mai ales de modul in care s-a comportat masina pana la final. Obiectivul pentru ultima zi a fost sa ne aparam locul de pe podium si am reusit. Este un rezultat excelent pentru toata echipa si acum sper sa continuam la fel si in etapele pe macadam”, a spus Dani Sordo.

Hayden Paddon si John Kennard nu au reusit sa-si intre in ritm pe asfaltul din Turul Corsicii, dar chiar si asa au incheiat etapa a patra a sezonului pe locul 6 si se pregatesc acum pentru raliurile pe macadam. 

“Am incercat doar sa terminam acest raliu si sa adunam cat mai multe puncte posibil. A fost un weekend in care am acumulat experienta si trebuie sa luam lucrurile pozitive de aici. Urmeaza o serie de 5 etape pe macadam asa ca sunt increzator ca putem sa ne imbunatatim pozitia in clasament. Ii felicit pe Thierry si Nicolas si pe toti cei de acasa de la uzina din Alzenau pentru aceasta victorie”, a spus Hayden Paddon.

Pentru Hyundai Motorsport rezultatul din Corsica inseamna confirmarea performantelor noului Hyundai i20 Coupe WRC. Echipa a castigat pana acum 24 de probe speciale si este al patrulea constructor care obtine o victorie in mondialul de raliuri.

“Se spune ca lucrurile bune se arata celor care au rabdare si asta ni se potriveste perfect. Este un rezultat fantastic pentru care am muncit mult. Sper ca este doar primul dintr-un sir mai lung in acest sezon. Thierry si Nicolas au avut un weekend excelent si merita din plin aceasta victorie dupa ghinioanele din Monte-Carlo si Suedia. Ma bucur ca Dani si Marc au revenit pe podium si cred ca va fi un sezon extrem de disputatt. Mergem spre Argentina acum unde Hayden si John au reusit sa castige anul trecut si sper sa repetam performanta. Acum vom savura acest succes pentru ca este un moment important pentru noi”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), se va desfasura in perioada 27 – 30 aprilie.

REZULTATE TURUL CORSICII
1          T. Neuville    N. Gilsoul      Hyundai i20 Coupe WRC 3:22:53.4
2          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                +54.7
3          D. Sordo                    M. Martí                      Hyundai i20 Coupe WRC +56.0
4          J. M. Latvala M. Anttila       Toyota Yaris WRC  +1:09.6
5          C. Breen                    S. Martin        Citroën C3 WRC                 +1:09.7
6          H. Paddon    J. Kennard    Hyundai i20 Coupe WRC +2:16.3
7          A. Mikkelsen A. Jaeger       Škoda Fabia R5                  +8:10.7
8          T. Suninen   M. Markkula  Ford Fiesta R5                     +9:17.0
9          S. Sarrazin    J. J. Renucci            Škoda Fabia R5                  +9:23.6
10       Y. Rossel      B. Fulcrand   Citroën DS3 R5                   +12:57.1

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a 4-a
1          S. Ogier         88 puncte
2          J.M Latvala   75
3          T. Neuville    54
4          O. Tanak       48
5          D. Sordo       47
6          C. Breen        33
7          K. Meeke       27
8          H. Paddon    25
9          E. Evans       20
10       A. Mikkelsen 12
11       S. Lefebvre   10
12       J. Hänninen 9

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa etapa a 4-a
1          M-Sport World Rally Team            129 puncte
2          Hyundai Motorsport                       105
3          Toyota Gazoo Racing WRC         79
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      71

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii