Hyundai Motorsport a terminat cu doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Raliul Portugaliei
Hyundai Motorsport a terminat pe locurile 2 si 3 in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
Thierry Neuville s-a clasat pe locul doi la 15,6 secunde in spatele lui Sébastien Ogier, castigatorul raliului, iar Dani Sordo a incheiat pe pozitia a treia.
Hayden Paddon a castigat doua speciale in ultima zi a raliului, Hyundai Motorsport ajungand astfel la un total de noua probe castigate in Portugalia.

Hyundai Motorsport a terminat cu doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville s-a clasat pe doi, iar Dani Sordo pe trei, aceasta fiind prima prezenta pe podium a echipei Hyundai Motorsport in etapa portugheza.

Este pentru a sasea oara in istorie cand Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium, echipa adunand puncte importante si in clasamentul constructorilor la aceasta etapa. 

Toate cele trei echipaje au reusit sa castige cel putin o proba speciala: Hayden Paddon si Thierry Neuville au castigat cate patru, iar Dani Sordo una, fiind pentru prima oara in acest sezon cand se obtine aceasta performanta.

In ultima zi a raliului, cand au fost programate 4 probe speciale inclusiv doua treceri pe legendara Fafe, Neuville si Sordo au avut o abordare mai prudenta pentru a-si asigura pozitiile in clasament, in timp ce Paddon, obstructionat de probleme tehnice vineri si sambata, a mers la maximum pentru a demonstra potentialul masinii.

Neuville nu a putut reduce foarte mult din diferenta fata de Sébastien Ogier, castigatorul raliului, dar a terminat la mai putin de 16 secunde in spatele campionului en-titre. Belgianul a sosit pe doi si in Power Stage, plecand astfel din Portugalia cu un total de 22 de puncte.

Dupa etapa din Portugalia, Hyundai Motorsport ramane pe locul secund in clasamentul constructorilor cu un total de 173 de puncte, la 26 de puncte in spatele celor de la M-Sport. Neuville a ajuns la 106 puncte si se afla pe locul secund in clasamentul pilotilor, la 22 de puncte fata de lider.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, s-au luptat pentru un loc pe podium inca din prima zi a raliului, acesta fiind al patrulea podium consecutiv pentru echipajul belgian.

“Am terminat raliul cu un rezultat bun in Power Stage, ceea ce inseamna puncte suplimentare pentru noi. Am avut mici probleme cu masina in weekend, ceea ce ne-a impiedicat sa ne luptam pentru victorie, dar dupa doua succese sunt multumit si cu pozitia secunda. Este un rezultat important in lupta pentru titlu si cred ca a fost un weekend bun pentru toata echipa, cu Dani clasat pe trei. Multumesc intregii echipe pentru efortul depus si sunt increzator ca in Sardinia putem repeta performanta de anul trecut cand am obtinut o victorie”, a spus Neuville.

Pentru Sordo si Marc Martí, copilotul sau, locul trei din Portugalia reprezinta primul podium pe macadam obtinut pentru Hyundai Motorsport.

“Sunt foarte multumit cu acest rezultat. Am fost putin dezamagit sambata ca nu am reusit sa ma lupt pentru victorie, dar Sébastien si Thierry au fost mai rapizi aici. In final m-am concentrat pe ceea ce aveam de facut si ma bucur ca am adunat puncte importante pentru echipa. Sustinerea publicului a fost incredibila si m-am simtit minunat in Portugalia. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi”, a spus Sordo.

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au fost lideri in prima parte a raliului pana cand au fost nevoiti sa se opreasca din cauza unei probleme electrice. Chiar si asa, cei doi au avut insa un ritm excelent si au reusit sa castige patru probe speciale in total. 

“In primul rand vreau sa multumesc echipei pentru munca depusa aici. A fost un weekend frustrant dar nimeni nu a renuntat la lupta. Am mers la maximum pe ultimele probe pentru a demonstra inca o data potentialul masinii. Sunt sigur ca puteam castiga aici daca nu am fi avut probleme tehnice, iar asta ne motiveaza pentru viitor”, a spus Paddon.

Dupa doua victorii consecutive, Hyundai Motorsport a obtinut o clasare pe podium si in Portugalia, un raliu unde nu a mai reusit niciodata o astfel de performanta. Echipa a ajuns la un total de 26 de clasari pe podium si este foarte optimista pentru restul sezonului.

“Ne-am atins obiectivul stabilit pentru aceasta etapa. Am avut doua masini Hyundai i20 WRC pe podium si vreau sa-i felicit pe Thierry, Nicolas, Dani si Marc pentru tot ceea ce au facut aici. Hayden si Seb au avut un ritm foarte bun pe final si este dezamagitor ca nu au reusit sa mearga asa pe toate probele. Vom investiga atent toate problemele aparute si vom pregati si mai bine urmatoarele raliuri. Sardinia este urmatoarea provocare pentru noi, o etapa unde avem amintiri frumoase de anul trecut”, a spus si Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Sardiniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), se va desfasura in perioada 8 – 11 iunie. Echipa Hyundai Motorsport a castigat anul trecut acest raliu, iar obiectivul este sa repete aceasta performanta si in 2017.

REZULTATE RALIUL PORTUGALIEI 2017
1          S. Ogier                      J. Ingrassia    Ford Fiesta WRC                 3:42:55.7
2          T. Neuville    N. Gilsoul      Hyundai i20 Coupe WRC +15.6
3          D. Sordo       M. Martí                      Hyundai i20 Coupe WRC +1:01.7
4          O. Tanak        M. Jarveoja    Ford Fiesta WRC                 +1:30.2
5          C. Breen                    S. Martin        Citroën C3 WRC                  +1:57.4
6          E. Evans        D. Barritt                     Ford Fiesta WRC                 +3:10.6
7          J. Hänninen  K. Lindstrom  Toyota Yaris WRC   +3:48.9
8          M. Østberg     O. Floene      Ford Fiesta WRC                 +5:29.7
9          J.M Latvala    M. Anttila       Toyota Yaris WRC   +5:43.6
10        E. Lappi                     J. Ferm                       Toyota Yaris WRC   +8:13.3

Clasament general piloti (dupa etapa a 6-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
1          S. Ogier                      128 puncte
2          T. Neuville    106
3          J.M Latvala    88
4          O. Tanak        83
5          D. Sordo       66
6          E. Evans        53
7          C. Breen                    43
8          H. Paddon    33
9          K. Meeke       27
10        J. Hänninen  21

Clasament general constructori (dupa etapa a 6-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
1          M-Sport World Rally Team             199 puncte
2          Hyundai Motorsport                      173
3          Toyota Gazoo Racing WRT           113
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team        85

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii