Argintiu, roșu și negru sunt culorile caracteristice pentru Audi Sport și pentru ediția specială Audi R8 Coupé.

Editia „Audi Sport” a modelului Audi R8 Coupé
În ediție limitată, cu vopsea exclusivistă în nuanțe de argintiu, roșu și negru.
Tapițerie din piele în două culori, volan accesorizat în partea de sus și striații de carbon.
Premiera a avut loc la Salonul Auto Internațional de la New York.

Argintiu, roșu și negru sunt culorile caracteristice pentru Audi Sport și pentru ediția specială Audi R8 Coupé. În combinație cu diverse elemente ale bordului și ale exteriorului, culorile îi accentuează alura sportivă. Modelul sportiv exclusivist a fost dezvăluit anul acesta la Salonul Auto Internațional de la New York. Mașina va fi produsă într-un număr limitat de doar 200 de exemplare și va putea fi comandată începând cu luna mai.

Audi R8 este liderul gamei sport a brandului atât pe șosea, cât și pe pista de curse. ADN-ul său a fost îmbunătățit prin expertiza dobândită de la modelele anterioare Audi Sport, mai ales cele concepute pentru cursele de anduranță. "2016, a fost cel mai de succes an din istoria Audi Sport la capitolul curselor dintre clienți", declară Stephan Winkelmann, CEO-ul Audi Sport GmbH. "Cu R8 LMS am adus acasă 24 de titluri, am obținut 85 de victorii și am urcat pe podium peste 100 de ori."

Acum, Ediția Audi Sport aduce mai multă emoție din lumea motorsport pe tărâmul mașinilor de serie prin expresivitatea  culorilor argintiu, roșu și negru și prin echipamentul exclusivist din interior. Argintiul floret, mat sau lucios, este evidențiat în unele zone prin nuanțe de negru mythos și alb ibis. Indiferent de culoarea aleasă, aripile și oglinzile laterale de un roșu intens vor produce un contrast marcant. Exteriorul sofisticat este accentuat de spoilerul frontal, grila Singleframe și prizele de aer. Aceste accente negru titanium contribuie la caracterul distinctiv al mașinii. În spate, țevile de eșapament trapezoidale sporesc efectul dinamic al designului.

Audi Sport GmbH a echipat ediția specială cu jante din aluminiu forjat de 20 de inch și cauciucuri frontale 245/30 și 305/30 pe spate. Jantele cu 10 spițe dispuse în Y au fost vopsite în negru antracit, iar spre capete în argintiu pentru a sări în evidență. Mai mult, acestea sunt decorate cu sigla Audi Sport. La versiunea R8 V10, frânele de oțel de un roșu aprins creau un efect ardent, în timp ce la varianta mai puternică, frânele ceramice sunt antracit.

Șoferul este invitat în mașină de pragurile iluminate. Incrustațiile de aluminiu ale acestora poartă sigla Audi Sport alături de rombul roșu specific, iar exclusivitatea modelului este specificată aici prin inscripția "1/200". Paleta de culori disponibilă pentru interior este în perfectă armonie cu exteriorul. Ușile și scaunele sunt din piele fină Nappa, într-o combinație de negru și roșu intens. Spătarele scaunelor sunt marcate cu emblema R8 - un element de design exclusivist pentru modelul în ediție specială. Volanul, mânerele ușilor și scaunele au accente contrastante de argintiu închis.

Caracterul sportiv al mașinii este subliniat prin incrustații decorative de carbon. Aceste detalii conturează Audi virtual cockpit, difuzoarele de aer și consola centrală. Volanul în trei spițe, plat in partea de jos și tapițat cu piele este standard pentru această ediție specială. Iar emblema R8 poziționată central, pielea neagră în care este învelit și detaliul din piele roșie păstrează spiritul din morotsport. Volanul a fost gândit astfel încăt să fie ușor de centrat pentru șoferii care își pun la încercare abilitățile de condus.

Faimosul motor performant V10 poate fi pornit printr-un buton controlat prin satelit, iar șoferul folosește un al doilea buton pentru a ajusta setările Audi drive select. Două butoane adiționale și un switch sunt folosite pentru controlul clapetelor de evacuare. Performance mode include trei noi programe de condus - uscat, umed și zăpadă. Acestea adaptează cu și mai multă precizie mașina la condițiile de drum.

Ediția Audi Sport R8 Coupé va fi produsă într-un număr limitat de 200 de exemplare, iar comenzile vor putea fi plasate în toată lumea începând cu mai 2017. În Germania, prețurile puternicului model propulsat de motorul V10 cu 397 kW (540 CP) încep de la 181.900 EUR. Iar pentru varianta V10 cu 449 kW (610 CP) prețurile vor începe de la 205.800 EUR. Livrările vor începe la sfârșitul verii acestui an.

Sursa: Audi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii