Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile Ford și BMW, anunță bilanțul rezultatelor pentru anul 2016, privind toate unitățile de business ale companiei.

Proleasing Motors
Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile Ford și BMW, anunță bilanțul rezultatelor pentru anul 2016, privind toate unitățile de business ale companiei. Compania a înregistrat creștere pe toate verticalele de business - vânzări automobile noi, vânzări automobile rulate, service și comerț cu piese de schimb. De asemenea, Proleasing Motors a obținut distincția de ”Best BMW Dealer” în România pe segmentul Customer Care, un titlu ce confirmă eforturile constante pe care compania le-a depus, de la înființarea diviziei BMW în anul 2013, de a-și construi politica comercială în jurul clientului său.
           
În 2016, Proleasing Motors, de 16 ani dealer și service autorizat pentru brandul Ford - prin centrele integrate din Ploiești, Buzău și Târgoviște, și de 4 ani pentru marca BMW  - prin complexul comercial din Ploiești, a înregistrat o creștere a cifrei totale de afaceri cu 16,7%față de anul precedent, cea mai dinamică evoluție, de 33%, fiind înregistrată pentru vânzările de automobile noi marca Ford. Service-ul BMW a beneficiat de a doua cea mai importantă creștere procentuală, de 16,3% . Prin comparație, cea mai profitabilă linie de business pentru companie a fost comerțul cu automobile noi marca BMW. Divizia de auto rulate, înființată în a doua jumătate a anului 2016, a avut cea mai mică contribuție la evoluția performanțelor companiei, însă, prin evoluția sa dinamică, oferă perspective de creștere importante în 2017.

Proleasing a comercializat în anul 2016 un număr de 855 automobile noi. Din total, 198 de unități au fost marca BMW. Cel mai vândut modelBMW în 2016 a fost BMW X5, cu 32 de unități vândute. De altfel, ponderea cea mai ridicată în vânzări a fost înregistrată de modelele din segmentul X, care reprezintă 55% din totalul vânzărilor înregistrate. Valoarea celui mai scump autoturism BMW vândut de Proleasing Motors în 2016 a fost un model Seria 7 de 148.000 Euro.

În gama Ford, pentru 2016, din totalul de 657 de unități livrate, cel mai vândut model a fost noul Ford Focus – cu un total de 159 de unități vândute, urmat de modelul Transit cu 153 de unități vândute. Din gama Ford, cel mai scump automobil livrat de Proleasing Motors anul trecut a fost un model Ford Edge, cu echipare Titanium, în valoare de 44.000 Euro.

Evoluția activităților de service pentru marca BMW a înregistrat un parcurs ascendent, numărul clienților deserviți în 2016 ajungând la 1867 la finalul anului, cu11% mai mulți față de anul anterior. Pentru marca Ford, activitățile de service au înregistrat o creștere valorică importantă, de 13,4% comparativ cu anul precedent.

În ceea ce privește rezultatele înregistrate pentru divizia de comerțcu automobile rulate, acestea au avut o creștere constantă, de 3,9% în a doua jumătate a anului comparativ cu primul semestru, evoluție susținută prin lansarea platformei online multi-marcă, rulate-proleasing.ro.

“Ne așteptăm ca în 2017 să depășim rezultatele înregistrate în 2016 pentru toate unitățile noastre de business. Obținerea distincției Best BMW Dealer in Customer Care ne-a confirmat, pe de o parte, că facem bine ce facem, iar pe de altă parte ne-a motivat să ne depășim propriile standarde de excelență  în relația cu clienții noștri, pe toate liniile de activitate. Suntem convinși că aceasta este cheia succesului pe termen lung, într-o piață în care consumatorul este mai educat, mai elevat, mai pretențios. De aceea, depunem toate eforturile necesare pentru a ieși în întâmpinarea nevoilor clienților noștri – clienți care ne setează totodată standarde de calitate înalte în ceea ce privește fiabilitatea soluțiilor pe care le oferim. Viziunea noastră pe termen lung este cea a unei creșteri sustenabile, pe orizontală și pe verticală”, declară Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors.

Proleasing Motors preconizează că, până la finalul lui 2017, cifra de afaceri a companiei va înregistra o    creștere de 25% prin comparație cu 2016, cea mai importantă sursă preconizată de creștere fiind divizia dinamică de autorulate, care, în primul trimestru al anului 2017, a înregistrat deja creșteri de peste 20%. În total, compania se așteaptă să depășească pragul de 1.000 de unități auto noi și rulate livrate până la finalul lui 2017.

Compania Proleasing Motors are 124 de angajați, localizați în cele trei sedii din Ploiești, Buzău și Târgoviște, departamentul service având cel mai mare număr de angajați.

Sursa: Anca Tudosa, Account Manager The GOOD Company
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii