ŠKODA KAROQ este un SUV compact absolut nou al acestui producător auto ceh cu o tradiţie îndelungată. designul emoţional şi dinamic cu numeroase elemente cristaline caracterizează limbajul de design al noului SUV ŠKODA.

ŠKODA KAROQ
Designul: SUV cu limbaj de design modern şi dinamic.
Motorizări: 4 noi motoare TSI şi TDI, puternice şi eficiente.
Şasiu: tehnologie de ultimă oră, până la cinci moduri de condus şi modul special pentru off-road. 
Sisteme de asistenţă a şoferului: gamă extinsă pentru niveluri mai ridicate de siguranţă şi confort.
ŠKODA Connect: infotainment cu ecrane tactile capacitive cu design glass şi asistenţă Care Connect.
Dotări: faruri full-LED, panou digital de instrumente. 
ŠKODA merge mai departe cu campania sa în segmentul SUV-urilor, lansând ŠKODA KAROQ.

ŠKODA KAROQ este un SUV compact absolut nou al acestui producător auto ceh cu o tradiţie îndelungată. designul emoţional şi dinamic cu numeroase elemente cristaline caracterizează limbajul de design al noului SUV ŠKODA. Fiind o adevărată ŠKODA, KAROQ oferă spaţiu excepţional, noi sisteme de asistenţă, faruri full-LED şi, pentru prima dată la o ŠKODA, un panou de instrumente digital. Sunt disponibile cinci variante de motor, cu puteri între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP), dintre care patru sunt noi. Specifice tuturor modelelor ŠKODA sunt ideile inteligente, oferite şi pentru noul SUV. Acestea includ sistemul VarioFlex pentru locurile din spate şi pedala virtuală pentru deschiderea hayonului fără utilizarea mâinilor. Obiectele foarte lungi pot fi transportate confortabil în interiorul noului SUV compact, datorită funcţiei de rabatare a scaunului pasagerului din faţă.

Forma exteriorului, liniile modificate şi dimensiunile mai mari evidenţiază că acesta este un automobil complet nou. ŠKODA KAROQ este un SUV cu un caracter puternic: designul emoţional şi dinamic, cu numeroase elemente cristaline, caracterizează limbajul de design al noului SUV ŠKODA.

SUV-ul compact are o lungime de 4.382 mm, lăţimea de 1.841 mm şi înălţimea de 1.605 mm. Dimensiunile mărite avantajează pasagerii. Spaţiul la nivelul genunchilor este de 69 mm. Ampatamentul mare, de 2.638 mm (versiunea cu tracţiune integrală: 2,630 mm), face ca ŠKODA KAROQ să se aşeze confortabilă pe şosea şi permite interiorul de proporţii generoase.

Toate modelele mărcii ŠKODA oferă pachete de ansamblu excepţionale. Este valabil şi pentru noul KAROQ. Portbagajul are capacitatea de 521 litri, cu scaunele din spate în poziţie normală. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de încărcare creşte la 1.630 litri. Sistemul VarioFlex include trei scaune spate separate, care pot fi individual reglate şi chiar scoase complet, astfel că aceste SUV devine un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 l.

Liderul în segment: soluţiile de  conectivitate
ŠKODA KAROQ se poziţionează în vârful segmentului său, datorită soluţiilor sale inovatoare de conectivitate. Modulele de infotainment provin din a doua generație a sistemului modular de infotainment al Grupului (MIB), oferind funcţii şi interfeţe de ultimă oră, plus ecrane tactile capacitive. Sistemele de vârf, Columbus şi Amundsen, oferă hotspot WiFi. Pentru sistemul Columbus este disponibil un modul LTE opţional. Conexiunea la internet se bazează pe standardul radio mobil cel mai rapid în prezent, cu care pasagerii pot naviga pe internet şi pot accesa e-mail-ul prin intermediul telefoanelor şi tabletelor lor.

Noile servicii online mobile ŠKODA Connect sunt împărţite pe două categorii: serviciile Infotainment online sunt utilizate pentru informare şi navigaţie, iar serviciile Care Connect sunt folosite pentru asistenţă în caz de avarii sau urgenţe. Butonul EmergencyCall, care va fi introdus ca dotare standard în Europa începând cu anul 2018, este acum disponibil ca serviciu opţional Care Connect. Servicii online adiţionale pot fi accesate prin intermediul aplicaţiei ŠKODA Connect. Acestea pot fi utilizate pentru a verifica maşina de la distanţă, precum şi pentru a configura şi a găsi de la distanţă locul în care este parcată maşina, prin intermediul unui smartphone.

Interconectarea inteligentă a maşinii cu smartphone-ul a atins un nou nivel la ŠKODA KAROQ. Platforma SmartLink+, compatibilă Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLinkTM, este disponibilă ca dotare opţională pentru sistemul de infotainment de bază numit Swing. SmartLink+ este o dotare standard pentru sistemele de infotainment superioare. Phone Box cu încărcare inductivă conectează smartphone-ul la antena de pe plafon şi îl reîncarcă fără fir.

Ajutoare de nădejde: sistemele de asistenţă a şoferului
ŠKODA KAROQ oferă o gamă complexă de sisteme de asistenţă a şoferului. Noile sisteme pentru confort includ asistentul pentru parcare Park Assist, Lane Assist şi asistentul pentru blocajele din trafic TrafficJam Assist. Blind Spot Detect, Front Assist cu funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor şi EmergencyAssistant au rolul de a spori siguranţa.

Pentru ŠKODA KAROQ sunt disponibile şi alte sisteme de asistenţă, care permit menţinerea maşinii la distanţă sigură faţă de vehiculul din faţă, care ajută şoferul să schimbe sau să păstreze banda de rulare sau ajută la observarea indicatoarelor importante de circulaţie şi asistă manevrele de parcare.

Panoul digital de instrumente poate fi programat liber şi este disponibil pentru prima dată la o ŠKODA. La bordul noii ŠKODA KAROQ, afişajele pot fi setate în funcţie de dorinţele individuale ale şoferului.

Farurile full-LED cu lentile transparente sunt disponibile ca dotare opţională pentru ŠKODA KAROQ începând cu linia de echipare Ambition. La interior, noua iluminare ambientală cu LED de la nivelul bandourilor decorative de pe uşi şi bord creează o atmosferă plăcută şi permite selectarea unei culori din cele 10 disponibile.

Putere şi agilitate: motoarele şi şasiul
Modelul ŠKODA KAROQ dispune şi pentru motoare de tehnologii de ultimă oră. Sunt oferite 5 versiuni de motor: 2 pe benzină şi 3 diesel. 2 motoare pe benzină şi 2 motoare diesel sunt noi în gamă. Cilindreea se încadrează între 1,0, 1,5, 1,6 şi 2,0 litri, iar puterea între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP). Toate propulsoarele sunt unităţi turbo cu injecție directă şi dispun de tehnologia start-stop şi de funcţia de recuperare a energiei de frânare. Sunt extrem de economice şi îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6. Cu excepţia celor mai puternice motoare diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) este oferit în echiparea standard cu tracţiune 4x4 şi cu transmisia DSG cu 7 trepte. Motorul 1,5 TSI dispune de funcţia specială de dezactivare a cilindrilor.

Şasiul modelului ŠKODA KAROQ defineşte noi standarde în segmentul să şi îşi demonstrează calităţile chiar şi în afara drumurilor bătătorite. Începând cu linia de echipare Ambition, este disponibilă opţional funcţia de selectare a modurilor de condus, cu modurile Normal, Sport, Eco, Individual şi Snow (4x4). Modul Off-road cu tracţiune integrală optimizează caracteristicile la deplasarea pe teren dificil.

Strategia 2025: ŠKODA merge mai departe cu campania SUV
Ca parte a Strategiei ŠKODA 2025, marca îşi va extinde continuu gama de modele în următorii ani. În acest sens, se va concentra mai ales pe lărgirea gamei de modele SUV. În urmă cu puţin timp, pe pieţele internaţionale a fost lansat primul SUV de talie mare al mărcii: ŠKODA KODIAQ. Prin lansarea modelului ŠKODA KAROQ, compania defineşte acum un nou punct de turnură. Lansarea noului SUV compact este planificată pentru a doua jumătate a anului 2017. 

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii