Radu Necula s-a impus pe asfaltul din Raliul Perla Harghitei și a redus din diferență față de Dănuț Budai și Bogdan Vrabie, rivalii săi în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki. După etapa a cincea a sezonului, primii trei clasați sunt despărțiți de doar 12 puncte.

Radu Necula castiga Raliul Perla Harghitei
Radu Necula s-a impus pe asfaltul din Raliul Perla Harghitei și a redus din diferență față de Dănuț Budai și Bogdan Vrabie, rivalii săi în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki. După etapa a cincea a sezonului, primii trei clasați sunt despărțiți de doar 12 puncte.

Programată în acest weekend, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop a fost din nou una extrem de disputată în Cupa Suzuki. Bogdan Vrabie și Gabriel Lazăr au început Raliul Perla Harghitei în forță și au câștigat toate probele de vineri, instalându-se pe prima poziție în clasamentul competiției monomarcă în care se concurează cu modelul Swift Sport.

În ziua a doua în lupta pentru prima poziție s-a implicat și echipajul Radu Necula / Adrian Temeș. Radu Necula a câștigat toate probele speciale de sâmbătă, și după primele șase a și preluat conducerea în clasamentul Cupei Suzuki. Bogdan Vrabie a ieșit ușor în decor pe speciala a 9-a și a ratat șansa de a-și trece în cont cea de-a treia victorie consecutivă în sezonul său de debut în competiția monomarcă.

Echipajele Andrei Gîrtofan /Doru Vrajă și Dănuț Budai / Lucian Budai s-au luptat pentru un loc pe podium până pe speciala a zecea când Andrei Gîrtofan a fost nevoit să se oprească din cauza unor probleme la ambreiaj. Cu punctele acordate pentru startul în Raliul Perla Haghitei la Cupa Suzuki, Andrei Gîrtofan ajunge la 86 de puncte și se află pe poziția a patra în clasamentul general al competiției monomarcă, având în continuare șanse matematice la titlul din 2017.

Pentru victoria din Raliul Perla Harghitei, Radu Necula a primit în total 33 de puncte, dintre care 5 pentru succesul din Power Stage, și a ajuns la un total de 126 puncte, având și o etapă la care nu a luat startul, comparativ cu rivalii săi. “Deși am pornit raliul cu stângul în prima zi, când am avut o problemă la sistemul de frânare al mașinii, în ziua a doua am fost feriți de ghinioane și suntem foarte bucuroși că am reușit să menținem un ritm bun pe toate probele speciale. Victoria ne aduce cu un pas mai aproape de câștigarea titlului la final de an și așteptăm cu nerăbdare ultimele două etape din campionat”, a spus Radu Necula.

Cu locul secund din Raliul Perla Harghitei, Bogdan Vrabie a ajuns la 136 de puncte și se află la două puncte în spatele liderului Dănuț Budai. “Pentru noi a fost un raliu frumos în care ne-am simțit excelent pe probe și vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Lazar că a fost alături de mine. Din păcate pe PS9 am sărit afară, pe un viraj cu noroi, și am pierdut câteva secunde și lupta pentru locul 1. Aștept acum cu nerăbdare etapa de la Iași unde sper să ne luptăm din nou pentru victorie”, a spus și Bogdan Vrabie.

Dănuț Budai a terminat etapa a cincea a sezonului pe locul 3 și rămâne lider cu un avans de 2 puncte în ierarhia Cupei Suzuki, cu două etape înaintea finalului de sezon.

Următoarea luptă pentru premiile și punctele din Cupa Suzuki se va da pe specialele de macadam de lângă Iași în weekendul 8 – 10 septembrie.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii