Hyundai Motorsport a terminat Raliul Marii Britanii pe podium si si-a asigurat astfel pozitia a doua in clasamentul mondial al constructorilor, dupa penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport a terminat pe podium in Raliul Marii Britanii, acesta fiind prima clasare in top 3 dupa Raliul Poloniei din luna iulie.
Thierry Neuville s-a clasat pe locul secund, al saptelea podium din acest sezon pentru el, asigurand astfel pozitia a doua pentru echipa in clasamentul constructorilor.
Andreas Mikkelsen a castigat doua speciale duminica si a incheiat etapa pe pozitia a patra, la 4 secunde fata de ultimul loc de pe podium.

Hyundai Motorsport a terminat Raliul Marii Britanii pe podium si si-a asigurat astfel pozitia a doua in clasamentul mondial al constructorilor, dupa penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Dupa 21 de probe speciale, Thierry Neuville s-a clasat pe locul 2, in spatele lui Elfyn Evans, care s-a impus pe teren propriu. Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au castigat in total cinci probe speciale, inclusiv Power Stage pentru care au obtinut un bonus de 5 puncte, dar belgianul nu-l mai poate ajunge pe Sebastien Ogier in lupta pentru titlul mondial.

Demonstrand potentialul echipei Hyundai Motorsport pe specialele din Tara Galilor, Andreas Mikkelsen a terminat cursa pe locul patru, aceasta fiind a doua sa prezenta in mondialul de raliuri alaturi de echipa. Cu doua victorii pe probele de duminica dimineata, norvegianul a trecut in clasament de Jari-Matti Latvala si Ott Tanak, fiind la doar patru secunde fata de ultimul loc de pe podium. Mikkelsen a primit si un punct suplimentar pentru clasarea pe pozitia a cincea din Power Stage.

Hayden Paddon si Dani Sordo, ceilalti doi piloti ai echipei, au avut un weekend mai complicat, dar si ei au reusit sa termine in puncte pe locul 8, respectiv 10 in ierarhia generala.

Chiar daca a pierdut lupta pentru titlu in fata celor de la M-Sport, Hyundai Motorsport are cel mai bun sezon din istorie in WRC. Inaintea Raliului Australiei, in cele 12 curse desfasurate pana acum in 2017, echipa a strans 3 victorii, 77 probe speciale castigate, 14 duble pe probele speciale si 19 podiumuri. 

Thierry Neuville a obtinut cel mai bun rezultat pentru echipa in Raliul Marii Britanii si asta dupa ce a primit o penalizaere de 10 secunde in prima zi a raliului. Belgianul a adunat 183 de puncte in clasamentul pilotilor si obiectivul sau este sa-si consolideze aceasta pozitie in ultima etapa a sezonului.

“Vreau sa-l felicit pe Sébastien pentru cel de-al cincilea titlu in WRC si pe cei de la M-Sport. Stiam inca de dinaintea ultimei probe ca a obtinut rezultatul de care avea nevoie. A fost o lupta interesanta anul acesta si poate cu ceva mai mult noroc lucrurile stateau altfel. Toata lumea din echipa a muncit foarte mult si nu cred ca puteam obtine un rezultat mai bun aici. Am demonstrat inca o data potentialul nostru si acum trebuie sa ne pregatim pentru ultima etapa unde vrem sa ne aparam pozitia a doua din clasamentul general”, a spus Thierry Neuville.

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, au impresionat duminica dupa ce au castigat doua probe speciale si au incheiat etapa din Tara Galilor pe pozitia a patra, la 4 secunde in spatele lui Sébastien Ogier.

“Am dat totul in acest weekend pentru ca am vrut sa aratam ca am progresat fata de etapa din Spania. Lupta pentru un loc pe podium a fost foarte stransa si sunt multumit ca am fost si noi foarte aproape. Locul 4 in cea de-a doua cursa pentru Hyundai Motorsport nu e rau deloc, mai ales ca am si castigat doua probe speciale. Sunt multumit si sper sa terminam sezonul cu un rezultat cat mai bun in Australia si apoi sa ne pregatim pentru 2018”, a spus Andreas Mikkelsen.

Pentru Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, Raliul Marii Britanii a fost etapa in care au incercat sarevina la ritmul din prima parte a sezonului. Locul opt nu este un rezultat reprezentativ, dar este o platforma pe care pot sa construiasca inaintea etapei de luna viitoare din Australia.

“Rezultatul nu este neaparat ce ne-am dorit, dar cel mai important este ca am reusit sa ne recastigam increderea in masina. A fost o etapa dificila, dar ma bucur ca am revenit alaturi de echipa si cred ca suntem pregatiti pentru ultima etapa a sezonului unde vrem sa ne implicam in lupta pentru un loc pe podium”, a spus Hauden Paddon.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au avut un weelend mai dificil si au terminat ultima etapa din WRC la care au concurat in acest sezon pe locul 10.

“A fost un raliu cu probe speciale alunecoase care s-a desfasurat in conditii imprevizibile. Din pacate nu am avut increderea de care e nevoie pentru a merge la limita pe aceste probe. Am avut un sezon cu rezultate pozitive si chiar daca nu vom fi la start in Australia sunt sigur ca vom reveni si mai puternici in 2018”, a spus Dani Sordo.

Pentru Hyundai Motorsport acesta a fost cel mai bun rezultat inregistrat in Raliul Marii Britanii, dupa ce in 2016 echipa s-a clasat pe pozitia a treia.

“In primul rand as vrea sa-i felicit pe cei de la M-Sport si pe Sébastien Ogier pentru ca au castigat titlurile mondiale in acest weekend. Au avut un pachet bun in acest sezon si au reusit un rezultat pe masura. Din punctul nostru de vedere am facut tot ce se putea pentru a obtine un rezultat pozitiv aici si ma bucur ca am revenit pe podium. Thierry si Andreas au fost foarte competitivi si sper sa terminam anul intr-o nota cat mai buna. Avem locul secund asigurat in clasamentul constructorilor si ne dorim ca Neuville sa-si consolideze si el aceasta pozitie la piloti”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Australiei, ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), se va desfasura in perioada 16 – 19 noiembrie.

REZULTATE RALIUL MARII BRITANII 2017
1          E. Evans       D. Barritt                    Ford Fiesta WRC                            2:57:00.6
2          T. Neuville    N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC                        +37.3
3          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                            +45.2
4          A. Mikkelsen            A. Jæger       Hyundai i20 Coupe WRC                        +49.8
5          J. M. Latvala M. Anttila       Toyota Yaris WRC              +50.3
6          O. Tänak       M. Järveoja   Ford Fiesta WRC    +                     1:02.3
7          K. Meeke       P. Nagle                    Citroën C3 WRC                             +1:20.5
8          H. Paddon    S. Marshall   Hyundai i20 Coupe WRC                        +2:16.3
9          E. Lappi                     J. Fern                       Toyota Yaris WRC              +2:46.5
10       D. Sordo       M. Martí                     Hyundai i20 Coupe WRC                        +3:50.5

Clasament general piloti – dupa etapa a 12-a
1          S. Ogier                     215 puncte
2          T. Neuville    183 p
3          O. Tanak       169 p
4          J.M Latvala   136 p
5          E. Evans       118 p
6          D. Sordo       95 p
7          J. Hänninen 71 p
8          K. Meeke       70 p
9          C. Breen                   64 p
10       H. Paddon    59 p
11       A. Mikkelsen            52 p

Clasament general constructori – dupa etapa a 12-a
1          M-Sport World Rally Team                                    398 puncte
2          Hyundai Motorsport                                 305 p
3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           241 p
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      210 p

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii