Dănuț Budai, Radu Necula și Bogdan Vrabie se vor lupta pentru titlul din Cupa Suzuki, în ultima etapă a sezonului din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Raliul Sibiului 2017
Dănuț Budai, Radu Necula și Bogdan Vrabie se vor lupta pentru titlul din Cupa Suzuki, în ultima etapă a sezonului din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Primele trei echipaje din competiția monomarcă sunt despărțite de 23 de puncte.

Programat în acest weekend, Raliul Sibiului este ultima etapă a sezonului în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și în Cupa Suzuki, competiția monomarcă în care se concurează cu modelul Swift Sport. După cele șase etape desfășurate până acum, trei piloți sunt implicați în lupta pentru titlu, diferența dintre primele 3 poziții în clasament fiind de 23 de puncte.

Dănuț Budai este lider înaintea ultimei etape cu un total de 169 de puncte, fiind urmat de Radu Necula cu 166 și Bogdan Vrabie cu 146 de puncte, cei trei fiind singurii care mai pot deveni campioni în acest sezon. Campionii de până acum în Cupa Suzuki sunt Alex Mirea (2013), Alex Ardelean (2014), Vlad Cosma (2015) și Szabo Csongor (2016). 

Dănuț Budai a câștigat până acum o singură etapă, la Arad, dar cu o evoluție foarte constantă este pe prima poziție în clasament. Radu Necula a lipsit în prima etapă a sezonului, dar cu trei victorii (Cluj, Harghita, Iași) a rămas în lupta pentru titlu până în ultima etapă. Bogdan Vrabie are două victorii în acest sezon (Brașov, Bacău), dar abandonul din etapa de la Iași l-a retrogradat pe poziția a treia în clasament.

În afara celor trei echipaje implicate în lupta pentru titlu, la Raliul Sibiului vor mai lua startul, în Cupa Suzuki, Andrei Gîrtofan ș Ionel Rus. Etapa de la Sibiu, ultima din acest sezon, se desfășoară pe 6 și 7 octombrie pe specialele de asfalt din jurul orașului. Vineri, în prima zi, sunt programate trei probe speciale, cu start de la ora 15:38, iar sâmbătă sunt programate restul de 11 probe speciale. Lungimea totală a celor 14 probe speciale este de 115,6 km. 

“Sunt sigur că și aici vom avea parte de un duel spectaculos, mai ales că în joc este titlul în Cupa Suzuki. A fost un sezon foarte disputat care confirmă încă o dată potențialul modelului Swift Sport. Avem cinci echipaje în Cupa Suzuki, dintre care trei se luptă pentru titlu așa că sigur se va merge tare pe probele speciale”, a spus Călin Bucur, organizartorul competiției monomarcă, înaintea startului în Raliul Sibiului.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii