Uzina BMW Group din Leipzig a început producţia de serie pentru BMW i8 Roadster. Acesta este însoţit în portofoliu de versiunea actualizată a modelului BMW i8 Coupé.

BMW i8 Roadster
Uzina BMW Group din Leipzig a început producţia de serie pentru BMW i8 Roadster. Acesta este însoţit în portofoliu de versiunea actualizată a modelului BMW i8 Coupé. Ambele automobile sunt produse flexibil, pe aceeaşi linie de producţie a uzinei BMW Group din Leipzig, în funcţie de cerinţele clienţilor. BMW i8 Roadster reprezintă toată libertatea condusului unei decapotabile cu două locuri şi cu soft top operat electric; pe de altă parte, noul BMW i8 Coupé se evidenţiază ca un model foarte sportiv, cu 2+2 locuri. Măsuri de design ultrauşor familiar ce au fost folosite la precedentele modele BMW i au fost adaptate cu meticulozitate pentru cerinţele specifice ale i8 Roadster. Automobilul dispune de uşi gullwing fără cadru, nou concepute, ce sunt realizate din CFRP şi care au exteriorul din aluminiu.
                   
Noul nivel de experienţă a condusului electric se bazează pe versiunea actualizată a bateriei litiu-ion ce a fost dezvoltată pentru BMW i8. Acumulatorul de înaltă tensiune este dispus central în şasiul maşinii. Capacitatea celulelor sale a crescut de la 20 la 34 Ah, iar capacitatea brută de energie a urcat de la 7,1 la 11,6 kWh (net: 9,4 kWh). Autonomia electrică a noului BMW i8 Coupé în ciclul de testare NEDC a crescut la 55 de kilometri, iar noul BMW i8 Roadster are o autonomie de 53 de kilometri.

Directorul uzinei, Hans-Peter Kemser, este mulţumit să primească cel mai recent membru al familiei BMW i la uzina BMW Group din Leipzig: "Suntem mândri să producem încă un model de top în cadrul uzinei noastre. Un factor important pentru aceasta au fost cunoştinţele şi experienţa îndelungată a angajaţilor noştri din Leipzig în producţia de automobile electrice".

De la lansarea sa în 2014, BMW i8 este cel mai bine vândut automobil sport plug-in hybrid din lume. BMW i3 (din 2013) şi versiunea sportivă BMW i3s (din 2017) sunt fabricate în locaţia de producţie BMW i din Leipzig. În total, 130 de modele BMW i sunt produse zilnic de uzină. Lansarea pe piaţă a modelelor BMW i8 Coupé şi BMW i8 Roadster începe în mai 2018.

Uzina BMW Group din Leipzig
Uzina BMW Group din Leipzig este una dintre cele mai moderne şi sustenabile uzine auto din lume. Producţia de serie a început în martie 2005. În prezent, peste 860 de automobile convenţionale părăsesc linia de asamblare în fiecare zi: momentan, acestea sunt versiunea cu cinci uşi de la BMW Seria 1, BMW Seria 2 Coupé şi Cabriolet, BMW Seria 2 M Coupé şi BMW Seria 2 Active Tourer. În plus, uzina produce şi peste 130 de modele BMW i (BMW i3, i3s, i8 Coupé, i8 Roadster) în fiecare zi - automobile de ultimă generaţie, cu trenuri de rulare alternative şi caroserii ultrauşoare inovatoare.

Investiţia totală la Leipzig depăşeşte două milioane de euro până în prezent. Acum, uzina are o forţă de muncă permanentă de peste 5.300 de angajaţi.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii