Jantele auto au devenit un accesoriu estetic indispensabil pentru orice sofer care vrea sa-si puna amprenta persoanlitatii asupra masinii sale.

Jante ieftine auto
Jantele auto au devenit un accesoriu estetic indispensabil pentru orice sofer care vrea sa-si puna amprenta personalitatii asupra masinii sale. Pe langa necesitatea lui fizica, un set de jante auto are o importanta majora in marirea performantelor masinii si in pastrarea sigurantei la volan. Chiar daca majoritatea soferilor aleg setul de jante auto doar dupa criterul estetic, ele sunt necesare pentru o performanta ridicata a masinii si pot afecta puternic calitatea condusului.

De aceea masinile sport sunt echipate cu jante aliaj ultra-usoare, pentru ca le ajuta in obtinerea unor performante ridicate. Modelele de jante tabla sau jante otel se recomanda doar daca nu vreti sa investiti o suma considerabila intr-un set de jante. Cum afecteaza mai exact setul de jante auto buna functionare a masinii:

      faciliteaza racirea rapida a sistemului de franare

Forma jantei permite sau nu o buna trecere a aerului pentru a ajunge la discul si placutele de franare, astfel incat temperatura sistemului de franare sa nu creasca excesiv si sa apara defectiuni. Daca forma jantei nu este indeajuns de aerodinamica si blocheaza patrunderea aerului, la o folosire mai intensa sistemul de franare se poate supraincinge si poate ceda, masina ramanand fara frane.

      mentine structura de rezistenta a masinii

Anvelope impreuna cu jantele auto alcatuiesc trenul de rulare al masinii si sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul. In cazul unui soc mecanic (luarea unei gropi, lovit bordura, etc) tot impacul socului este absorbit de catre ansamblul anvelopei si a jantei. Daca jantele nu sunt intr-o stare buna din cauza constructiei precare (copii dupa original) sau alte rupturi mai vechi, pot aparea deformari majore ce duc la imposibilitatea de a ma misca masina.

      sustin performanta masinii

Cu cat jantele sunt mai usoare, cu atat masina are nevoie de mai putina putere pentru a se pune in miscare si foloseste mai putin sistemul de franare pentru a se opri complet. In timp masina foloseste mai putina putere si mai putin sistemul de franare.

Prin urmare setul de jante auto este important pentru mentinerea performantei masinii si pentru o buna functionare. Siguranta masinii depinde de un set de jante auto in stare buna. Nu rulati cu jante in stare precara, care au suferit accidente majore sau care sunt reparate prost.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii