Michelin își extinde cea mai premiată gamă, CrossClimate, către vehiculele utilitare și lansează anvelopa AGILIS CrossClimate, o anvelopă de vară cu certificare de iarnă dedicată camionetelor, furgonetelor și rulotelor.

Michelin AGILIS CROSSCLIMATE
Michelin își extinde cea mai premiată gamă, CrossClimate, către vehiculele utilitare și lansează anvelopa AGILIS CrossClimate, o anvelopă de vară cu certificare de iarnă dedicată camionetelor, furgonetelor și rulotelor.

Agilis CrossClimate introduce o nouă generație de anvelope de înaltă performanță pentru vehicule utilitare, fără a compromite mobilitatea în condiții de iarnă sau în noroi și iarbă, oferind o distanță parcursă mai mare și un CTP (Cost Total de Posesie) scăzut, astfel asigurând siguranță în orice condiții meteorologice, robustețe și rezistență la deteriorare.

Noua anvelopă este proiectată și concepută pe baza nevoilor semnalate de către utilizatorii finali, în ultimii 10 ani și răspunde celor mai importante două cerințe ale acestora - o dotare cu o anvelopă unică care oferă mobilitate pe tot parcursul anului, în orice condiții meteorologice.

Prin ce se deosebește această anvelopă?
Agilis CrossClimate aduce îmbunătățiri în trei puncte importante și prezintă o nouă trăsătură: 
  • compușii de cauciuc
  • profilul benzii de rulare
  • design-ul peretelui lateral
  • noul tip de indicator de uzură
Michelin Agilis CrossClimate se evidențiază prin intermediul unui profil aspru, folosind noile inovații în materie de compuși de cauciuc și noi trăsături specifice pentru protejarea pereților laterali și umerilor.

Proiectanții anvelopelor Michelin au dezvoltat Agilis CrossClimate pe baza specificațiilor și schițelor rezultate in urma discutiilor cu utilizatorii finali din Franța, Germania, Turcia și Regatul Unit. Potrivit sondajelor calitative realizate de GMV, o instituție de cercetare externă, principalii doi factori solicitați de utilizatori au fost:
  • Anvelopă unică, care să ofere excelență în aderență, tracțiune și fiabilitate în orice anotimp, pe orice tip de vreme și pe toate tipurile de carosabil.
  • Robustețe și rezistență la deteriorare; în mod particular în mediile urbane, unde există o frecvență crescută a impacturilor cu borduri și alte obiecte.
Prin marcajul 3PMSF, anvelopa Agilis CrossClimate este omologată pentru utilizarea în condiții de zăpadă, dar reacționează, frânează și durează ca o anvelopă de vară pe șosele uscate. Acest lucru se datorează celor mai recente tehnologii în materie de cauciuc; compuși care oferă flexibilitate cauciucului și benzii de rulare, chiar și la temperaturi de îngheț, precum și o suprafață a benzii de rulare cu multiple straturi, care reduce la minim transferul de căldură prin anvelopă.

Inspirat de premiata* anvelopă CrossClimate+, profilul benzii de rulare este în formă de V, realizat dintr-o combinație inovatoare de blocuri de profil de înaltă tehnologie. Aceste blocuri conțin lamele autoblocante bi-direcționale, dotate cu muchii ascuțite care se înfig în zăpadă și gheață; oferă astfel cu 20% mai multă aderență față de predecesorul ei din segmentul de iarnă, anvelopa Agilis Alpin. Această combinație dintre noul cauciuc folosit la banda de rulare și profilul în formă de V conferă aderență în orice condiții, dar și o longevitate cu 35%** mai mare decât media anvelopelor premium concurente testate.

Rezistența sporită la deteriorare, solicitată de utilizatori, este realizată prin adăugarea unor blocuri trapezoidale cu o adâncime de 1,5mm în jurul umărului și al peretelui lateral superior. Acestea din urmă - și cauciucul folosit de ele - sunt trăsături preluate de la gama de anvelope Michelin pentru vehicule militare și conferă o protecție sporită, fără a compromite flexibilitatea carcasei.

Piața anvelopelor pentru vehicule utilitare – creștere de 37% între anii 2016-2017
Datorită creșterii cumpărăturilor online și a serviciilor de curierat, dar și a restricțiilor pentru vehicule grele în orașe, vehiculele utilitare se află printre segmentele cu cea mai rapidă creștere în ceea ce privește vânzarea de vehicule noi.

In plus, au crescut așteptările pe care le au clienții de la proprietarii de afaceri, comercianți și administratorii de flote, de a asigura disponibilitatea livrărilor și serviciilor pe tot parcursul anului, la timp, indiferent de condițiile meteorologice.

Michelin Agilis CrossClimate nu este doar o altă anvelopă all-season, aceasta oferind toate avantajele unei anvelope de vară în materie de frânare pe carosabil umed***, carosabil uscat, longevitate și eficiență a consumului de carburant, precum și avantajele unei anvelope de iarnă în materie de tracțiune și frânare*** pentru utilizatorii care conduc în condiții friguroase sau, ocazional, de zăpadă.

Test
Agilis CrossClimate a fost dezvoltată și testată în condiții severe de iarnă de către echipa Michelin de testare a anvelopelor de iarnă, în două locații Europene aflate la 4.000 de km distanță: Ivalo, în Finlanda, în partea de nord a Cercului Arctic, și Barcelonnette, în Alpi, la o altitudine de 2.715 metri - cel mai înalt drum din Europa.

*MICHELIN CrossClimate+ a câștigat premiul de Cea mai bună anvelopă all-season 2017/8 din partea Auto Express și testul comparativ pentru anvelope SUV all-season realizat de Auto Bild Allrad.
**Testele DEKRA prezintă o distanță parcursă cu cel puțin 35% mai mare față de media anvelopelor de Vară, Iarnă și All-season oferite de concurență.
***Recunoscută prin clasa A pe etichetă, pentru categoriile iarnă și vară.

Sursa: Simona Lupica, PR Manager - Media Relations & KOL Romania, Bulgaria, Croatia & Serbia
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii