Noul MINI Cooper SE Cabriolet va fi primul model de serie care va fi produs cu jante din aliaj care sunt realizate în întregime din aluminiu reciclat.

 

Janta din aluminiu reciclat

BMW Group dezvoltă constant noi concepte de economie circulară. +++ Utilizarea aluminiului reciclat reduce emisiile de dioxid de carbon în timpul producţiei cu până la 75%.

BMW Group deschide din nou drumuri în ceea ce priveşte economia circulară. Noul MINI Cooper SE Cabriolet va fi primul model de serie care va fi produs cu jante din aliaj care sunt realizate în întregime din aluminiu reciclat.

"Ca producător premium, am consolidat dezvoltarea durabilă în producţie încă de la început", a declarat Dr. Nicolai Martin, vicepreşedinte executiv pentru Dezvoltare Condus Autonom. "Jantele din aliaj uşor ale automobilului electric decapotabil cu patru locuri sunt un prim exemplu de utilizare durabilă a resurselor şi reprezintă un reper important pentru BMW Group pe drumul către economia circulară."

Prima utilizare a 100% aluminiu secundar pentru jantele din aliaj uşor la un automobil de serie este în cooperare cu producătorul de jante Ronal. Utilizarea consecventă a aluminiului reciclat nu numai că oferă o conservare a surselor de materii prime, ci elimină şi procesul de electroliză, un mare consumator de energie, care este în mod normal necesar pentru producerea aliajelor uşoare.

Re:think - reinventarea jantei

BMW Group continuă cu implementarea cu succes a unei economii circulare în conformitate cu cele patru principii de bază pentru Re:think, Re:duce, Re:use şi Re:cycle, cu dezvoltarea constantă a primelor jante din aliaj de aluminiu 100% reciclat, aliniată cu aceste principii. Fiind primul automobil electric cabriolet din lume din segmentul premium, produs într-o serie mică, nu doar jantele din aliaj, ci şi noul MINI Cooper SE Cabriolet în ansamblu a fost regândit complet în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Combinaţia dintre o jantă cu masă redusă, realizată 100% din aluminiu reciclat cu incrustaţii metalice reale optimizate aerodinamic, precum şi un capac central inovator, este un semn distinctiv important. Realizată în întregime din aliaj uşor reciclat, janta îndeplineşte complet cerinţele structurale şi standardele înalte de calitate ale BMW Group, în timp ce incrustaţiile optimizează proprietăţile aerodinamice ale automobilului, mărind astfel autonomia MINI Cooper SE Cabriolet. Prim urmare jantele inovatoare din aliaj contribuie la reducerea amprentei de carbon a automobilului în mai multe privinţe - atât în producţie, cât şi în timpul condusului.

Re:duce - reduceri semnificative de carbon din utilizarea aluminiului reciclat

Prin utilizarea materialelor secundare care au o amprentă de carbon mai mică de 0,16 kg de carbon per kilogram de aluminiu, furnizorul de jante a reuşit să reducă emisiile de carbon la unitatea de producţie cu până la 75% în comparaţie cu roţile produse în mod convenţional. În termeni concreţi, aceasta înseamnă că emisiile de carbon scad de la aproximativ 130 kg la aproximativ 30 de kilograme.

Proprietăţile aerodinamice remarcabile şi designul uşor al jantelor inovatoare din aliaj fac diferenţa şi pe şosea, învelişul complet al exteriorului jantei de către incrustaţii reducând în mod semnificativ rezistenţa. Designul optimizat ca masă reduce masele nesuspendate ale automobilului în ansamblu, sporind eficienţa şi permiţând MINI Cooper SE Cabriolet să ofere sentimentul go-kart care este atât de tipic mărcii.

Re:use - capacitatea de reciclare face posibilă renunţarea la aluminiul primar

Implementarea consecventă a principiilor economiei circulare a transformat bucuria dezvoltării durabile într-o experienţă trăită pentru comunitatea MINI. Conducătorii modelului MINI Cooper SE Cabriolet cu jante din aliaj de aluminiu reciclat fac parte dintr-un proiect-pilot menit să reducă treptat cererea de materii prime primare. De asemenea, jantele din aliaj de la MINI Cooper SE Cabriolet pot fi reciclate complet la sfârşitul ciclului de viaţă. Participarea la această circularitate permite BMW Group să reducă continuu cantitatea de aluminiu care trebuie produsă printr-un proces de energie primară consumator de energie.

Re:cycle - jante din aluminiu reciclat cu calitate premium

Materiile prime secundare trebuie să îndeplinească standardele înalte ale BMW Group pentru calitate, design, siguranţă şi proprietăţi mecanice.

Cu jantele din aliaj de la MINI Cooper SE Cabriolet, BMW Group a reuşit să stabilească pentru prima dată un ciclu de materiale pentru jante de calitate premium, deschizând calea pentru utilizarea repetată a materiei prime. Utilizarea unor jante din aluminiu 100% reciclat într-o serie mică este prima dovadă de fezabilitate pentru obiectivele ambiţioase de dezvoltare durabilă privind economia circulară. În acelaşi timp, premiera mondială a modelului MINI Cooper SE Cabriolet stabileşte scena pentru extinderea procesului de producţie inovator pentru utilizare în viitoarele modele de serie mare.

Sursa: MINI Romania

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii