Skoda Rapid
Noua ŠKODA Rapid se lansează în România cu un preţ de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Reprezentând spaţiul în cea mai frumoasă formă a sa, primul automobil ŠKODA care se înscrie în noua linie de design a mărcii va deveni etalon în clasa compactă în ceea ce priveşte spaţiul interior.

Limuzina compactă ŠKODA Rapid este “Simply Clever” de la un capăt la altul. Rapid poartă genele caracteristice mărcii ŠKODA: este un automobil extrem de spaţios, practic, sigur şi prietenos cu mediul înconjurător, impresionând în mod special cu o ofertă de spaţiu care excelează în această clasă. În plus, oferă o serie de dotări ingenioase şi dispune de 19 soluţii “Simply Clever”. Noul model reprezintă completarea perfectă pentru gama de modele, poziţionându-se între ŠKODA Fabia şi ŠKODA Octavia. Segmentul A, clasa automobilelor compacte, totalizează în prezent circa 36% din piaţa mondială de automobile. Astfel, ŠKODA Rapid a apărut ca o consecinţă firească a cererii pieţei în contextul economic actual, în special în Europa de Est.

ŠKODA Rapid impresionează prin spaţiul amplu, un design expresiv, un raport excelent preţ-valoare, un pachet de siguranţă cuprinzător şi motoare eficiente. Mai mult de atât, Rapid este primul model ŠKODA care dispune de designul complet revizuit al mărcii. Acest design a fost prezentat în avanpremieră de către ŠKODA prin maşinile concept “VisionD” şi “MissionL”. Acum ajunge pentru prima dată pe stradă, cu ŠKODA Rapid. Designul său clar, precis, proaspăt şi atemporal introduce mai mult decât un accent creativ în segmentul limuzinelor compacte. ŠKODA Rapid demonstrează, astfel, că ştie cum să îmbine funcţionalitatea şi un vocabular stilistic emoţional, în cadrul acestei clase de automobile.

ŠKODA Rapid se adresează în special familiilor care doresc să-şi achiziţioneze o primă maşină la un preţ accesibil, dar care să le ofere suficient spaţiu şi siguranţă. Raportul excelent calitate-preţ demonstrează o alegere raţională şi o declaraţie emoţională, susţinute şi de calitatea dovedită a celorlalte modele ŠKODA“, declară Vlad Rusu, Director marcă ŠKODA.

Proporţii perfecte, suprafeţe clare, cu forme curate şi linii precise, care se îmbină pentru a da naştere unei imagini de ansamblu atractive. Partea frontală expune o nouă abordare a elementelor de design tipice pentru ŠKODA. Noul logo al mărcii iese în evidenţă pe partea frontală a capotei, care a fost rotunjită armonios. Grila expune o ramă cromată cu tuşe fine şi este formată din lamele verticale. Blocul de lumini este astfel grupat în partea din faţă a modelului ŠKODA Rapid încât descrie forma unui trifoi.

Skoda Rapid
Partea laterală a caroseriei transmite emoţie pură, prin intermediul unui ampatament lung şi al unei siluete de coupé, dar şi graţie unei linii de profil dinamice şi precise, care separă în mod clar lumina de umbră. În partea din spate, capota mare a portbagajului nu este doar extrem de practică, ci are şi rolul unui element de design. În plus, stopurile care au forma distinctă şi tipică mărcii, adică a literei C, şi noul logo al mărcii, sunt alăturate pentru a crea imaginea inconfundabilă a modelului ŠKODA Rapid.

Cel mai nou model ŠKODA impresionează prin spaţiul surprinzător de generos, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte (4,48 metri lungime, 1,7 metri lăţime). Această limuzină compactă inteligentă oferă destul spaţiu pentru cinci ocupanţi şi bagajul acestora (volum portbagaj 530 l), iar pentru că este o ŠKODA beneficiază de soluţiile inteligente caracteristice mărcii, precum şi de un pachet complex de elemente de siguranţă.

Modelul dispune de 3 niveluri de echipare (Active, Ambition, Elegance), cu 4 motoare pe benzină (1.2 MPI / 75 CP; 1.2 TSI / 86 CP; 1.2 TSI / 105 CP; 1.4 TSI / 122 CP) şi 1 propulsor Diesel (1.6 TDI / 105 CP).

ŠKODA Rapid a fost prezentată publicului, în premieră, la Salonul Auto de la Paris, la numai câteva luni după introducerea modelului de clasa mini ŠKODA Citigo. Cel mai recent membru al gamei va juca un rol central în strategia de creştere a mărcii, demonstrând determinarea cu care ŠKODA Auto urmăreşte ofensiva de modele. „Avem multă încredere în noul nostru model. Alături de deja consacrata Octavia, Rapid va reprezenta motorul vânzărilor mărcii ŠKODA pe piaţa locală“, a declarat Daniel Moise, Director de produs al mărcii.

ŠKODA Rapid este lansată pe piaţa din România cu preţuri recomandate începând de la 11.990 Euro (TVA inclus). Oferta specială de lansare conţine şi o reducere de 1.000 Euro (TVA inclus), aplicabilă tuturor nivelurilor de echipare, mai puţin modelului de intrare Active 1.2 MPI / 75 CP.

Echiparea de bază include instalaţie de aer condiţionat, program electronic de stabilitate, 6 (şase) airbag-uri, închidere centralizată, geamuri electrice faţă, sistem audio original ş.a.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii